Jak dlouho vařit noky

Martina Opravilová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak dlouho vařit noky

    Jak dlouho vařit noky

    Jak už bylo zmíněno, nejsou noky jako noky. Jedny můžeme připravovat například s omáčkou, druhé budou výborné v polévce. Jaký je mezi nimi tedy rozdíl?

    Druhy noků se liší podle složení. Jak samotné názvy napovídají, bramborové noky se vyrábějí z brambor, krupicové pak z krupice. Ty bramborové jsou vhodné jako příloha, perfektně se hodí k omáčkám. Krupicové noky naproti tomu přidáváme do polévek.

    Možná vás v souvislosti s noky napadá ještě jedna zapeklitá otázka. Jak je to s gnocchi? Jsou to noky, či nejsou? A jak toto slovo vyslovovat? Čtěte dál!

  2. Jsou noky to stejné jako gnocchi

    V restauracích jste se možná setkali s názvem gnocchi. Pokud jste si nebyli jistí, o co se jedná, můžeme vás uklidnit – určitě nejste jediní, kdo váhal. Po objednání pokrmu jste pak jistě snadno zjistili, jak to s gnocchi je. Ano, gnocchi jsou totéž co noky, jedná se jen o jiný název.

    Označení gnocchi pochází z Itálie, kde noky vznikly. Často se tento název vyslovuje jako ,,gnoči” či ,,ňoči”, což je ovšem chybné. Jak toto slovo tedy vyslovovat? Správně se tato potravina nazývá ,,ňoky”.

  3. Jak dlouho vařit noky

    Jak dlouho vařit bramborové noky

    Nejdříve se zastavíme u noků bramborových. Ptáte se, jak je připravit? Pak si přečtěte podrobný návod, který naleznete v našem článku s názvem Jak uvařit gnocchi. V něm se dozvíte, že příprava tohoto pokrmu není vůbec složitá.

    Dalším pozitivem také je, že noky budou uvařené během několika málo minut. Zpravidla bude stačit 4-5 minut.

  4. Jak dlouho vařit krupicové noky

    Chystáte se připravovat vývar? A co ho obohatit noky? Připravit je zvládne i začátečník!

    Na výrobu noků budete potřebovat pouze vejce, trochu másla, špetku soli a dětskou krupici. Dále můžete postupovat podle návodu v našem článku Jak uvařit noky.

    Krupicové noky stačí jen chvíli povařit. Rozhodně bychom je neměli vařit déle než 5 minut.

    Nejste si jistí, jaký čas vám zabere příprava jiných potravin? Poradíme vám! Přečtěte si například, jak dlouho vařit rýži či květák. A pokud chcete ochutnat něco nového, zkuste si uvařit adzuki! Věděli jste, že se navzdory svému vzhledu řadí mezi fazole?


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.