Levné letenky po světě: Mexiko za 9 490 Kč, Abu Dhabi od 1 558 Kč, Kuba z Prahy za 12 990 Kč

Lapetka
Publikováno 16. září 2020

Mnohým z nás již cestování znatelně chybí. Jsou destinace, kam se dostanete i teď, jiné jsou zařené, případně je vstup podmíněn jistými omezeními, každopádně situace se rychle mění. Aktuální přehled naleznete v rozcestníku na stránkách Ministerstva zahraničí. Pokud patříte k těm, kteří si z omezení příliš těžkou hlavu nedělají a plánujete někam vyrazit, máme pro vás pár tipů.

  1. Gdaňsk od 686 Kč

    Na září a říjen ještě koupíte “last minute” letenky Gdaňsku. Přístavní město na severu Polska je jedno z největších a nejstarších polských měst a kromě procházky podél přístavu navynechejte ani návštěvu katedrály, Starého náměstí, nebo Fontánu Neptuna s bronzovou sochou a fontánou ze 17. století. Letenky seženete u Ryanair s odletem z Vídně a až do konce října se dostanete na ceny okolo tisícovky, přičemž ty nejlevnější letenky seženete za 686 Kč.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  2. Malta za 1 990 Kč

    Levné letenky na Maltu, navíc s odletem přímo z Prahy, teď nakoupíte u Air Malta. Termínů k dispozici je velmi mnoho, vybírat můžete od října 2020 až do července 2021. Létá se (až na pár výjimek) každou středu a sobotu. Odbavené zavazadlo je u Air Malta za příplatek, s sebou můžete mít 2 palubní zavazadla, 1 do 10 kg (55 x 40 x 20 cm) a 1 do 2 kg (40 x 30 x 10 cm). Uvedená cena platí, pokud poletíte minimálně ve 2 osobách, pokud kupujete letenku jen pro sebe, počítejte s cenou o 300 Kč vyšší.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Air Malta
    Termíny: zobrazit kalendář

  3. Lisabon od 478 Kč

    Lisabon od 478 Kč – to je opravdu pecka! Letenky do Portugalska šly s cenou obecně dolů, ale cena do pětistovky je top, proto není třeba dlouho váhat. Nejlepší ceny dosáhnete, když budete kombinovat letenky od Wizz Air a Ryanair – Ryanair má koncem září bezvadné ceny pro lety tam, Wizz Air pro ty zpáteční počátkem října. Ale hledejte i dál, až do prosince byste měli být schopni dostat se na cenu okolo tisícovky, což je pořád fajn. Pokud máte aspoň trochu rádi sladké, v Lisabonu rozhodně vyzkoušejte všudy přítomné koláčky z listového těsta pastel de nata. Ideálně hned první den, abyste si pak nevyčítali, o kolik jste jich přišli :) Další tipy naleznete v našem průvodci po Lisabonu.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: září – prosinec 2020

  4. Calgary za 7 390 Kč

    Sice až na termíny od dubna do června 2021, zato za skvělých 7 390 Kč. Takto aktuálně seženete akční letenky do Calgary. Výhodou je odlet z Prahy a rychlé přestupy, jeden na cestě tam (Frankfurt) a dva na cestě zpět (Vancouver, Frankfurt). Letenky koupíte na odkaze níže, lety jsou operovány společnostmi Lufthansa a Air Canada. Odbavená zavazadla jsou za příplatek. Na cestu do Kanady potřebujete cestovní povolení ETA, které vyřídíte snadno a rychle on-line. Pokud se nedostanete na hokejový zápas, nezoufejte – návštěva otočné restaurace na vyhlídkové věži Calgary Tower, nebo místní ZOO vám to alespoň částečně vynahradí.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Lufthansa / Air Canada
    Termíny: zobrazit kalendář

  5. Řím od 478 Kč

    Hlavní město v Evropě, které na vás dýchne skvělou atmosférou dávných dob a perfektní pohostinností a gastronomií? Jasně, Řím. Pokud jste tam ještě nebyli, je to rozhodně místo, které by na vašem seznamu chybět nemělo. No a pokud jste tam už byli… Skvělého gelata, pizzy, pasty, espressa a prosecca není nikdy dost. Letenky jsou za hubičku, takže můžete letět klidně jen na 2denní výlet za skvělými zážitky. Nejlevnější letenky jsou aktuálně u Wizz Air z Krakowa na přelom listopadu a prosince 2020 a z Vídně na konec září 2020 kombinací letenek od Wizz Air a Ryanair.

    Odlet: Krakow / Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: září – prosinec 2020

  6. Dominikánská republika za 13 790 Kč

    Na konec roku za exotikou. Nebo klidně i na jeho přelom a oslavu Nového roku pod palmami, na pláži u oceánu. To můžete za akční cenu 13 790 Kč, kterou dáte za letenky do Dominikánské republiky, konkrétně do známého letoviska Punta Cana na východním cípu tohoto ostrova. Letenky má ve své nabídce Air France, cestou je po jednom přestupu v Paříži a cena zahrnuje pouze 2 příruční zavazadla (do 10 kg a malou osobní tašku – kabelku, brašnu na notebook apod.).

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Air France
    Termíny: zobrazit kalendář

  7. Lvov od 465 Kč

    Milovníkům neprofláklých destonací se jistě zablíbí tento tip – akční letenky do Lvova, největšího města na západní Ukrajině, plného památek, chrámů, kostelů a kaplí, které čekají na návštěvu. Naplánovat vše můžete z vyhlídky na celé město z vyhlídkové věže místní radnice. Odlet je z Katowic a termíny za cenu do pětistovky od října 2020 do června 2021. Ve své nabídce má tyto letenky aktuálně společnost Wizz Air.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen 2020 – červen 2021

  8. Honolulu za 15 990 Kč

    Akční letenky na Havaj aktuálně seženete za skvělých 15 990 Kč, s odletem z Krakowa. Termíny k dispozici jsou vypsány od října 2020 do dubna 2021, ale nám se povedlo rezervovat až ty na rok 2021. Během každé cesty jsou vždy 2 přestupy – Frankfurt a San Francisko nebo Vancouver, počítejte proto s tím, že kromě cestovního povolení ESTA (pro cestu do USA, kam Havaj spadá), si budete muset vyřídit i povolení ETA pro cestu přes Kanadu. Lety operují společnosti Lufthansa, Air Canada a United Arlines, letenky ale koupíte pohodlně najednou na odkaze pod tímto tipem.

    Odlet: Krakow
    Aerolinky: Lufthansa / Air Canada / United Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  9. Riga od 704 Kč

    Od konce září do listopadu 2020 seženete levné letenky do Rigy. Odlet je z Vídně, letenky jsou k dispozici u Ryanair a létá se vždy obden – v pondělí, středy, pátky a neděle. Více termínů levných letenek je k dispozici z Vídně, ale i s odletem z Prahy se dostanete na cenu kolem 700 Kč, například u letenek na konec října. Toto město je podle našeho názoru opravdu zajímavé a rozhodně stojí za návštěvu, takže jsme pro vás připravili samostatného průvodce po Rize.

    Odlet: Praha / Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  10. Cancun za 9 490 Kč

    Za skvělou cenu 9 490 Kč jsou nyní k dispozici akční letenky do Mexika. Odlet je z Vídně, přílet do Cancunu, přestup je na každé cestě 1 – v Paříži. Letenky jsou k dispozici na termíny od října 2020 do května 2021 a letů je mnoho. Na cestě tam budete mít na přestup na většině letů 2:25, na cestě zpět pak buď taky okolo 3 hodin, nebo 10:45 – vzhledem k tomu, že v Paříži budete mít celý den, navíc v idélní čas od 10:10 dopoledne do 20:55 večer, zvažte návštěvu města. Odbavené zavazadlo je u těchto letenek za příplatek.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Air France
    Termíny: zobrazit kalendář

  11. Pescara od 828 Kč

    Pokud se chcete podívat do některého koutu Itálie, který není moc turisticky exponovaný a chcete si spíše užit každodenní atmosféru života v této zemi, mohlo by pro vás být přístavní městěčko Pescara ve střední části Itálie tou správnou volbou. Letenky pořídíte již za 828 Kč s odletem přímo z Prahy a létá se vždy v pondělky a pátky, takže pokud nemáte na víkend plán, volba by měla být jasná. V pátek je odlet až v 19:40, nebudete tedy potřebovat ani dovolenou. Na ceny do a kolem 1 000 Kč se dostanete s termíny od října do listopadu 2020. 11 věcí, které byste měli vědět před odletem do Pescary, se také dočtete u nás.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – listopad 2020

  12. Reunion za 15 490 Kc

    Exotický ostrov Reunion si užijete díky letenkám společnosti Air France s odletem přímo z Prahy. Termíny, na které levné letenky koupíte, jsou od konce října 2020 až do dubna 2021, přičemž jsou k dispozici i letenky na přelom roku. Během letu je jeden přestup v Paříži, ovšem se změnou letiště! Z Prahy přistanete na letišti Charlese de Gaulle a odlétat dále budete z Orly (na zpáteční cestě bráceně). Pokud si však hledáte letenky a pouštíte se do cesty na vlastní pěst, přestup bude hračka. Mezi oběma letišti jezdí každých 20 – 30 minut kyvadlový autobus, přestupy jsou přes den, a pro cestující Air France navíc zdarma – aktuálnost této informace si ale raději vždy ověřte.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Air France
    Termíny: zobrazit kalendář

  13. Madrid od 478 Kč

    Zaletět si doslova za pár korun na pravé španělské tapas můžete díky letenkám společností Ryanair a Wizz Air. S odletem z Vídně seženete akční letenky do Madridu u obou, nicméně nejlepších cen dosáhnete, když letenky nakombinujete, třeba na termíny na přelomu září a listopadu 2020, ale na ceny do 700 Kč se v pohodě dostanete až do ledna 2021.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: říjen 2020 – leden 2021

  14. Vietnam za 13 390 Kč

    Se skvělou nabídkou, na které jsme opravdu nenašli snad jediné negativum, přichází společnost Qatar Airways. Akční letenky do Vietnamu z Prahy jsou nakombinovány tak, aby vyhovovaly snad většině cestovatelů do této stále oblíbenější asijské země. Přílet je totiž do Hanoje na severu Vietnamu a odlet zpět z Ho Či Minova města na jihu země. Není tak třeba po procestování Vietnamu řešit vnitrostátní přelet, ale prostě odletíte zpět z jiného města! Když k tomu připočteme odlet přímo z Prahy, odbavená zavazadla v ceně (libovolný počet do celkového součtu 30 kg) a velké množství termínů, včetně přelomu roku, není nad čím váhat.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Qatar Airways
    Termíny: zobrazit kalendář

  15. Paříž od 664 Kč

    Akční letenky do Paříže, s odletem z Krakowa, Vídně, nebo Bratislavy, má aktuálně v nabídce Ryanair. Termínů je opravdu mnoho a můžete vybírat až do února 2021, ale od konce roku jdou ceny nahoru. Do zhruba tisíce korun pořídíte letenky od září do listopadu 2020. Z Bratislavy se létá v úterky a soboty, z Vídně v pondělky a pátky a z Krakowa obden. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv letenky, uložte si a po jejich koupi si pročtěte také našeho průvodce po Paříži – naleznete v něm vše potřebné pro cestu. Tipy, jak v Paříži ušetřit, jsme pak sepsali do samostatného článku.

    Odlet: Bratislava / Krakow / Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  16. New Orleans za 9 990 Kč

    Od konce října 2020 až do června 2021 se levně dostanete do jednoho z nejvýznamějších měst jihu USA – New Orleansu. Akční letenky nabízí s odletem z Vídně aerolinky American Airlines. Tato kolébka jazzu (a stát Lousiana jako kolébka blues) vás dostane svou živelností, unikátní koloniální architekturou i vynikající gastronomií. K dispozici je velmi mnoho termínů letů s jedním přestupem v Londýně. Cena zahrnuje pouze příruční zavazadlo.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: American Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  17. Abu Dhabi od 1 558 Kč

    Za perfektní cenu můžete letět do Spojených arabských emirátů z Katowic. Levné letenky do Abu Dhabi má v nabídce společnost Wizz Air a za cenu do 2 000 Kč se dostanete na toto exotické místo v průběhu října a listopadu 2020. Létá se vždy v pondělky a pátky.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: říjen – listopad 2020

  18. Havana za 12 990 Kč

    Na Kubu z Prahy, za necelých 13 000 Kč a klidně i na přelom roku, tedy s oslavou Silvestra. To lze díky nabídce společnosti Air Canada. K dispozici jsou termíny až do konce března 2021, zatím je rozhodně z čeho vybírat. Letenky přináší Air Canada a každá cesta zahrnuje 2 přestupy, jeden v Německu (Mnichov a Frankfurt) a jeden v Kanadě (Toronto), myslete proto na to, že je potřeba mít vyřízené cestovní povolení ETA, které potřebujete i pro cestu přes Kanadu.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Air Canada
    Termíny: zobrazit kalendář


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás