Levné letenky z ČR: Kuba za 12 690 Kč, Istanbul za 2 990 Kč, Kathmandu za 14 590 Kč

Lapetka
Publikováno 15. července 2020

Tento týden vám opět přinášíme tipy na levné letenky do celého světa. Vybírat můžete z mnoha termínů i destinací, odlet je přitom vždy z České republiky. Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv tip, doporučujeme pozorně sledovat aktuální situaci v cílové destinaci – například na stránkách Ministerstva zahraničí.

  1. Varna od 509 Kč

    Bulharsko má mnoho lidí spojeno s letní dovolenou, avšak i zde najdete mnoho zajímavých míst a měst, která stojí za návštěvu i mimo hlavní, letní sezónu. Jedním z nich je Varna – třetí největší město a největší přístav Bulharska, které leží na břehu Černého moře. V tomto městě najdete spoustu historických památek, námořní muzeum, nebo třeba ZOO s delfináriem. Levné letenky do Varny koupíte u Wizzair s odletem z Prahy, na termíny od září do listopadu 2020.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – listopad 2020

  2. Bali za 14 690 Kč

    Od října 2020 až do únara 2021 můžete sehnat levné letenky na Bali. Odlet je z Prahy a termínů je mnoho – létá se téměř denně tam i zpět, s výjimkou prosince a ledna – do těchto dvou měsíců si plánujte jen přílet. Cena zahrnuje kromě dvou příručních také libovolný počet odbavených zavazadel, a to až do jejich celkové hmotnosti 30 kg. Během letu je jeden přestuo v Istanbulu, dá se sehnat ještě mnoho termínů, kdy jsou přestupy na cestě tam i zpět do dvou až tří hodin.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Turkish Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  3. Larnaka od 536 Kč

    Kyperská Larnaka je přístavní město na jihovýchodním pobřeží tohoto ostrovního státu. Nachází se zde mezinárodní letiště a početná muzea a je jedním z turistických cílů, nejen v rámci letních dovolených – toulání se po místních uličkách, nebo procházení po archeologických nálezištích si určitě mnoho lidí více užije na podzim, než uprostřed parného léta, kdy každý raději odpočívá u moře. Akční letenky na Kypr hledejte u Wizzair.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – listopad 2020

  4. Nairobi za 11 290 Kč

    Akční letenky do Keni, třeba na pozorování divoké přírody, nabízí aktuálně společnost Qatar Airways. Vybírat můžete z termínů od ledna do dubna 2021, přičemž v březnu za tuto cenu seženete pouze příletové letenky, tak s tím při plánování termínu počítejte. Letenky jsou s jedním přestupem v Doha, a dají se v pohodě sehnat tak, abyste se na letišti nemuseli zdržovat déle, než dvě hodiny. Cena zahrnuje dvě příruční (50 x 37 x 25 cm; 7 kg a 40 x 30 x 10 cm; 2 kg) a libovolný počet odbavených zavazadel do celkévé hmotnosti 30 kg.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Qatar Airways
    Termíny: zobrazit kalendář

  5. Kyjev od 522 Kč

    Kyjev je hlavním městem Ukrajiny a tak trochu neprávem opomíjený cíl pro mnoho turistů. Město má úžasnou atmosféru, kterou dokreslují památky – chrámy a kláštěry se zlatými věžičkami, které se tyčí nad řekou Dněpr. Když k tomu připočtete minimum turistů, přátelské lidi a na naše poměry velmi příznivé ceny, těžko budete hledat důvod proč nepřekonat předsudky a nevydat se sem – klidně i jen na prodloužený víkend od soboty do úterý. Letenky seženete u Wizzair s odletem z Pardubic.

    Odlet: Pardubice
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – prosinec 2020

  6. Tokio za 12 590 Kč

    Jednou z věcí, které by měl každý cestovatel vidět, i když třeba patří mezi ty profláknutější, patří kvetoucí sakury v Japonsku. Na ty se můžete zaletět podívat se společností Qatar Airways, která nabízí akční letenky do Tokia – cena je příjemných 12 590 Kč. Termíny můžete volit od ledna do června 2021, přičemž sakury kvetou postupně dle oblasti, od konce března do konce dubna. Pokud chcete přesnější data, podívejte se na některou ze stránek, které se věnují předpovědi doby květu sakur v jednotlivých částech Japonska. Cena letenek zahrnuje dvě příruční a libovolný počet odbavených zavazadel do celkové hmotnosti 30 kg. Na cestě tam i zpět je jeden přestup v Doha.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Qatar Airways
    Termíny: zobrazit kalendář

  7. Manchester od 746 Kč

    Zářijové a říjnové akční letenky do Manchesteru jsou k dispozici u Ryanair. Cena za zpáteční let začíná na příjemných 746 Kč, odlet je z Prahy, a letenky nabízí společnost Ryanair. Město, ležící na severozápadě Anglie je známé především sportovním fanouškům – své zázemí zde mají fotbalové kluby Manchester United a Manchester City, a kriketový klub Lancashire County Cricket Club. Užijí si zde ale i milovníci architektonických památek – centrum města je zapsané na seznamu UNESCO.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  8. Varadero za 12 690 Kč

    Ideální podnebí k návštěvě Kuby je listopad až duben, kdy je zde období sucha a zároveň příznivých teplot, které celoročně neklesají pod 25°C. No a přesně na tohle období (konkrétně od konce října 2020 do března 2021) teď koupíte levné letenky na Kubu. Parádní cenu 12 690 Kč a odlet z Prahy mají ve své nabídce společnosti Air Canada & British Airways – druhá zmíněná společnost zajišťuje poslední přelet z Londýna do Prahy. Na každém letu jsou dva přestupy – na cestě tam ve Frakfurtu a Montrealu, na cestě zpět v Montrealu a Londýně. Cena letenek zahrnuje i jedno odbavené zavazadlo do 23 kg a při koupi se nemusítě obávat, že budete hledat u dvou dopravců – letenky koupíte jednoduše a najednou kliknutím na odkaz pod tímto tipem.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Air Canada / British Airways
    Termíny: zobrazit kalendář

  9. Treviso od 778 Kč

    Pokum milujete Itálii, zřejmě už jste mnoho míst navštívili – Řím, Milán, Benátky – to jsou ty nejznámější a nejnavštěvovanější. My pro vás tentokrát vyhledali tip na levné letenky do Trevisa – městečka, které je stejně kouzelné jako ostatní v Itálii a leží jen kousek od Benátek, takže i pokud se sem vydáte jen na prodloužený víkend, můžete zvládnout i toto světoznámé místo. Termínů za cenu do tisícovky je opravdu velmi mnoho – letět můžete od října 2020 až do března 2021 – kromě února, kdy se v Benátkách koná karneval (ceny jsou pak o něco vyšší).

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen 2020 – březen 2021

  10. Koh Samui za 15 790 Kč

    Thajsko je velmi oblíbenou turistickou destinací, nad kterou mohou někteří ohrnovat nos :) a jiní ji naopak milovat. Je to země relativě dostupná, a kromě nákladů za letenky vás, pokud nevyhledáváte luxus, žádné větší náklady nemusí čekat. Služby jsou zde navíc na vysoké úrovni a uzpůsobené zahraničním turistům – cokoliv zde zařídit je poměrně jednoduché i pro ty, kteří anglicky nemluví úplně plynně. Koh Samui je pak skvělou alternativou pro všechny, kdo už tuto zemi procestovali, případně o jiné zážitky než relax na (jedné) exotické pláži nestojí a chtějí jen vypnout a odpočívat. Letenky na tento ostrov seženete u Singapore Airlines na únor a březen 2021, kdy je počasí nejpříznivější. Nevýhodou jsou dva přestupy (Mnichov a Singapore), z nichž jeden je většinou delší. Výhodou naopak libovolný počet odbavených zavazadel do celkové hmotnosti 30 kg v ceně letenky.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Singapore Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  11. Bari od 676 Kč

    Kouzelné přístavní město na jihu Itálie, Bari, můžete navštívit na podzim – od září do listopadu 2020. Akční letenky přináší společnost Wizzair, a jak už to u nízkonákladovek bývá, cena zahrnuje pouze příruční zavazadlo. Pokud létáte častěji, nebo je vás ve skupině více, zkuste se podívat na podmínky členství Wizz Discount Clubu – často se cena za roční členství vrátí již při jediné cestě, no a pak už jen šetříte. Pokud se pro tyto letenky rozhodnete, podívejte se ještě do našeho průvodce po Bari.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – listopad 2020

  12. Kathmandu za 14 590 Kč

    Nepál z Prahy, s jedním rychlým přestupem v Kataru a odbaveným zavazadlem v ceně letenky? To je aktuální nabídka společnosti Qatar Airways. Letět můžete v termínech od ledna do března 2021 a aktuálně se dají sehnat letenky na mnoho termínů s přestupem do tří hodin – předpokládáme, že ty budou ubývat jako první, proto neváhejte dlouho! Z nabízených měsíců je zde nejtepleji v březnu, kdy teploty stoupají k 25°C, nicméně i v lednu je zde kolem 19°C a monzunové období je od června do září, takže ať už vyberete kterýkoliv termín, neuděláte chybu. S sebou můžete mít dvě příruční a libovolný počet odbavených zavazadel (do celkové maximální hmotnosti 30 kg).

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Qatar Airways
    Termíny: zobrazit kalendář

  13. Brusel od 1 244 Kč

    Levné letenky do Bruselu teď seženete u společnosti Ryanair. Odlet je z Prahy a přílet na letiště Charleroi. Jakmile se pro tento výlet rozhodnete, zkuste si ho alespoň o dva dny prodloužit a navštívit také město s kouzelnou atmosférou – Bruggy, které si jistě zamilujete více, než samotný Brusel. V hlavním městě jistě navštívíte sochu čůrajícího chlapečka. Dokážete ale najít také čůrající holčičku a pejska? Dalši tipy jsme pro vás sepsali do samostatného průvodce po Bruselu.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září 2020

  14. Istanbul za 2 990 Kč

    Od konce října 2020 do března 2021 můžete letět v mnoha termínech z Prahy do Istanbulu. Akční letenky do Turecka nabízí společnost Pegasus Airlines, odlet je z Prahy a cena zahrnuje jak příruční (55 x 40 x 20 cm; 8 kg), tak i odbavené zavazadlo (15 kg). Termínů je k dispozici mnoho a využít je můžete například k prodlouženému víkendu a poznávání tohoto města, kultury a gastronomie. Jedná se samozřejmě o přímý let.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Pegasus Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  15. Budapešť od 1 121 Kč

    Budapešť může mnoho začínajících cestovatelů vnímat hlavně jako město s letištěm, odkud se dají sehnat levné letenky do exotických destinací. Neprávem je tak velmi opomíjenou destinací, která má sama o sobě mnoho co nabídnout – některé články hovoří o Budapešti dokonce jako o nejhezčím hlavním městě Evropy. Je to samozřejmě otázka vkusu, ale musíme uznat, že mezi top 5 by se určitě zařadit dala. No a pokud nechcete obdivovat architekturu, zkuste se ponořit alespoň do krásy místní gastronomie, nebo, pro někoho lépe, do proslulých termálních lázní.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  16. Seychely za 14 390 Kč

    Od října 2020 až do března 2021 můžete vybírat z termínů letenek na Mahe – akční letenky na Seychely seženete aktuálně u společnosti SWISS. Odlet je vždy v pátek, odlet zpět pak v sobotu a až na drobné výjimky jsou lety k dispozici zatím na všechny dny. Oba lety jsou s jedním přestupem v Curychu, počítejte s tím, že to může být i okolo 6 hodin – většinou se jedná jen o let zpáteční, tak zkuste mrknout na více termínů, abyste našli zhruba 2hodinový přestup na cestě tam. Cena letenky zahrnuje jedno příruční a jedno odbavené zavazadlo.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: SWISS
    Termíny: zobrazit kalendář

  17. Londýn od 888 Kč

    Ikonické hlavní město Velké Británie můžete navštívit díky nabídce společnosti Ryanair. Akční letenky do Londýna seženete již od 888 Kč, a letět můžete z Prahy, Brna, i Ostravy, přičemž nejvíce termínů je k dispozici z Prahy. Jelikož Londýn patří mezi jedno z nejdražší měst, přečtěte si před odletem pár tipů, jak v Londýně ušetřit.

    Odlet: Praha / Brno / Ostrava
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  18. Kolombo za 13 690 Kč

    Akční letenky na Srí Lanku teď seženete u LOT Polish Airlines – termínů sice není mnoho, ale výhody určitě převažují. Nejprve k termínům – listopad a prosinec 2020 možná většina z nás nevyužije, ale březen 2021 už zní bezvadně – počasí je zde v tuto dobu ukázkové. No a co se týče výhod – odlet je z Prahy, během obou letů je jen jeden přestup, navíc poměrně rychlý, ve Varšavě, a v ceně je kromě příručního také odbavené zavazadlo.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: LOT Polish Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás