Levné letenky na podzim: Tichomoří za 14 790 Kč, Athény od 788 Kč, Hawai za 15 990 Kč

Lapetka
Publikováno 8. července 2020

Nadšení cestovatelé se mají již pár týdnů na pozoru – situace se pomalu rozvolňuje a hranice otevírají, takže je opět na čase plánovat a vyrazit na cesty. My vám přinášíme tipy na levné letenky na podzim 2020. Doporučujeme přitom, abyste pečlivě sledovali aktuální omezení v dané zemi, epidemiologická situace se totiž může kdykoliv změnit! Aktuální doporučení a podmínky pro vycestování můžete nalézt třeba na přehledné mapce Ministerstva zahraničí.

  1. Abu Dhabi od 1 229 Kč

    Levné letenky do Abu Dhabi seženete na září 2020 u Wizzair. Lety se dají sehnat do konce roku a cena bude pořád velmi příjemná – okolo 2 000 Kč. Wizzair létá do Abu Dhabi z Budapešti, většina termínů pro let tam za tuto nižší cenu je neděle nebo pátek, pro lety zpět pak neděle, pondělí nebo úterý. Jako u všech nízkonákladovek, i zde je v ceně pouze příruční zavazadlo.

    Odlet: Budapešť
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – prosinec 2020

  2. Hawai za 15 990 Kč

    Parádní akční letenky na Honolulu má ve své nabídce společnost United. Od konce října až do konce prosince 2020 (i na přelomroku a první polovinu 2021) seženete letenky z Budapešti na Honolulu. Poletíte se dvěmi přestupy – v Mnichově a San Francisku na cestě tam, v Los Angeles a Mnichově pak na té zpáteční. Všechny přestupy jsou velmi rychlé (do tří hodin), a tak se obejdete bez zdlouhavého čekání na letišti. Odbavená zavazadla jsou na tomto letu za příplatek.

    Odlet: Budapešť
    Aerolinky: United
    Termíny: zobrazit kalendář

  3. Londýn od 484 Kč

    Akční letenky do Londýna seženete u Wizzair. Letenky můžete kupovat na podzimní termíny a zaletět si tak třeba na výprodejové nebo předvánoční nákupy. Odlet je z Krakowa, v Londýně pak můžete vybírat mezi přílety na letiště Luton, nebo Gatwick. Odbavené zavazadlo je za příplatek, takže pokud letíte za nákupy, vezměte si třeba nějakou tašku, kterou můžete jednoduše rozložit a zaplaťte za další zavazadlo jen v jednom směru. Pokud vás poletí více, zvažte u Wizzair koupi členství Wizz Discount – i na jedněch letenkách už tak můžete ušetřit cenu ročního členství! Pokud jste v Londýně ještě nebyli, nebo budete rádi za další tipy, podívejte se na našeho průvodce po tomto městě!

    Odlet: Krakow
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – listopad 2020

  4. Bangkok za 10 990 Kč

    Na podzim můžete levně letět také z Prahy do Bangkoku. Akční letenky do Thajska seženete kombinací letenek společností KLM (pro cestu tam) a Air France (pro cestu zpět). Nemusíte se přitom bát dvojího nákupu, odkaz dole vás přesmětuje na stránky Pelikána, kde vše vyřídíte najednou. Na obou letech se dá sehnat velmi rychlý přestup (do dvou hodin, Amsterdam tam a Paříž zpět), takže nabídka je to opravdu skvělá. Odbavená zavazadla jsou za příplatek, ale Thajsko byste mohli klidně zvládnout s tím příručním.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: KLM / Air France
    Termíny: zobrazit kalendář

  5. Athény od 788 Kč

    V září a říjnu 2020 se můžete vydat do Athén. Levné letenky do Řecka, jeho hlavního města, nabízí s odletem z Katowic Wizzair. Pokud máte rádi tuto zemi a chcete vidět slavné památky v čele s Akropolí, určitě se vyplatí sem letět na podzim – davy turistů už nejsou tak velké a počasí bude pro celodenní poznávání města tak akorát. Pokud byste i přesto zatoužili podívat se i k moři v pohodě se tam dostanete přímo z centra tramvají. Co se týče města samotného, pokud milujete scenérie řeckých ostrovů Santorini nebo třeba Mykonos, určitě zavítejte do čtvrti Anafiotika a tak se tady procházejte – za chvíli zapomenete na to, že jste v centru velkoměsta, a budete si připadat jako na jedno z těchto kouzelných ostrovů.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – říjen 2020

  6. Zanzibar za 13 690 Kč

    Od konce října 2020 až do dubna 2021, a klidně i na přelom roku na oslavu Nového roku, můžete teď sehnat levné letenky na Zanzibar. Menší nevýhodou jsou dva přestupy, které budete muset po cestě absolvovat (Curych tam i zpět, Nairobi na cestě tam a Dar Es Salaam na cestě zpět) – na druhou stranu jsou však oba přestupy krátké, takže čekat nebudete dlouho. Letenky přináší společnost SWISS, poslední část letu budete vždy absolvovat s jinou společností (Kenya Airways a Precisionair). Příjemnou informací je naopak to, že cena zahrnuje jedno příruční a jedno odbavené zavazadlo.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: SWISS / Kenya Airways / Precisionair
    Termíny: zobrazit kalendář

  7. Eindhoven od 465 Kč

    Akční letenky do Eindhovenu nyní koupíte u společnosti Wizzair, s termíny od září do října 2020. Toto nizozemské kosmopolitní město jistě stojí za návštěvu – není tolik navštěvované, jako Amsterdam či Rotterdam, a přesto má co nabídnout. Navíc se vyhnete se davům turistů. Eindhoven toho moc nenabídne fanouškům historických budov, mnoho se jich tady bohužel od války nezachovalo, a tak si na své přijdou především znalci moderní architektury. Pro menší je zde ZOO, pro fanoušky techniky muzeum automobilové techniky DAF nebo značky Phillips, která zde v roce 1891 vznikla. Další tipy naleznete v našem průvodci po Eindhovenu.

    Odlet: Katowice / Krakow
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – říjen 2020

  8. Manila za 12 590 Kč

    Akční letenky na Filipíny aktuálně seženete na termíny od října 2020 do dubna 2021 u Turkish Airlines. Velkou výhodou těchto letenek je odbavené zavazadlo v ceně, velké množství termínů (kromě prosince a dubna se létá téměř denně tam i zpět), pouze jeden, navíc velmi rychlý přestup v Istanbulu a odlet z Prahy – nic víc už snad v akční nabídce být nemůže! Filipíny jsou kouzelným místem tisíců ostrovů, kde si na své přijdou milovníci válení na pláží, adrenalinu, přírody i sportu.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Turkish Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  9. Milán od 545 Kč

    Přímo z Prahy můžete letět do města módy, italského Milána. Termíny s cenami pod 1 000 Kč jsou k dispozici v průběhu září 2020 u společnosti Wizzair. Levné letenky do Milána nezahrnují odbavené zavazadlo a přílet je do vedlejšího městečka – Bergama, které rozhodně stojí také za návštěvu. Pokud se vám nebude chtít šlapat k historickému jádru na kopni pěšky, můžete se v rácmi MHD svézt autobusem nebo i lanovkou. Návštěvu ale rozhodně nevynechejte – stačí jeden půlden, takže si to můžete naplánovat podle času – po příletu, nebo před odletem.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září 2020

  10. Miami za 9 590 Kč

    Akční letenky do Miami seženete na podzimní termíny od října 2020 až do března 2021 s odletem přímo z Prahy. Výhodou u těchto letenek je, že můžete mít výlet jako 2v1 – na cestě tam i zpět je přestup v Římě, přičemž na cestě tam je natolik dlouhý, abyste stihli navštívit město a dát si místní dobroty – pizzu, espresso, nebo třeba “pravé” tiramisu. Odbavená zavazadla jsou za příplatek.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Alitalia
    Termíny: zobrazit kalendář

  11. Lvov od 550 Kč

    Pro milovníky méně profláknutých destinací máme tip na levné letenky do Lvova – největšího města západní Ukrajiny, které je důležitým centrem celé západní části země. Na své si přijdou milovníci historických budov i nakupování na místních tržnicích, které jsou zachovány nammnoha místech po celém městě. Odlet je z Pardubic, termíny k dispozici vesměs během září a října a kupovat můžete u Wizzair.

    Odlet: Pardubice
    Aerolinky: Wizzair
    Termíny: září – říjen 2020

  12. Karibik za 15 790 Kč

    Milovníci exotických ostrovů, kteří zároveň nemají příliš v lásce přelidněné a turisticky oblíbené destinace, mohou mít občas potíž s výběrem letenek. Dobrou alternativou by pro ně mohly být akční letenky do Karibiku, avšak na méně známý ostrov Providenciales, který patří k ostrovům Turks a Caicos. Skvělým faktem je, že korálové útesy se zde táhnou v délce několika kilometrů a jsou navíc snadno dostupné z pláží. Potápění a šnorchlování si zde užijete jako nikde! Letenky koupíte u Air Canada, termínů je mnoho od září 2020 do dubna 2021 (nejvíce v listopadu) a odbavené zavazadlo je v ceně. Na cestě jsou dva přestupy, vždy jeden delší, který můžete využít k návštěvě města (Toronto a Londýn).

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Air Canada
    Termíny: zobrazit kalendář

  13. Benátky od 778 Kč

    Návštěva Benátek je nádherná nejen v období karnevalu – i na podzim si zde užijete romantické plavby po kanálech, procházky uličkami, chutné dobroty i nádherné architektury. Levné letenky do Benátek seženete s odletem z Prahy u společnosti Ryanair a na období od září do listopadu 2020 byste se měli vejít do tisícovky. Pokud se pro tyto letenky rozhodnete, před odletem si ještě projděte náš článek 8 tipů před návštěvou Benátek.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  14. Dillí za 9 790 Kč

    Milovníci Indie, indické kultury, společnosti, nebo jídla, se mohou radovat. října do března, přičemž kromě prosince a seženete za příjemných 9 790 Kč letenky opravdu na každý den. Pokud se do této země chystáte, na těchto letenkách nenajdete jediné negativum – odlet je z Prahy, obě cesty zahrnují jen jeden, velmi rychlý přestup (Istanbul) a s sebou si můžete vzít 2 příruční a libovolný počet odbavených zavazadel do celkové hmotnosti 30 kg.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Turkish Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  15. Gdaňsk od 499 Kč

    Skvělá nabídka je také ta od společnosti Ryanair – z Vídně do Gdaňsku. Polsko je neprávem opomíjenou destinací a město Gdaňsk na severu této země je skvělou destinací jak k prodlouženému víkendu a objevování města, tak třeba k cykloturistice – peníze ušetřené za letenku pak můžete použít k půjčení kola a důkladnějšímu prozkoumání této krásné oblasti.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  16. Tokio za 11 790 Kč

    Japonsko je nádherná země, která k návštěvě láká mnoho cestovatelů. Sen k jeho návštěvě si můžete splnit díky akčním letenkám společnosti Turkish Airlines – od října do března můžete letět z Prahy do Tokia téměř denně (tam nebo zpět), za skvělých 11 790 Kč. K dispozici jsou i termíny na přelom roku. Během obou cest budete mít vždy jeden přestup v Istanbulu, ale dají se v pohodě sehnat lety s přestupy kratšími, než 3 hodiny. S sebou si můžete sbalit dvě příruční a dvě odbavená zavazadla.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Turkish Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  17. Barcelona od 1 022 Kč

    Levné letenky do Barcelony seženete na podzimní termíny od října do prosince 2020 u Ryanair. Odlet je z Krakova, termínů mnoho, ale i tak dlouho neváhejte – jsou za skvělou cenu. V Barceloně kromě Gaudího staveb nevynechejte návštěvu food marketu Mercado de La Boqueria na slavné ulici La Rambla. A z Gaudího staveb rozhodně musíte vidět interiér chrámu Sagrada Familia, a to i pokud nejste nábožensky založení, případně milovníci podobných památek – pouhý pohled na strop této stavby zevnitř, vám vezme dech. Podívat se můžete i jednu z věží a vidět tak detaily stavby, i Barcelonu z výšky. Další tipy najdete v průvodci po Barceloně, který jsme pro vás sepsali.

    Odlet: Krakov
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  18. Tichomořský Saipan za 14 790 Kč

    Opravdový ráj na zemi – to je bezesporu Tichomoří a jeho ostrovy. Vy se na jeden z nich můžete podívat za skvělých 14 790 Kč, a to díky nabídce akčních letenek od společnosti Qatar Airways a Asiana Airlines, která vás dopraví na posledním úseku cesty ze Soulu na Saipan. Druhý přestup pak budete mít v Doha. Cena zahrnuje jedno příruční a libovolný počet odbavených zavazadel, jejichž celková hmotnost však nesmí překročit 30 kg. Odlet je z Prahy a vybírat můžete z termínů od konce října 2020 až do května 2021.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Qatar Airways / Asiana Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás