Jak dlouho vařit domácí nudle

Markéta Dyjaková
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak dlouho vařit domácí nudle

    Jak připravit domácí nudle do polévky

    Příprava domácích nudlí je v zásadě velmi jednoduchá. Existuje však mnoho receptů na těsto. Někdo je dělá z polohrubé mouky a někdo zase z hrubé nebo hladké. Dále se do těsta přidává vejce a sůl. Ať už připravíme těsto jakékoliv, rozhodně budou hotové nudle chutnější, než ty kupované.

  2. Jak uvařit domácí nudle

    Na vaječné těsto na domácí nudle si připravíme suroviny v poměru 80 g hrubé mouky na jedno vejce. Nikdy však přesně neodhadneme velikost vajec. Při hnětení těsta proto přisypáváme mouku opatrně. Mělo by nám vzniknout tuhé těsto, které se nelepí. Příprava těsta nám zabere maximálně 10 minut.

    Domácí nudle můžeme připravit také z bezvaječného těsta. Do těsta místo vejce použijeme trochu oleje a vody. Mouku opět přisypáváme opatrně, aby mělo těsto tu správnou konzistenci a šlo nám dobře vyválet do plátu.

    Krájení jednotlivých nudlí vyžaduje trochu trpělivosti a je časově náročnější. Hotové těsto si rozdělíme na tři díly. Postupně všechny díly rozválíme na velmi tenké pláty a necháme alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty potom velmi ostrým nožem nakrájíme na nudličky.

  3. Jak dlouho vařit domácí nudle

    Čerstvě připravené domácí nudle můžeme ihned uvařit a konzumovat. Vaříme přímo v hotové polévce, do které vhodíme hrst čerstvých nudlí a pět minut povaříme. Nebo můžeme vařit ve vroucí osolené vodě stejně dlouhou dobu. Také si můžeme domácí nudle uskladnit do zásoby a konzumovat později.

    Abychom prodloužili jejich trvanlivost, nudle sušíme alespoň 12 hodin. Poté uschováme do dózy s pevným víčkem. Pokud nudle opravdu dobře usušíme, můžou nám vydržet uskladněné i několik měsíců.

  4. Jak připravit celestýnské nudle

    Celestýnské nudle se od těch klasických domácích liší hlavně v přípravě. A jsou velmi oblíbené dětmi. Na výrobu těsta na celestýnské nudle budeme potřebovat tyto ingredience:

    • 60 g polohrubé mouky
    • 1 ks vejce
    • 8 lžic mléka
    • špetka soli
    • trochu oleje na smažení

    Z uvedených ingrediencí rozmícháme těsto tekuté konzistence, jako na palačinky. I příprava je obdobná. Smažíme těsto na tenké omeletky po obou stranách na trošce oleje. Po vychladnutí nakrájíme na nudličky. Hotové nudličky můžeme ihned konzumovat v polévce.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.