SKRBLOG
Pečení králíka by mohlo na první pohled vypadat složitě, ale není tomu tak. Sice chce o trošinku více času a trpělivosti než kuře, ale zvládnout se dá […]
Klasický český chleba snese kombinaci s čímkoliv – s masem, s marmeládou, s polévkou, se sýrem a klidně i s medem. Je prostě univerzální, a i proto ho máme tolik v oblibě. Chléb pečený průmyslově […]
Pečení kuřete je, z oblasti pečení masa, tou nejsnadnější záležitostí. Ať totiž děláte, co děláte, většinou to dopadne dobře. Kuřecí maso je materiálem, který snese mnoho […]
Tradiční součástí našeho jídelníčku bylo, je a snad ještě i dlouho bude zelí. Je to zelenina poměrně levná, protože i její pěstování je celkem nenáročné. Když se se […]
Vaření špenátu je v podstatě jednoduchou záležitostí. Pokud tedy stojíme o běžnou úpravu špenátu do formy přílohy k masu a bramborám. Špenát má však mnohé využití ve spoustě jiných […]
Pohanka je výživnou potravinou, která byla moderní společností celkem pozapomenuta. Ale v posledních letech zažívá svůj comeback a čím dál častěji se stává součástí našich jídelníčků. Vaření […]
Čočka je potravinou, kterou uvaříte snadno a poměrně rychle. Nevyžaduje speciální zacházení, jen nesolit během vaření a tu tradiční českou hnědou můžete předem namočit. Čočky je dnes […]
Vaření těstovin je poměrně jednoduchou záležitostí a rozhodně není potřeba z toho mít strach. Těstoviny jsou všestranné jak v podávání, kdy se hodí téměř k čemukoliv, tak ve vaření, […]
Vaření kukuřice je někdy tvrdý oříšek. Zejména když se jedná o kukuřici, kterou jsme si přinesli z pole a o které ani nevíme, zda je krmná nebo lahůdková. Základem […]
Fazole jsou oblíbenou součástí stravy zejména na jih od nás. A je k tomu mnoho dobrých důvodů. Fazole totiž obsahují velké množství nutričně významných látek, díky kterým […]
Brambory jsou pokrmem, který vaříme velmi často. Ať už jako hlavní pokrm nebo jako velmi oblíbenou přílohu. Brambory můžete vařit jak v hrnci běžném, tak v hrnci […]
Pro mnohé je vaření rýže hotovou alchymií. A jestli v kuchyni teprve začínáte, může vás případný nezdar od dalšího vaření rýže zbytečně odradit. To by ale byla […]
Snad ta nejvděčnější sladká varianta pečiva – to je bábovka na mnoho způsobů. My vám přinášíme základní recept na bábovkové těsto, které v domácí pekárně zvládne […]
Nádivku můžete dávat přímo do drůbeže, nejlépe pod kůži, ale je možné si ji upéct i zvlášť právě v domácí pekárně. Poslouží jako příloha k masu, případně jako […]
Není nad domácí houskový knedlík, který můžeme podávat jednak k masům a omáčkám, ale také jako rychlou večeři opražený s vejci, případně s přidanou zeleninou. Česká kuchyně zná široké […]
Vánoce a Velikonoce asi bez perníčků umí představit málokdo. Bez těch poctivých, vykrajovaných a bílkovou polevou zdobených. Zadělávání těsta není zrovna snadné, ale opět v tom uleví pekárna. […]
Nejedná se o vánoční či velikonoční perníčky, ale jednoduchou „buchtu“ s perníkovou chutí. Komplet celou ji zvládne domácí pekárna a do kupy nezabere proces více než hodinu a čtvrt. Takže […]
Není nad domácí těstoviny, o tom nelze pochybovat. Jenže vyrobit je, to je velmi pracné. O tom taky nelze pochybovat. Velmi nám může práci usnadnit domácí pekárna, […]
Mazanec či vánočka jsou vděčným pečivem pro ty, co rádi jednoduché a sladké snídaně. A v obchodě stojí vánočka i mazanec horentní sumy, doma je možné si je vyrobit doslova […]
Kdo rád kvalitní rohlíky či housky, může si je poměrně jednoduše vyrobit doma. Stačí pekárna a pár šikovných rukou. Jestli nejste nároční na tvar výsledného pečiva, stačí […]
Není nic jednoduššího, než si vyrobit marmeládu v domácí pekárně. Opravdu. A velkou výhodou výroby v domácí pekárně je skutečnost, že marmeláda je neustále míchaná – a proto nestříká. […]