, amarant | Štítek | Skrblík.cz

SKRBLOG

Jak uvařit amarant

Pondělí, 26. listopad 2018 Marie Stejskalová

Co je to amarant? Jak uvařit amarant Amarantová kaše   1Co je to amarant? Amarant (česky laskavec) je rostlina, kterou řadíme k pseudoobilovinám. To znamená, že v kuchyni při vaření se amarant chová jako ostatní obilná zrna (upravuje se a používá jako jiné obiloviny), ale v důsledku nemá s obilovinami nic společného (z botanického pohledu). Amarant je přirozeně bezlepkový a velice bohatý na […] Celý článek »

Jak naklíčit amarant

Sobota, 03. březen 2018 Lenka Rutteová

Jak naklíčit amarant? V čem nechat klíčit amarant? Jaké živiny obsahuje amarant? Jaký přínos má amarant? 1Jak naklíčit amarant Amarant zbývá nakličovat na buničité vatě, ovšem zde sklidíme jen zelené výhonky. Pokud amarant dáme na tác a překryjeme mokrou utěrkou, většina nám zůstane zase na utěrce. Zbývá proto klíčení sice v nakličovacích miskách, ale tak, že amarant […] Celý článek »