Jak dlouho vařit tofu

Martina Opravilová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak dlouho vařit tofu

    Co je tofu

    Nejdříve si pojďme říci, co tofu vůbec je. Jedná se o rostlinný výrobek, který se vyrábí ze sóji. Dalo by se říci, že jde o jakýsi sójový tvaroh či sýr. Tato potravina obsahuje mnoho tělu prospěšných látek, především pak velké množství bílkovin.

    Tofu je hned několik druhů. Kromě toho přírodního (nebo také tofu natural) můžeme v obchodech najít i solenou variantu, stejně jako tofu uzené či ochucené. Je tak možné koupit tuto potravinu s příchutí například bylinek či papriky.

    Právě díky tomu, že je tofu rostlinného původu, je vhodné i pro vegetariány a vegany. Ti si z něj mohou připravit například vegetariánský burger. Je totiž možné jej upravovat různými způsoby, jíst ho studené i teplé. Dá se orestovat, výborně však poslouží například i jako jedna z ingrediencí pro tvorbu pomazánky.

    A abychom nezapomněli – tofu je možné samozřejmě připravit i na sladký způsob. Skvěle bude chutnat například s ovocem. Více o přípravě této potraviny si můžete přečíst v našem článku Jak jíst tofu.

  2. Jak dlouho vařit tofu

    Jak již bylo zmíněno, tofu nevyžaduje příliš dlouhou přípravu. Pokud se budete chystat vařit jej ve vodě, bude hotové přibližně za 3 minuty. Stejný čas bude vyžadovat i restování na pánvi.

    Při dalších typech přípravy záleží vždy na konkrétním receptu. Tofu totiž můžete také například péct či grilovat. Výborně však bude chutnat i s omáčkou.

  3. Jak dlouho vařit tofu ve vodě

    Nemějte z vaření tofu ve vodě strach – opravdu nejde o nic složitého. S vařením i dalšími postupy vám poradí náš článek s názvem Jak připravit tofu.

  4. Jak dlouho vařit tofu na pánvi

    Příprava tofu na pánvi je jedním z nejrychlejších způsobů. Přemýšlíte, co připravit rychle k večeři? Pak je tofu ideálním kandidátem!

    Tento druh přípravy je navíc opravdu velmi jednoduchý. Troufáme si říci, že tofu na pánvi zvládne připravit i kuchař začátečník. Ptáte se, jak na to?

    Tofu je nejdříve třeba nakrájet na malé kostičky. Následně je krátce orestujeme, ideálně na rostlinném oleji. Jakmile je tofu hotové, ochutíme ho pomocí bylinek, případně pomocí několika kapek sójové omáčky.

    A co vyzkoušet kromě tofu i další méně tradiční potraviny? Zkusíte připravit například tempeh či cizrnu? Nebo raději dáte přednost artyčokům?


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.