Jak uvařit pudink

Marie Stejskalová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak uvařit pudink

    Jak uvařit pudink

    Jestliže budeme vařit pudink z jednoho sáčku, připravíme si na něj 0,5 l mléka, ze kterého poté 2/3 nalijeme do hrnce. Přidáme zhruba 2 lžíce cukru a přivedeme k varu. Ve zbylé 1/3 mléka dobře rozmícháme pudink ze sáčku, směs nalijeme do vroucího mléka a vaříme asi 2 minuty, samozřejmě za neustálého míchání. Pudink nám krásně zhoustne. Po uvaření ho ihned nalijeme do forem či mističek, necháme vychladnout a konzumujeme.

    Pudink nemusíme jíst samotný – můžeme hotovým pudinkem proložit např. piškoty, různé druhy ovoce a také před samotnou konzumací ozdobit šlehačkou. Záleží, na co máme právě chuť.
    Pokud chceme pudink připravit pro více strávníků, připravíme si více sáčků s pudinkovým práškem a uvedené množství potřebných surovin vynásobíme počtem sáčků (např. 3 sáčky pudinku = 0,5 l mléka x 3 = 1,5 l mléka celkem).

    Pudinkový prášek seženeme v různých příchutích – vanilkové, čokoládové, karamelové nebo třeba jahodové a banánové.

  2. Jak uvařit pudink v mikrovlnce

    I u tohoto receptu je uvedené množství pro přípravu pudinku z 1 sáčku pudinkového prášku. 2/3 z odměřeného 0,5 l mléka nalijeme do nádoby, která je určena pro mikrovlnné trouby.

    Přidáme dvě lžíce cukru, zamícháme a na nejvyšší výkon začneme v mikrovlnce ohřívat. Než se mléko zahřeje, připravíme si ze zbylé 1/3 mléka a obsahu sáčku směs, kterou je nutné dobře rozmíchat. Až se mléko v mikrovlnce dostatečně ohřeje (bude opravdu hodně horké), směs do mléka nalijeme, zamícháme a vložíme zpět do mikrovlnné trouby.

    Dále ohříváme na nejvyšší výkon a zhruba co půl až jednu minutu mikrovlnku otevřeme, pudink zamícháme a zkontrolujeme hustotu. Takto opakujeme až do zhoustnutí pudinku. Až bude pudink z mikrovlnky hotový, můžeme ho nalít do připravených formiček.

  3. Jak uvařit pudink bez prášku

    Jak uvařit pudinkNa pudink bez prášku budeme potřebovat 0,5 l mléka, asi 50 g kukuřičného škrobu (na zhoustnutí), zhruba 2 lžíce cukru (podle chuti možno i třeba 3) a 1 žloutek – žloutek být nemusí, ale udělá hezkou barvu.

    Dále je postup skoro stejný, jako když chceme uvařit klasicky pudink z prášku. Větší část mléka si ohřejeme a ve zbytku mléka rozmícháme škrob s cukrem a žloutkem. Až se bude mléko blížit k bodu varu, nalijeme do něj připravenou směs a za stálého míchání budeme míchat až do zhoustnutí. Poté odstavíme z plotny.

    Pudink můžeme ochutit kakaem, semínky z vanilkového lusku nebo, pokud nebudeme podávat dětem, i třeba kapkou rumu.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.