Jak uvařit frankfurtskou polévku

Marie Stejskalová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak uvařit frankfurtskou polévku

    Jak uvařit frankfurtskou polévku

    Sto lidí, sto chutí, sto různých receptů na frankfurtskou polévku. Uvařit frankfurtskou polévku není ale nic složitého, určitě to zvládne i začátečník, který se v kuchyni pohybuje pouze krátce.

    Název frankfurtská získala polévka kvůli přidané ingredienci – frankfurtským párkům. Není ovšem nutností použít zrovna tento druh párků, zvláště pokud je nemáme k dispozici. Dobře nám poslouží i jakýkoliv jiný párek.

    Variací na frankfurtskou polévku existuje mnoho. Můžete si ji upravit podle své chuti – na závěr ochutit utřeným česnekem, přidat při vaření i jiné druhy zeleniny (kromě brambor) nebo při servírování zkusit přidat uvařené vejce. Polévku podávat posypanou libečkem, petrželovou natí nebo vyzkoušet medvědí česnek.

    My si dneska uvaříme frankfurtskou polévku s párkem, bramborem a smetanou. Skrblíkův návod na frankfurtskou polévku najdete ve druhém boxíku.

  2. Frankfurtská polévka

    Jak uvařit frankfurtskou polévkuNa frankfurtskou polévku budeme potřebovat: 3 brambory, 3 – 4 párky, 1 cibuli, zhruba 1 litr vývaru (např. hovězí, pokud nemáme domácí vývar, lze si vypomoci bujónem), 100 ml smetany ke šlehání (eventuálně i 100 ml mléka), 1 lžíci sádla, 1 a půl lžíce sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, pepř a sůl.

    Na sádle si v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky (můžeme je oloupat) a krátce orestujeme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme sladkou papriku, hladkou mouku a dobře zamícháme.

    Sladká paprika nám na tuku krásně provoní kuchyň. Vrátíme hrnec na plotnu, přilijeme vývar, opět dobře zamícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 – 30 minut (za občasného míchání). Po uplynutí půl hodinky do polévky přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a opepříme dle chuti a opět zvolna vaříme.

    Brambory by měly být za chvíli měkké (zjistíme ochutnáním kousku brambory). Jakmile jsou brambory měkké, vlijeme do polévky smetanu, která ji úžasně zjemní (zároveň se smetanou můžeme do polévky přidat také 100 ml mléka). Důkladně zamícháme a necháme chvíli probublat. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí a můžeme servírovat. Podáváme s pečivem.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další návody na téma jak uvařit


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás