Jak si deaktivovat Facebook

Marie Janáčová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak si dočasně deaktivovat Facebook 2021

    Jak si dočasně deaktivovat Facebook 2021?

    Zrušení Facebooku vám zabere pár minut. Postup pro dočasnou deaktivaci Facebooku, který je stanoven v oficiální nápovědě Facebooku, je následovný:

    1. V pravém horním rohu jakékoli stránky na Facebooku klikněte na záložku Nastavení účtu
    2. Vyberte položku Nastavení
    3. Ve sloupci vlevo klikněte na položku Obecné
    4. Vyberte Spravovat účet, posuňte se dolů a klikněte na Deaktivovat účet

    Dočasná deaktivace spočívá v tom, že lidé nemohou na Facebooku vyhledat váš profil a nevidí vaše příspěvky, pokud se ale kdykoliv znovu přihlásíte, obnovíte tak svůj účet a deaktivace profilu se zruší.

    Váš profil se pak celý obnoví včetně všech vašich příspěvků a informací. Poté jej můžete dále používat stejně jako před dočasnou deaktivací. Tuto variantu často volí např. studenti před zkouškami, kdy se potřebují soustředit na učení a nechtějí být Facebookem rušeni.

  2. Jak si trvale deaktivovat Facebook 2021

    Jak si trvale deaktivovat Facebook 2021?

    Pokud chcete váš facebookový profil odstranit trvale a nemáte zájem pouze o dočasnou deaktivaci, přejděte na tento odkaz. Přihlašte se pomocí svého účtu a klikněte na tlačítko “Odstranit účet”. Po tomto kroku bude váš profil kompletně odstraněn a už jej nebude možné obnovit přihlášením ani jiným způsobem.

    Nezapomeňte si poté odinstalovat aplikaci Facebooku z počítače, nebudete ji už potřebovat.

  3. Jak deaktivovat Facebook v mobilu 2021?

    Jakmile trvale deaktivujete Facebook, je váš profil zrušen všeobecně, nemůžete se přihlásit ke svému účtu z žádného zařízení, ani z mobilu. Nezapomeňte si jen odstranit z vašeho mobilu aplikaci Facebooku, nebude mít pro vás žádný užitek, pokud již nebudete vlastnit profil.

    Pokud si Facebook deaktivujete jen dočasně, je dobré zrušit automatické přihlašování ve vaší aplikaci Facebooku v mobilu, abyste se vyhnuli nechtěnému přihlášení a tím pádem nechtěnému obnovení Facebooku.

  4. Jak vypnout Facebook Messenger 2021?

    Chtěli byste si dát pauzu od příchozích zpráv na Messengeru, ale nevíte jak tyto notifikace vypnout? Můžete je vypnout na dobu, kterou si sami stanovíte.

    Nápověda vychází z oficiálních stránek Facebooku pro vypnutí notifikací Messengeru.

    Jak vypnout Facebook Messenger na iPhonu a iPadu 2021

    1. V levém horním rohu hlavní stránky klikněte na svůj profilový obrázek.
    2. Klepněte na “Upozornění”.
    3. Klepněte vedle “Nerušit”.
    4. Zvolte, na jak dlouho chcete upozornění vypnout.

    Jak vypnout Facebook Messenger na Androidu 2021

    1. Na hlavní stránce klepněte na konverzaci a přidržte ji.
    2. Zvolte “Přerušit upozorňování”.
    3. Vyberte, na jak dlouho chcete upozornění vypnout.

    Pokud chcete přerušit notifikace pouze u jedné konkrétní konverzace a osoby, zkuste tento postup (stejný pro iPhone a iPad i Android):

    1. Na hlavní stránce klepněte na konverzaci a přidržte ji.
    2. Klikněte na “Přerušit” nebo “Přerušit upozorňování” (záleží na OS).
    3. Zvolte, na jak dlouho chcete upozornění vypnout.

    Jak vypnout náhledy zpráv v notifikacích 2021?

    Pokud chcete vypnout náhledy notifikací, postup je také velmi jednoduchý. Když vám přijde zpráva, nebude v náhledu zobrazená celá zpráva ani to, kdo vám píše, ale pouze informační text o příjmu zprávy.

    Otevřete Messenger a zvolte v dolní liště možnost “Já”. Potom vyberte možnost “Upozornění”, kde přepínač u možnosti “Zobrazit náhledy” přepněte do polohy “vypnuto”.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.