Jak jíst mango

Marie Stejskalová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak jíst mango

    Mango ovoce

    Jak jíst mangoMango je známé již přes 5 000 let, ne nadarmo se mu říká ovoce bohů. Správně zralé mango je totiž neuvěřitelně šťavnaté a navíc díky velkému obsahu aromatických substancí i luxusně voňavé. Chutí připomíná směs broskve a ananasu. Je oválného tvaru, uvnitř plodu se nachází velká pecka. Slupka ani pecka se nekonzumují, pouze dužina, která je sytě žluté až oranžové barvy. Existují stovky odrůd manga, zbarvení slupky bývá od zelené přes žlutou, fialovou i červenou. Díky malému obsahu tuku je mango ideálním doplňkem racionální stravy při hubnutí.

  2. Jak poznat zralé mango

    Zralé mango je měkké, ale rozhodně stále pružné. Při jeho krájení z něho vytéká šťáva. Ideální je si v obchodě vybrat takový plod, který je bez skvrn a není otlačený. Pokud bude mango při koupi pevné, je potřeba ho nechat dozrát při pokojové teplotě do změknutí.

  3. Mango příprava

    Příprava manga ke konzumaci je velice jednoduchá. Stačí postupovat dle návodu Jak se loupe mango a máte téměř hotovo. Vlastně pokud ho chcete jíst jenom tak, tak máte hotovo úplně. Pokud se chystáte mango využít při vaření, je dále nutné postupovat podle konkrétního receptu.

  4. Jak zpracovat mango

    Krokem číslo jedna je rozhodně mango zbavit slupky i pecky. Poté si stačí vybrat z nepřeberného množství receptů ten pravý a mango zpracovat podle něho.

  5. Jak oloupat mango

    Jak nejlépe oloupat mango se dozvíte ve Skrblíkově návodu Jak se loupe mango. Určitě se mrkněte!

  6. Jak jíst mango

    Jak jíst mangoStačí mango zbavit slupky a pecky a už si můžete na tomto tropickém ovoci pochutnat. Výborné chuti docílíte, pokud necháte mango před konzumací v lednici. Není třeba ho nijak jinak upravovat.
    Díky jeho šťavnatosti (pokud je správně zralé) je vhodné ho přidávat např. do smoothies. Výborně se také hodí jako příloha k masu. Rozhodně neuděláte chybu, jestliže ho přimícháte do ovocného či zeleninového salátu. Zkrátka fantazii se meze nekladou!

  7. Mango recepty

    Mango se výborně, díky svojí lahodné chuti a šťavnatosti, hodí pro přípravu smoothie nebo třeba do zeleninového i ovocného salátu. Využít ho lze při přípravě masa – např. kuře s mangem, vepřové koleno s mangovým salátem i lososový tatarák s mangem. S mangem zajisté vykouzlíte i netradiční předkrmy a báječné dezerty. Nejen svojí barvou, ale především chutí, Vás mango dočista okouzlí.

    Skrblík Vám poradí, jak si připravit mangový sorbet.

    Mangový sorbet
    Budete potřebovat půl kila čerstvého a rozmixovaného manga, podle sladkosti manga půl až třičtvrtě hrnku krupicového cukru, jeden bílek a pár kapek citrónové šťávy. Mango, cukr a bílek vložte do mísy a deset minut šlehejte šlehačem. Poté podle chuti přidejte šťávu z citrónu a dobře promíchejte. Vytvořenou směs dejte do namražené plastové misky a nechte v mrazáku přes noc.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další návody na téma jak jíst


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás