Tesla Energy Saver Eco je podvod. Recenze přístroje měla nečekanou dohru

Petr Novák
Publikováno 23. srpna 2022

Zázračná krabička Tesla Energy Saver Eco slibuje až 75% úsporu na složence za elektrickou energii. Zásluhu na tom má mít “inovativní revoluční technologie”, přičemž krabičku v ceně 1 148 Kč jen stačí připojit do zásuvky.

Google říká něco jiného: “Podvod, velký podvod, podvod na lidi, hoax.” Tesla Energy Saver jsme si objednali a rozebrali ho do posledního šroubku. Recenze přístroje měla velmi překvapivou dohru.

“Perlátor na elektřinu” ušetří až 75 % částky na složence

Tesla Energy Saver lze koupit přes českou stránku SpecialniCeny.com, jejíž reklamní bannery se objevovaly i v reklamní síti Google. Na Skrblíkovi jsme je ihned zablokovali.

Protože se stránka hemží hvězdičkami a obecnými frázemi, obrátili jsme se s prosbou o pomoc na inzerované číslo 533 334 554. (Pokud si ho vygooglíte, objevíte další pozoruhodné výrobky prodávané stejnou firmou.)

Stačilo nasadit nechápavý tón a slovensky hovořící operátor byl velmi sdílný, byť se dle svých zkušeností s Tesla Energy Saverem ještě nesetkal: “Přístroj stabilizuje napětí, které v síti kolísá a v důsledku toho spotřebiče odebírají více elektřiny, než by měly. Tesla Energy Saver tak funguje podobně, jako perlátor, ale s tím rozdílem, že je na elektřinu.”

Tesla Energy Saver Eco

Prosba o slevu zůstala nevyslyšena, byli jsme však informováni o možnosti vrátit výrobek ve 44denní lhůtě v případě, že nedosáhneme kýžené úspory.

Obvykle se prý používá samostatný Tesla Energy Saver pro každý elektrický obvod v domácnosti, my na zkoušku objednáváme jeden kus za 999 Kč plus poštovné 149 Kč.

Jakou úsporu Tesla Energy Saver ve skutečnosti přinese?

Kurýr z DPD dovezl Tesla Energy Saver asi čtvrtý den od objednání. Papírová krabička skrývala český návod a zařízení s nálepkou “Electricity saving box”, které údajně stačí připojit do sítě.

Uvnitř zařízení hrkaly vylámané plastové zámečky. Zřejmě se jednalo o kus, který vrátil některý z předchozích majitelů. Po připojení do zásuvky se na krabičce rozsvítily dvě zelené diody. Jak se ukázalo, je to to jediné, co Tesla Energy Saver za 1 148 Kč umí.

Digitálním multimetrem jsme nejprve naměřili napětí v síti 233,1 V, po zapojení Tesla Energy Saveru do stejné zásuvky napětí vzrostlo na 233,3 V. Taková změna je nejen zanedbatelná, ale vzhledem k běžnému kolísání napětí v síti ji ani nelze přisoudit spořiči elektřiny.

Tesla Energy Saver Eco

Následně jsme přes autotransformátor nastavili napětí 210 V a zátěž 400 W. Po připojení Tesla Energy Saveru došlo k navýšení napětí o 0,4 V na 210,4 V. Zařízení tak v zanedbatelné míře sice napětí v síti mění, nelze však hovořit o úspoře za elektřinu. A to nezapočítáváme pořizovací náklady.

Tesla Energy Saver tedy žádnou úsporu nepřinese.

Co se skrývá uvnitř Tesla Energy Saveru?

Tesla Energy Saver jsme rozšroubovali. V útrobách velké krabičky se moc součástek neskrývalo: jen jednoduchý elektrický obvod s dvojicí zelených LED diod a kondenzátorem s kapacitou 5 μF.

Tesla Energy Saver Eco

Krabička v ceně 1 148 Kč tak pouze rozsvěcí dvě LED diody, napětí v síti vyrovnává zcela zanedbatelně a sama elektřinu spotřebovává.

Výrobní náklady na Tesla Energy Saver lze odhadnout na desítky korun.

Tesla Energy Saver vracíme a žádáme o vrácení peněz

Rozhodli jsme se vyzkoušet slibovanou 44denní záruku vrácení peněz a opět zatelefonovali na uvedené telefonní číslo. Stejný operátor, se kterým jsme hovořili již při objednávce, nám oznámil, že se jedná čistě o prodejní linku a nadiktoval nám e-mailovou adresu, na kterou je třeba zaslat žádost o odškodnění.

Odeslaný e-mail se nám záhy vrátil s dovětkem, že daná adresa neexistuje. Smířeni se ztrátou zkoušíme v prohlížeči doménu .cz nahradit mezinárodní .com.

Bingo! Načítá se nám stránka stejné společnosti s kontaktní e-mailovou adresou, na kterou opět zasíláme žádost o vrácení peněz. Následující den nám přichází zřejmě automatizovaný e-mail s odkazem na formulář s žádostí o refundaci a se slovinskou adresou, na kterou máme Tesla Energy Saver odeslat.

V pátek vyplňujeme číslo objednávky a bankovního účtu a žádáme o vrácení peněz. Balík odesíláme Českou poštou na vlastní náklady až následující týden v úterý.

Středeční ráno přináší velké překvapení.

Na bankovní účet je připsáno 1 148 Kč, tedy částka odpovídající ceně Tesla Energy Saveru a uhrazenému poštovnému. S ohledem na rychlost mezinárodních plateb tak peníze musely být odeslány ještě předtím, než byl balík předán do přepravy.

Prodejce tak zřejmě sází na neochotu nachytaných zákazníků posílat zboží zpět do Slovinska a na smíření se se ztrátou jedenácti stovek.

Příručka pro alfa samce, přípravek na odstranění podbradku a další pochybné výrobky

Tesla Energy Saver nám prodala společnost DO in d.o.o., jejíž sídlo je podle slovinského obchodního rejstříku na adrese Dimičeva ulica 16, 1000 Ljubljana. V průběhu psaní tohoto článku web SpecialniCeny.com změnil majitele. Tím novým je rovněž slovinská společnost Tel Media d.o.o. se sídlem na adrese Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana.

Tesla Energy Saver Eco

Změny provozovatele jsou zřejmě opakované a mohou sloužit jako krycí manévr. Refundace za Tesla Energy Saver nám dorazila z účtu společnosti TV Prodaja d.o.o., kterou lze dohledat jako bývalého provozovatele portálu Rabaho.com. Tím současným provozovatelem je DO in d. o. o.

Nejen přes Rabaho.com prodává DO in d. o. o. další výrobky se snadno zpochybnitelnými účinky – Snore Terminator na zmírnění chrápání za 1 099 Kč, Neck Slim na odstranění podbradku za 799 Kč, Diabetes NoMore za “zvrácení vývoje cukrovky” za 1 080 Kč nebo průvodce Tajemství alfa samce za 1 099 Kč.

DO in d.o.o. působí a Tesla Energy Saver prodává v řadě zemí Evropy. Na Slovensku přes web Specialna-Cena.net, v Polsku přes PrzystepneCeny.com, v Maďarsku přes ElfogadHatoarak.com a namátkou v Rumunsku přes Super-Preturi.net.

Za zmínku stojí stejné fotografie (avšak rozdílná jména) diplomovaných inženýrů, kteří si nemohou Tesla Energy Saver vynachválit.

Objednali jste si Tesla Energy Saver, potravinové doplňky nebo jiné výrobky od DO in d.o.o.? Své zkušenosti nám můžete psát do komentářů pod článkem.


I
Ivo 21.03.2018 – 08:00

Vzhledem k tomu, že je jasné, že jde o podvod, proč jste toto nenahlásili PČR a ČOI? Samozřejmě ideálně by bylo vše ohlásit přímo ve Slovinsku.

Odpovědět

jb
jaroslav bednar 21.03.2018 – 09:14

po precteni vaseho clanku jsem zklaman/ tento pristroj mi ma kuryr dorucit jis dnes nebo zitra/ mam vubec tento pristroj od nej prevzit nobo ano a postupovat prez 44 denni zaruku prosim o radu dekuji j.b.

Odpovědět

Dagmar Špinková 21.03.2018 – 10:27

Opravdu vám děkuji za vaši práci a upozornění.Každý chce ušetřit.Uvažovala jsem o koupi výše uvedeného výrobku,jsem ráda,že jste mě toho ušetřili.okamžitě varuji své známé,kteří měli stejný úmysl.Ještě jednou veliký dík!!! Dagmar

Odpovědět

m
marie 21.03.2018 – 10:34

Před léty jsem tento výrobek koupila jako žijicí mimo ČR,tenkrát byl velký zájem lidí o tento výrobek. Potvrdilo se přesně to samé,ale takových podvodných výrobků je spousta. Už jsem opatrná co nakupuji

Odpovědět

j
jiřím 21.03.2018 – 11:55

Proč,Proč,Proč?Každé poznání stojí nějakou energii a čas, takovych výplodků je denně na koupi dost a bude víc,hlavně si všimejte doporučení prodejnych ing a dr.taky musí někde k pěnězům přijít,zaštítit se ,,tajemnym TESLOU byl dobry tah. Přoč nejedná ESČ,ObchoInspe,CLO atd. Je to jejich práce. Dík atest,trvalo to trochu dele,asi jste mohli info průběžně.Jestli máte kapacity,zkuste i meně ověrené zdroje.

Odpovědět

TM
Tereza M 22.03.2018 – 08:47

Moc moc díky za Vaší detektivní práci a osvětu pro lidi :) super práce!

Odpovědět

F
František 23.03.2018 – 11:03

Test krabičky Energy Sawer ,tehdy pod jiným názvem byl zveřejněn už před cca 2 lety.Odborné zjištění bylo podobné jako to vaše, že se jedná o podvodnou akci šmejdů.Nic nešetří, naopak energii spotřebovává. Výrobek pocházel z Číny a měl cenu cca 2 USD .Líbila se mi tehdy reakce jednoho "nadšeného kupujícího" , že si zakoupí 2 kusy a rozvodné závody mu budou za elektřinu ještě doplácet :-)

Odpovědět

A
Antonin 25.03.2018 – 16:19

Ahoj,objednal jsem tento přístroj,ale během tří dnů jsem odstoupil od smlouvy e-mailem po zjištění, že je to podvod, Poraďte jak se zachovat když mi bude doručen. Mockrát díky za radu!!!

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 26.03.2018 – 07:44

Jednoduše - zásilku nepřebírejte a neplaťte ji.

Odpovědět

M
Mira 27.03.2018 – 06:33

To Vam jako vazne nedojde ze je to podvod? Tohle a spousta dalsich nabidek. Priste se s nekym poradte, nez objednate cokoliv, co Vam slibuje usporu

Odpovědět

L
Ládík 27.03.2018 – 13:42

už o tom hlásá i policie ČR, za mne kdo toto koupí je naivka :-) http://tydenikpolicie.cz/policie-varuje-pred-pristrojem-ktery-ma-setrit-elektrickou-energii-naopak-ji-totiz-spotrebovava/

Odpovědět

J
Jana 13.05.2018 – 10:50

Nakupuji zboží už jen přes internetové portály jako je heureka.cz. Tam je jistota jak hodnocení zboží, tak hodnocení obchodu. Podobných podvodných výrobků jsou mraky, zejména "zázračná léčiva", která se jinde nedostanou apod. Nechápu, proč tyto reklamy nejsou prověřovány, ale při jejich množství je to zřejmě neúnosné.

Odpovědět

P
Pavel 13.05.2018 – 20:51

Bohužel stát "střihu" toho našeho často prý nemá "páky" s těmito zlofirmami zatočit. Proto jich je všude kolem dost. Vrcholem všeho v této oblasti je pak spotřebitelský spor vedený při Evropské komisi. "Padněte" na podobnou firmu, zkuste a uvidíte.

Odpovědět

O
Otto 24.10.2018 – 18:53

Jsou to zjevně podvodníci, ale ještě to není nic proti zlodějům na "LINKÁCH LÁSKY" TV BARRANDOV a ani s těmi ani stát ani RRTV zřejmě NIC NEZMŮŽE!!!

Odpovědět

V
Viktor 29.12.2018 – 11:57

Sám sa čudujem že hlupaci sa nájdu. Veď samo o sebe je to už len z pohladu webu primitívne zle napísané a jasne dáva text najavo že ide o klamstvo a nehovoriac po technickej stránke prístroja. Jednoducho povedané nikdy nemôžete ušetriť na niečom čo je nezmyselné. A podľa toho plošného spoja čo som tam videl tak to samotné len zvyšuje energiu o 0,5-1W lebo je tam znižovač napätia na 5V aby svietili LED diódy plus odrusovač iskrenia prúdom aby nerobilo impulzy v sieti 220V. Ale tie impulzy nevytvárajú zvýšený odber prúdu ani neušetria ale aby v tranzistore na krátkych vlnách keď zapojíte motor, starú pracku romo nevytváralo magnetické rušenie po siety. To je vse a každé zariadenie od vŕtačky až po vynute zariadenia sa používajú utlmove kondenzátory na odrušenie rušivých signálov v sieti a nevytvaranie rušivých momentov na krátkych vlnách a neobťažovali tým suseda ktorý počúva rádio a vy budete prať na romo práčke 50rokov stará tak by nemohol počúvať rádio lebo by počul rušivé momenty vašej práčky a preto sa už to dáva v tejto dobe do každého zariadenia utlmovy kondenzátor a ten plošný spoj plus praca plas na AliExpress je vyroba tak 20KC alebo 0,60€ a nie 1000kc

Odpovědět

JB
Jiří Berger 30.12.2018 – 14:26

Divím se, jak někdo může nalítnout na "slevu 75%". Je přece každému myslícímu člověku jasné, že spotřebu lze snadno změřit a spočítat. Jestliže je motor 75 W, tedy je spotřeba 75 W, ne tedy nějakých 18... Vidím, že na blbosti lidské mohou různí kriminálníci vydělávat...

Odpovědět

y
yemla 01.01.2019 – 18:45

Má niekto doklad o kúpe?

Odpovědět

Oldřich Švejka 03.01.2019 – 13:56

Dobrý den, jistě, v těchto případech příjdete o své peníze . Jsou však podvodníci, kteří mohou škodit-na př. nabízí zázračné kapky do ucha, které vám v 80letech umožní za 28 dní slyšet jako ve 20letech za pouhých 2000Kč!

Odpovědět

FL
František Lapáček 06.01.2019 – 02:01

Ihned po zveřejnění reklamy na tento zázračný výrobek na stránkách Skrblíka jsem Vás touto cestou upozorňoval, že se jedná o podvod. Jsem rád, že jsem měl pravdu. Proč Vám toto zjištění trvalo tak dlouho?

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 06.01.2019 – 09:29

Dobrý den, pane Lapáčku, tak my jsme samozřejmě věděli, že se jedná o podvod. Reklamy na tyto a další podvodné výrobky (třeba doplňky na hubnutí, zlepšení sluchu, zázračný software na zbohatnutí atd.) kolují v reklamních sítích Google a dalších opakovaně. Vždy chvíli trvá, než je někdo nahlásí a reklamy se zablokují. Stejně tak chvíli trvá, než se přístroj objedná, než dorazí, otestuje se, recenze se připraví a proběhnou další určité kroky předcházející publikování článku.

Odpovědět

J
J.MICHNA 06.01.2019 – 09:53

Ahojte, na Slovensku je tých miest s predajom viac. Propagujú to reklamy zverejnené na Centrume, Novom čase, ale žiaľ videl som to aj v reklamách na novinky.cz. Tie portály to ale niekedy nevedia ovplyvniť. Tu už odhalili, že aj zákazníci nie sú praví. https://hoax.sk/udajny-setric-energie-electricity-saving-box/ Dajte si pozor, ej to celoeurópska záležitoosť, stránky sú rovnako podvodné ako mnoho iných stránok na chudnutie a podobne. rovnaká koncepcia, podvodné praktiky, systém objednávok a zatajovanie predajcu.

Odpovědět

JJ
Jan Janda 06.01.2019 – 10:42

Dobrý den, nechápu jak si vůbec někdo může něco podobného objednat a věřit prodejci, že jeho přístroj ušetří 75% nákladů na elektřinu. Tomu může opravdu věřit pouze člověk s IQ šimpanze.

Odpovědět

M
Misojogi 06.01.2019 – 10:42

prekvapilo ma ze aj dennik SME ponukal tento pristroj cez reklamu na uvedenom linku je este aj schema zapojenia Energy Saver vratane vysvetlenia funkcie jednotlivych suciastok takychto smejdov ako EnergySaver by mali zatvarat do basy

Odpovědět

V
Vladimír 06.01.2019 – 17:54

Podle obrázku, fotografie vidím že obvod na plošném spoji pouze umí napájet LED diody přímo z 230V, je tam vidět usměrnění, malá filtrace a omezení proudu do diod malým kondenzátorem. Velký kondenzátor 5 μF sice proud odebírá ale je to tzv. jalový proud. Ovšem výrobce tento kondenzátor přidává hlavně pro demonstraci že zařízení funguje. Připojí spotřebič který má převážně indukční charakter a tuto vícenásobnou zásuvku celou měří multimetrem ale měří jen odebíraný proud. Pokud do stejné zásuvky připojí i tento saver, připojí se kondenzátor který vlastně kompenzuje jalovou složku indukční zátěže a ampérmetr samozřejmě ukáže menší proud protože měří činný i jalový proud. Kdyby však byl místo ampérmetru vložen wattmetr, odebíraný příkon by se nezměnil, spíš o několik mW zvýšil, vlastně o odběr LED diod. Je to proto, že wattmetr a následně ani elektroměr neregistruje jalový proud, snížením jalového proudu se nesníží příkon který ukazuje wattmetr ani se nesníží spotřeba kterou zaznamená elektroměr. Pro zajímavost - když si připojíte teplomet, kamínka nebo žehličku, odebíraný proud se rozhodně nesníží, naopak zvýší. Odebíraný proud je čistě činný. Perpetuum mobile prostě neexistuje. Krabička je jednoznačně podvod. Překvapuje mě že se stále objevují nabídky na nákup a takto jsou okrádáni často i důchodci. Proč tohle nikdo nedokáže z inernetu odstranit, vymýtit? Hezký den a méně podvodníků!

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 06.01.2019 – 19:35

Dobrý den, jde o to, že reklamy na webu se zobrazují automaticky. Není to tak, že by prodejci Energy Tesla Saveru šli a koupili si reklamu v Denníku SME. Denník SME, stejně jako další velké weby, prodávají reklamní prostor na webu. O tom, co za reklamu se na stránce zobrazí, rozhoduje automat na základě obsahu stránky, historie uživatele, ceny, kterou zadavatel reklamy nabízí za zobrazení reklamy atd.

Odpovědět

KE
Karel Eliáš 08.01.2019 – 14:13

Identickou krabičku s názvem Power Energy Saver (má i jiné názvy) lze na čínských e-shopech objednat za cenu kolem $4 (necelých 100,- Kč) včetně poštovného. Ani za tuto cenu koupě tohoto šuntu nemá žádný smysl - žádnou energii nešetří a tak lze pouze konstatovat, že se jedná o pouhý podvod.

Odpovědět

J
Jaromír 15.01.2019 – 21:05

Priemene inteligentný človek si nemôže objednať takéto zariadenie. Ak teda trochu rozmýšľa. Prácu webu schvaľujem a dúfam že ľudia najskôr budú čítať a potom kupovať.

Odpovědět

MD
Marian Dalkovic 22.01.2019 – 14:51

Som prekvapený, koľko ľudí naletelo tomuto podvodu. V dobe internetu a google informácií sa vieme veľmi rýchlo zorientovať. Mne tiež práve dnes prišla do mobilu ponuka na kúpu prístroja."Na Slovensku bude zakázaný, tak si ho rýchlo kúpte, lebo bude 4-5 krát drahší", to odznelo v ponuke. Je neuveriteľné, ako sú podvodníci vynaliezaví. Preto som si prístroj hneď "vygooglil" a narazil som na váš článok. Vďaka za všetkých, ktorí nenaleteli.

Odpovědět

D
Dano 25.01.2019 – 20:46

Treba si skontrolovať stránku. Ak sa na každom linku objaví to samé, žiaden kontakt, fórum s hodnotením je nefunkčné, teda nejde do neho prispievať, jasný podvod. Kliknite na obrázok pravým myšítkom a dajte "hľadať obrázok v službe google a uvidíte čo Vám vyhľadá. Prípadne si skúste na uvedené osoby vyhľadať tel. kontakt. Nenájdete.

Odpovědět

JA
Juraj A. 28.01.2019 – 17:14

Na slovensku to teraz reklamuje TREND

Odpovědět

R
Roman 04.03.2019 – 21:07

Na tohle může naletět asi jenom dement...ale aspoň už snad příště nenaletí a poučí se, takže k něčemu ta krabička aspoň je :-)

Odpovědět

f
františek 03.05.2019 – 21:19

Samozrejme že je to podvod, aj komentáre sú vymyslené! Na Ebay sa to predáva za 4 USD!!! Doprava zdarma!

Odpovědět

P
Pavla 18.08.2019 – 15:06

Moje zkušenost s Tesla Energy Saver. Manžel zakoupil dva kusy v domnění, že uspoříme za elektřinu. Přístroj, který připojil do zásuvky v chodbě našeho rodinného domu se vzňal a shořel. Bylo to v době, kdy jsme byli v práci a doma byl jen pes. Obrovské štěstí bylo, že shořel jen přístroj a nechytlo od něj nic jiného. Pes měl ze všeho nějakou dobu trauma a bál se doma. Zápach spáleniny jsme museli řešit vymalováním celého bytu. Přístroj je velký podvod a je nebezpečný!

Odpovědět

J
Jirka 26.09.2019 – 14:58

Princip Tesla energy saver eco není nic nového. To znaly již naše babičky v roce 1930. Většina domácí zátěže jsou indukce. Zapojením kondenzátoru k induktivním spotřebičům lze skutečně ovlivnit elektroměr, který měří výsledný vektor mezi induktivním a kapacitním zatížením. Výsledek úspor s 5uF (na příslušné stř. napětí) je však zanedbatelný, nikoliv 50%.

Odpovědět

m
mirek 29.09.2019 – 14:42

po 10 rokoch kupovania na internete som sa dal nachytat prvy krat ako maly chlapec. presvedcilo ma to kratke video a vypinanie tych troch ziariviek s a bez Tesla Saver. ŠMEJDI

Odpovědět

T
TOJO 11.10.2019 – 21:04

Objednal jsem si dva Teslasavery,i když jsem pochyboval o účinnosti toho zařízení,z praxe vím,že vykompenzovat např.jalový proud vyžaduje zařízení jak skříň a jsou i jiné odborné témata.Otevřel jsem jeden kus a opravdu kromě kondenzátoru ,4diod a pár drobných součástek na rozvícení leddiod to neobsahuje žádný relevantní obvod,který by aktivně "vylepšil"napětí.Kdybych +připojil kondenzátor velké kapacity,asi dosáhnu lepšího výsledku.Naletěl jem jak malej Honza....

Odpovědět

MP
Miloslava Podhradská 20.10.2019 – 18:56

Zdravím,protože jsem si naletěla a uvedené zboží si pro jistotu koupila hned 2x cena 2574 Kč ,prosím,pokud víte kam to poslat potěšíte mne ráda bych to vrátila,ale adresa ONLINE STORE sp.z.o.o. Strojnická 373 ,Český Těšín 1 je nejspíš jen distributor a peníze nevrátí,poradíte někdo prosím????? M.Podhradská

Odpovědět

V
Vladimír 30.11.2019 – 00:06

Tento nesmysl se nyní nabízí s aktualizovaným úvodem, který se odvolává na právě ohlášené zdražení elektřiny v příštím roce. "Šmejdi" jsou zřejmě nesmrtelní,stejně jako lidská hloupost.

Odpovědět

P
Pacák 30.11.2019 – 16:49

Reklama se mi objevila na kterémsi webu. Zkusil jsem, jak dlouho trvá zjisti, že jde o podvod. Trvalo to asi 30 vteřin. Přitom není co ověřovat, tyto podvody jsou si podobné jako vejce vejci. Chce jen trochu myslet, než si něco takového objednám.

Odpovědět

A
Abuda 11.12.2019 – 19:49

Podobné inzerce "fake" přístrojů a zařízení se často objevují v reklamách na Seznam.cz. Konkrétně to byl spořič paliva nasazený na palivový přívod auta. Několikrát jsem Seznam upozorňoval, ale bez výsledků. Asi z toho mají profit??? Proč nekonzultují takovéto reklamy s odborníky. Asi "prachy" za reklamu jsou podstatnější než solidnost Seznamu.

Odpovědět

T
Tomáš 13.12.2019 – 13:08

Také moc děkuji, za váš článek, protože jsem elektrikář a konstruktér a tento výrobek mi opravdu vrtal hlavou a když jsem potom viděl fotky, co skrývá uvnitř tento " technický zázrak" tak jsem konečně klidný a vidím, že je to opravdu max.hodně drahé vánoční osvětlení. Ještě jednou díky za váš čas a úsilí, které jste museli vynaložit, abychom my ostatní nenaletěli.

Odpovědět

V
VASIL 06.01.2020 – 17:06

Objednal som to,doslo ale som sklamany berie to este viac prudu a nie usporu energie.odskusal som to na obycajnich ziarovkach.Prosim Vas o radu ako to vratit dakujem.Vasil

Odpovědět

H
Honza 22.01.2020 – 13:29

Podivuji se tomu, že někdo může na tak očividný podvod naletět. Základní fyzikální zákon je "Zákon zachování hmoty a energie". https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_zachov%C3%A1n%C3%AD_hmotnosti Elektrický proud koná práci a váš elektroměr ho měří ve kiloWatthodinách což je součin výkonu a času. A výkon je funkcí napětí a proudu P=Ú.I.cosφ. Napětí nezměníte, je dáno sítí a proud závisí na příkonu spotřebiče. Takže pokus snížíte vstupní napětí, snížíte sice výkon, ale spotřebiče budou k stejné práci potřebovat více času takže neušetříte. Jediné, co můžete měnit je cosφ tím, že připojíte do sítě tzv. kompenzační kondenzátor, ale posun hodnot napětí a proudu je v řádu jednotek %.Takže 50%ní úspora je nesmysl.

Odpovědět

AH
Anna Hummelova 27.01.2020 – 12:05

Dobrý deň, tiež som si zakúpila zariadenie Energy Saver Pro s príbalovou knižkou, ktorá je obsahom pre žiaka základnej školy. Toto zariadenie je čistý podvod na zákazníka. Ja som zaplatila 45,97 EUR a zariadenie nie, že šetrí el.energiu, ale ju aj spotrebováva a , keď som ho zapojila do el. zásuvky, vyradilo mi všetky el. spotrebiče. Spoločnosť, ktorá zariadenie propaguje sa môže hambiť, že podvodom získava zákazníkov a verejne propaguje zariadenie, čo odporuje dobrým mravom spoločnosti TV Prodaja d.o.o. Lieskovská cesta 13 Zvolen. Faktúra bola vystavená z Perfekt Shop Ltd, Labre flat 2 Trig San Guz Viktória Malta. Kto mi poradí čo s tým. Odpoveď prosím na adresu hanahumm@centrum.sk. Ďakujem.

Odpovědět

M
Mirko 30.01.2020 – 13:01

Jsem normální člověk.Výraz jalová energie neznám a že je to podvod o tom jsem přesvědčen.Nikola Tesla se obrací v hrobě.

Odpovědět

VV
Vilém Vrána 06.02.2020 – 06:58

Skrblík akci nepochopil, protože ve skutečnosti se jedná o testovaní pozemšťanů, ne o úsporu elektřiny. Mimozemšťané tak zjišťují blbost nás pozemšťanů, aby zjistili, zda mohou odstranit Zemi kvůli stavbě mezigalaktické dálnice (viz Stopařův průvodce galaxií) a doložit tak své kladné rozhodnutí. Ohlasy zákazníků i policie Slovinska i Česka na test "Tesla Energy Saver" označený UFO 1234 jim dává silný mandát k odstranění Země a pro stavbu mezigalaktické dálnice. Jen namátkově např. další testy na hloupost se jmenují "Milion chvilek pro demokracii" (UFO 4321), "Gréta" (UFO 1243), "Evropská unie"(UFO 4312).... Mezigalaktická dálnice tedy nepochybně bude. Zafod Biblbrox

Odpovědět

MK
Malenínský Karel 15.02.2020 – 21:05

Neumím si představit, jak elektro ing či kvalifikovaný elektrikář může tento šunt podporovat. Odborník ví,že indukční zátěž se kapacitou reguluje což je cos.fí ale odporová zátěž- trouba, žárovka,konvice- ne. Toto je pouze pro laiky, kteří problematice nerozumí a na tomto se staví? Proč nejsou ti co šunty propagují potrestáni za klamavou reklamu? Toto se děje i v TV na různé produkty -místo chůze běháš, prášek na všechny bolesti atd. Na tyto klamavé reklamy neexistuje žádný paragraf? Nebo to naše státní vedení tak nějak tiše podporuje. Jsem z toho všeho dosti smutný.

Odpovědět

MK
Malenínský Karel 15.02.2020 – 22:56

Ještě k tomu co jsem napsal: bude mi 70roků a celou dobu pracuji s elektrikou mám paragraf 8 pracoval jsem jako rozvodný a nyní OSVČ. Znám velmi dobře slaboproud i silnoproud do 1000V a proto vím o čem je řeč. Je to dodatek k mé připomínce, nejsem žádné ořezovátko a vím přesně o co jde. Mějte se všichni moc pěkně a snažte se nenaletět na to co se předkládá. Snažte se zjistit pravdu vždy u odborníků a ne u KECALŮ!!!!

Odpovědět

j
jarka 19.02.2020 – 20:32

Bože. taky jsem to koupila

Odpovědět

k
kumulaceobjednavek@gmail.com 07.04.2020 – 14:18

Já používám GridFree střídač s limiterem a FV panely cca 1200 Wp. Funguje to skvěle. Běžnou spotřebu přes den pokryje a při vaření obědu a jiných aktivitách pokryje 50%. Limiter je sonda, která monitoruje spotřebu a brání přetoku do sítě. Když není spotřeba a svítí slunce, utlumí výrobu.

Odpovědět

M
Miroslav 17.06.2020 – 10:39

Máte naprostou pravdu je to podvod,spadlo mi to na zem a prasklo.Tak jsem to rozebral,bil tam kondenzátor.A navíc to po vytažení kope,ne maj tam ochranej odpor.může to někoho i zabít.Nekupovat.Vyhozené Peníze.žádný účínek to nemá.Je to klamavá reklama.Inspekce by je měla stíhat.

Odpovědět

H
Heřmanský 06.07.2020 – 11:35

Dobrý den, objednal jsem si 2 výrobky Tesla Saver. Pak jsem se dočetl , že jde o podvod. Vrátil jsem je poštou ve lhůtě, aby mi vrátili peníze. Již je to víc , jak 1 měsíc a peníze nepřišly. Kontakt na tuto podvodnou firmu nemůžu na internetu najít. Co dělat ?

Odpovědět

IM
Ing.Antonín Mlčoch 27.07.2020 – 13:56

Bohužel jsem naletěl a koupil dokonce dva tyto aparáty. Po +č denním připojení jednoho došlo k zahoření aparátu a málem jsme vyhořeli. Nejenom ,že je to obrovský podvod, ale ještě velmi nebezpečný přístroj. Nechápu proč příslušné orgány od prosince 2018 neučinily potřebné kroky k eliminaci tohoto nebezpečného podvodu.

Odpovědět

J
Jiří 01.08.2020 – 23:40

V komentářích jsem si početl, pobavil jsem se a žasnu že mezi námi žije stále mnoho de--lů, kteří na to naletí. Už z fyzikálního hlediska jde o nesmysl. Pokud chce někdo ušetřit, ať nahradí v celém bytě-domě klasické žárovky led žárovkami anebo ať svítí svíčkou a pořídí si TV na kliku. Až nebude mezi námi tolik de--lů, tak tito šmejdi nebudou mít komu prodávat. Dříve než se rozhodnete něco objednat, prosím projděte si v klidu internet a recenze konkrétního výrobku a hlavně se zamyslete i když myšlení někdy bolí, vyplatí se to více než ušetřit za elektřinu.

Odpovědět

F
Frank 19.08.2020 – 07:42

Takovou hovadinu může koupit jedině dement.

Odpovědět

Z5
Zvoník 54 29.04.2022 – 18:33

Kdo dával ve škole (ZDŠ) aspoň trochu pozor ve fyzice, tak ví, co je to Ohmův zákon. Když z něho vychází, tak ví, že ten nabízený přístroj je nesmysl určený hloupým lidem.

Odpovědět

HM
Honza Malík 09.07.2022 – 11:52

Divím se ze reklamu na tento podvod Tesla energy staver vidím i dnes ???

Odpovědět

V
Viky 24.08.2022 – 16:41

Dtest o tomto podvodu psal už v roce 2013. Jak je možné, že se to stále prodává ?

Odpovědět

J
Jirka 16.11.2022 – 08:37

Je to akorát vzhodné jako indikátor přítomnosti napětí v zásuvce, jen dost nebezpečný. Nikdo tu ale nezmiňuje fakt, že i funkční kompenzace jalového proudu v domácnosti je zbytečná. Domácnostem se totiž neúčtuje jalový proud !!! Za ten platí jen podniky. Viděl jsem několik rozvaděčů na kompenzaci, hlavně v průmyslu s větším množstvím indukční zátěže - motory, a ano, v rozvaděči jsou stykače, kondenzátory a případně tlumivky, aby cosfi bylo 0,9. Já osobně jsem si nainstaloval funkční zařízení, které mi ušetří i více než 75% nákladů na energii od energetiky, jenže mě stálo cca 7000 EUR. Jmenuje se fotovoltaika a to že odebírám minimální množství ze sítě, mám ověřené :) Ale pozor, objevili se i šmejdi s fotovoltaikou, honem honem zaplaťte za zařízení a přeplatíte se.

Odpovědět

C
Cyril 02.05.2023 – 08:40

Čitateľ nemusí byť vedec, ani elektrikár, stačí, že počúval na ZŠ na hodinách fyziky a stačí, že nezabudol Ohmov zákon. A ešte jedno- že nechce veriť neuveriteľnému - čo využívajú politici sľubmi o šťastných zajtrajškoch o tom , ako im ide o sociálnosť (a získanie moci za účelom hromadenia ďaľších miliárd), prípadne o najdení nepriateľa, ktorý môže za to, že sú tam kde sú...ˇ Ziadne relevantné vysvetlenie v žiadnom texte od predajcu nebolo, iba kecy (ako pri väčšine podobných produktov), napriek tomu sa nájde dostatok hlupákov, čo si v podstate toto "perpétum mobile" kúpia ( a rovnako naivne dajú hlas nejakému hastrmanovi, sľubujúcemu hory, doly..)...Ak si také zariadenie kúpi kvalifikovaný elektrikár - mali by ho okamžite pozvať na preskúšanie z platných vyhlášok a noriem.....

Odpovědět

M
Miroslav 30.06.2023 – 21:28

Je to podvod. Žiadnej reklamácie ani adresu vrátenia tovaru sa nedopatrate.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Chráníme spotřebitele


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás