Recenze Allegro: Nízké ceny, slevové kódy a doprava zdarma

Lenka Chládková
Publikováno 15. června 2023
  • Polské internetové tržiště Allegro spustilo webové stránky pro Českou republiku
  • Prostřednictvím stránek Allegro.cz prodávají své zboží různí prodejci
  • Zboží zde nabízí také polští obchodníci, mnoho produktů se dá pořídit za výrazně nižší ceny

Začátkem května 2023 spustilo polské internetové tržiště Allegro webové stránky pro Českou republiku. Skupina Allegro není v českém prostředí žádným nováčkem, v minulých letech provozovala Aukro.cz, aktuálně provozuje e-shopy Mall.cz, CZC.cz a dopravní společnost WE|DO.

  1. Recenze Allegro: Nízké ceny, slevové kódy a doprava zdarma

    Jak funguje Allegro: Polské ceny na českých stránkách

    Allegro.cz funguje na podobném principu jako Amazon, AliExpress nebo Ebay, kde se na jednom místě soustředí nabídka od více prodejců. Nabídky se od sebe liší cenou a nákupními podmínkami. Nakupující si tak snadno může porovnat ceny vybraného zboží v různých obchodech, může si zvolit prodejce podle uživatelského hodnocení nebo podle způsobu doručení.

    Každý prodejce zasílá své produkty samostatně. Pokud kupující nakoupí více zboží od různých prodejců, volí způsob doručení a poštovné pro každou zásilku zvlášť.

    Obdobným způsobem funguje již nějakou dobu Mall.cz, který některé položky nabízí v rámci partnerského prodeje. Jde o produkty, které jsou expedovány ze skladu partnerských e-shopů, kompletní objednávku ale zastřešuje Mall.cz. Na Allegro.cz je tento princip zachován. Nicméně hned na první pohled je patrný jeden zásadní rozdíl. Na Allegro.cz vystavují své zboží také polští obchodníci. A to, že se v Polsku nakupuje levněji než v Česku, je už dlouho všeobecně známý fakt. Ceny se liší nejen u potravin a drogerie, ale i u dalšího spotřebního zboží.

  2. Co se prodává na Allegro.cz

    Na stránkách Allegro.cz se dá pořídit téměř cokoli – od potravin, čistících prostředků a pracích prášků přes módu, kosmetiku, sportovní potřeby, chytrou elektroniku, domácí spotřebiče, nábytek, stavební materiál až po autodoplňky nebo starožitnosti.

    Obecně nelze říci, že by bylo veškeré nabízené zboží levnější. Rozdíly tu ale patrné jsou a v některých případech jsou dokonce dost výrazné. Náhodně jsme vyhledali několik produktů a výsledky byly poměrně překvapivé, například:

  3. Jak se zaregistrovat na Allegro.cz

    Nakupovat je možné bez registrace jako host, nebo jako registrovaný zákazník. S ohledem na veškeré možné následnosti doporučujeme registraci. Na výběr je hned několik způsobů:

    • klasickým zadáním e-mailové adresy a hesla, na zadaný e-mail je zaslána zpráva z Allegra, po potvrzení je účet připraven k použití.
    • prostřednictvím telefonního čísla. Na uvedené telefonní číslo je zaslán aktivační kód, po jeho zadání a po kliknutí na „dokončit registraci“ je účet vytvořen.
    • přihlášení pomocí účtu Google nebo Facebook.
    • přes přihlašovací údaje používané na MALL.cz. Pokud jste si aktivovali Smart! na MALL.cz a udělili jste příslušný souhlas, automaticky vám byl založen účet na Allegro. Allegro Smart! se aktivuje ihned po přihlášení do Allegru účtu.

    Zaregistrovat se na Allegro.cz

  4. Jak nakupovat na Allegro.cz

    Samotná platforma nabízí kromě obrovského výběru mnoho funkcí, což může na první pohled působit poměrně složitým dojmem. Nicméně zorientovat se dá velmi rychle, stačí se zaměřit na jedno konkrétní zboží.

    Nejnižší cena a nejkratší doba doručení

    Produkt lze hledat dvěma způsoby. Buď je možné dané zboží vepsat přímo do vyhledávacího pole, nebo se dá hledat v jednotlivých kategoriích za použití nejrůznějších filtrů – nejen podle značky nebo ceny, ale například také podle hodnocení a stavu zboží, dopravy zdarma nebo platby na dobírku.

    Po kliknutí na vybraný produkt se otevře stránka s detailními fotkami a popisem. Pod oranžovými tlačítky sloužící k nákupu je uvedena možnost „Porovnejte nabídky tohoto produktu“. Po rozkliknutí se zobrazí další nabídky od jiných prodejců, které jsou právě dostupné. Zákazník tak snadno zjistí, kde se zboží prodává nejlevněji a který prodejce objednávku doručí nejrychleji.

    Na stránce s detailem produktu se nachází rovněž informace o prodejci společně s jeho hodnocením, jedním kliknutím si zde lze zobrazit jeho další nabídky.

  5. Slevový kupon Allegro.cz a nabídky za super cenu

    Registrovaní uživatelé mají k dispozici slevové kupony na nejrůznější zboží. Podmínky pro uplatnění se u jednotlivých prodejců liší, stejně tak se různí doba platnosti. Na jednu objednávku je možné použít libovolný počet kuponů.

    V hlavní nabídce lze zboží filtrovat podle slevových kuponů. Pokud v podkategorii u příslušného zboží zaškrtnete políčko „Kupóny“, zobrazí se pouze položky, u kterých je sleva dostupná.

    Každý týden nabídky za super cenu

    Přímo na hlavní straně jsou vystavené „Skvělé nabídky“ označené SUPERCENA. Jde o zboží z Mall.cz a CZC, které se na Allegro.cz prodávají se slevou.

  6. Jak zaplatit na Allegro.cz

    Na Allegro.cz se dá za objednávku zaplatit předem platební kartou, přes Google Pay, PayPal, Apple Pay nebo online bankovními převody. Pro odložené platby je k dispozici služba Twisto.

    U většiny prodejců je možná také platba na dobírku. Při zvolení dobírky se platí až při převzetí objednávky. Samotná dobírka je zpoplatněna částkou od 29 Kč do 40 Kč.

  7. Doručení objednávky z Allegro.cz

    Způsob a cena dopravy se u jednotlivých prodejců může lišit. Samozřejmě záleží také na druhu a velikosti zboží, podstatnou roli hraje i země odeslání. U polských prodejců zajišťuje dopravu většinou Zásilkovna, v ČR Zásilkovna, WE|DO, DHL a DPD.

    Ceny dopravy začínají od 49 Kč do výdejních míst a boxů, doručení kurýrní službou na adresu se pohybuje od 99 Kč. Pro členy Allegro Smart! je doprava zdarma.

  8. Doprava zdarma s Allegro Smart!

    Allegro Smart! je placená služba, se kterou zákazníci Allegro mají dopravu a vrácení zboží zdarma. Při předplacení služeb na 12 měsíců je účtována částka 299 Kč, při měsíční platbě služba vychází na 59 Kč/měsíc. Program Smart! se vztahuje jen na produkty označené jako Smart!

    Do 31. října 2023 je možné s Allegro Smart! čerpat 5x dopravu zdarma a 5x bezplatné vrácení zboží. Doprava zdarma v rámci Allegro Smart! je pouze v případě, že minimální hodnota objednávky je alespoň 299 Kč s doručením do výdejního boxu, nebo na výdejní místo, 499 Kč pro doručení kurýrem. Pro aktivaci služby Allegro Smart! je nutné mít účet registrovaný na Allegru.

    Služba je nyní zcela zdarma, po vyčerpání 5 doručení, nebo po uplynutí zkušební lhůty, se zákazník sám rozhodne, zda bude v programu pokračovat, či nikoli.

  9. Recenze Allegro.cz

    Uživatelské recenze na srovnávacích webech zatím nejsou příliš pozitivní, vytýkána je především nedostatečná komunikace, případně komunikace v polštině a prodlevy v dodání zboží. Některé recenze upozorňují na zboží pocházející z Číny.

    7 věcí, které potřebujete vědět před nákupem na Allegro.cz

    • U objednávek z Polska je samozřejmě nutné počítat s delší dobou doručení, podle zkušeností s polskými e-shopy je standardní doba přibližně jeden týden.
    • Limit pro dopravu zdarma 299 Kč, nebo 499 Kč platí pouze pro nákup u jednoho prodejce. V případě objednávky od více prodejců se hradí poštovné pro každou zásilku zvlášť.
    • Polští prodejci sice komunikují v polštině, komunikaci si ale lze snadno přeložit pomocí Google překladače.
    • Objednávky z ČR jsou doručeny rychleji s dopravcem WE|DO.
    • Podrobné vyhledávání za použití více filtrů nemusí vést k zobrazení relevantních výsledků, web je v ostrém provozu teprve krátce, na odstranění technických nedokonalostí při vyhledávání Allegro stále pracuje.
    • Texty na webu nezní příliš česky, některé popisy jsou v polštině, jiné jsou přeloženy strojově.
    • Při nákupu se je nutné řídit hodnocením prodejce. Pokud má obchod výrazně nižší hodnocení než ostatní, dá se očekávat, že u objednávky můžou nastat nějaké problémy. Na tyto situace Allegro.cz má připraveno řešení – program na ochranu zákazníků.
  10. Zkušenost s nákupem na Allegro.cz

    Osobně jsem si ze zvědavosti na Allegro.cz objednala z Mall.cz německý prací gel Waschkönig. Při objednání mi bylo přislíbeno doručení do druhého dne, při výběru dopravy jsem ale zvolila Z-BOX a zásilka mi byla doručena až pátý den od vytvoření objednávky. Nicméně druhá objednávka, u které jsem zvolila dopravu prostřednictvím WE|DO, byla doručena hned následující den.

    Trasu zásilek jsem po celou dobu mohla sledovat v účtu na Allegro.cz v sekci „Historie nákupů“ a to jak na webu, tak v mobilním telefonu přes mobilní aplikaci Allegro. Prací gel přišel perfektně zabalen, jakékoli poškození během přepravy bylo absolutně vyloučeno. Za sebe mohu Allegro.cz doporučit.

  11. Allegro Protect: Program na ochranu zákazníků

    Zákazníci, kteří nakoupí na Allegro.cz, jsou automaticky chráněni programem Allegro Protect a to až 2 roky po provedení nákupu. Obtíže související s objednávkou je možné ohlásit v zákaznickém účtu prostřednictvím tlačítka „Nahlásit problémy s nákupem“.

    Týká se to zejména případů, kdy:

    • zásilka nedorazí kompletní, nebo není doručena vůbec,
    • prodejce nevrátí peníze při vrácení zásilky,
    • produkt je poškozený, nebo neodpovídá popisu.

    Pokud Allegro rozhodne kladně, vrátí peníze do 48 hodin až do výše 100 000 Kč.


M
Marcela 18.06.2023 – 04:53

Ano, vše popsané souhlasí, Smart dodání funguje, ale přišla mi tato zpráva z Alegra, které vůbec nerozumím, když moje nákupy celkem činí cca 4.000 ,- , co jsem přesáhla a co chtějí zpětně doúčtovat, tak čekám, co z toho vyleze.... "Dobrý den,Marcela Váš účet zapojený do akce Early Bird překročil za tento měsíc limit slev na provizi z prodeje, který činí 50 000 CZK brutto. Co to pro Vás znamená Slevy jsme proto deaktivovali až do konce tohoto měsíce a budeme Vám účtovat poplatky podle standardního ceníku. Slevy deaktivujeme pokaždé, když překročíte limit pro daný měsíc. Děláme to se zpožděním – budeme také účtovat standardní poplatky za období mezi překročením limitu a deaktivací slev. Bližší podrobnosti najdete v Podmínkách používání portálu."

Odpovědět

RM
Robert Magni 18.06.2023 – 05:03

Vyzkoušel jsem zatím dvakrát a poprvé po týdnu přišel email, že objednávka byla zrušena ( mezitím stále ,,,byla na cestě-očekávejte SMS ) Po druhé zboží přišlo, ale neskutečný šunt. Co se týká negativních recenzí, Alegro přemlouvá k jejich stažení... Pozitivum - peníze vrací opravdu obratem. Takže osobně ho ještě úplně nezavrhuji, leč zatím raději dál zůstanu u Alzy - podmínky Alza+ na rok za 299kč jsou mnohem výhodnější než Smart od Alegra.

Odpovědět

R
Robert 18.06.2023 – 06:13

Taktéž již mám zkušenost s tímto portálem..... Bohužel je negativní, a tak jsem po jedné transakci zase účet zrušil. Prodej proběhl celkem v pohodě, ale s doručením to byl horor - čekal jsem na zásilku déle jak na zboží z Číny! Objednané zboží jsem si přebíral dvacátý den od objednání. Mezitím jsem vedl komunikaci s prodejcem, který se vymlouval na polskou poštu, atd. A to je další věc - v článku je psaný jako dopravce Zásilkovna - to ale platí jen pro českou stranu.... Další informace zde v článku uvedená je, že doprava zdarma, tak to platí pouze pro jednoho prodejce. Když si na portálu Allegro zakoupíte zboží třeba za 5000, ale každá položka bude od jiného prodejce, tak máte smůlu - dopravu platíte i když hodnota přesahuje daný limit. Prostě vše má nějaké ale. V předchozím komentáři je též zmíněno, že požadují úpravu negativních komentářů - to musím potvrdit. Napsal jsem, že prodej byl ok, ale doprava strašná a to se jim nelíbí a chtěli abych to změnil.... Takže Allegro má možná lepší ceny, ale není vše růžové - tak jako všude. Moje zkušenost je prostě negativní a při rušení účtu se mne třikrát zeptali, jestli to skutečně chci udělat. Za mne Allegro už ne.

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 18.06.2023 – 11:57

Dobrý den, Roberte, děkuji za upřesnění ohledně dopravy zdarma, v boxíku č. 1 uvádím: "Každý prodejce zasílá své produkty samostatně. Pokud kupující nakoupí více zboží od různých prodejců, volí způsob doručení a poštovné pro každou zásilku zvlášť." To se vztahuje i na čerpání bezplatného doručení, doprava zdarma platí pro objednáku u jednoho prodejce při dodržení stanovených limitů, do článku jsem tuto informaci doplnila. Co se týká dopravce pro Polsko, uvádím, že většinou dopravu zajišťuje Zásilkovna. Souhlasím, že toto tvrzení platí pro českou stranu, jak zajišťují dopravu všichni polští prodejci z Allegra nelze asi moc přesně definovat, Zásilkovna ale spadá pod Packetu a Packeta Polsko pro Allegro dopravu zajišťuje. Děkuji za komentář a hezký den přeji :-)

Odpovědět

R
Roman 18.06.2023 – 14:20

@Marcela: Přišlo mi mailem to samé, útratu 50tis/měsíc jsem neudělal v internetových e-shopech všech dohromady nejméně 53 let dozadu, natož pak u jakéhosi allegro.cz, čili ať si deaktivují kolik ptáčků chtějí a nás ať s tím prosím neotravují.

Odpovědět

D
Dana 18.06.2023 – 16:11

@Marcela: dorazilo mi stejne oznámení, a to jsem se zatím pouze zaregistrovala, bez jakéhokoli nákupu:( okamžitě jsem jim napsala, ať mne vymazou že své databáze. Odepsali, ze se jedná o omyl a omlouvaji se za případné komplikace. Ruším účet u Allegra.

Odpovědět

JH
Jaromír H. 26.06.2023 – 22:39

Za mne, také ne až tak seriozní, externí disk po zhruba 3 dnech, doručen, ale na objednávku z 18 května, čekám. Zhruba 3 drobnosti.

Odpovědět

JH
Jaromír H. 07.07.2023 – 23:25

@Jaromír H.: Psali, že peníze vracejí, objednávka zrušena, po měsíci.

Odpovědět

p
pavel 16.09.2023 – 10:10

Tahle do nebe volající chvála je nesmysl,zkusil jsem Allegro smart a z nákupu za cca 400,-byl najednou nákup /s dopravou WEDO extra u každé položky téměř za 800,takže různé pochvalné komentáře si vetkněte za klobouk.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás