Recenze: Nejlepší deodoranty bez hliníku + Econea sleva 150 Kč

Hana Volencová
Publikováno 10. prosince 2023

Přírodní kosmetika si hledá cestu do našich koupelen stále častěji. Zcela správně si totiž postupně uvědomujeme, že to, co přichází pravidelně do styku s naší pokožkou, může mít zásadní vliv i na naše zdraví.

Jedním z přípravků, které používají denně ženy i muži, je antiperspirant či deodorant. Skrblík se tentokrát zaměřil na otestování šesti tuhých přírodních deodorantů. A nebyli bychom to my, kdybychom vám nepřidali nějakou slevu jako dáreček. Unikátní slevový kód na 150 Kč najdete na úplném konci článku.

  1. Antiperspirant vs. deodorant

    Pocení je přirozený mechanismus našeho těla. Ochlazuje ho a zároveň z něj pomáhá vylučovat i škodlivé látky.

    Antiperspiranty dokážou udržet podpaží suché, protože blokují žlázy vytvářející pot. Dělají to však obvykle pomocí přísad na bázi hliníku. Dále se v těchto přípravcích mohou objevovat další sporné látky, jako jsou parabeny, ftaláty nebo triclosan. Všechny mohou potenciálně ohrožovat zdraví, protože se s jejich používáním spojuje větší riziko vzniku rakoviny.

    Deodoranty vás před pocením úplně neochrání, jejich cílem je však bojovat proti nepříjemnému pachu, který pocení provází. Neblokují tedy přirozené procesy ve vašem těle. Pokud navíc použijete přírodní produkt bez obsahu alkoholu či umělé parfemace, vyhnete se podráždění kůže.

  2. Jak pomáhá přírodní deodorant proti pocení

    Přírodní deodorant pocení nezabraňuje, snaží se však nadměrnou vlhkost pohltit, zabránit množení bakterií a potlačit nepříjemný zápach, který způsobují. Nejčastěji se k tomu v přírodních deodorantech využívá jedlá soda, která je velmi účinná. Citlivějším lidem však může způsobit štípaní, svědění a začervenání. Hledají se proto i jiné přísady, kterými lze sodu nahradit. Setkáte se tak místo ní třeba s mastkem nebo kamencem.

Test přírodních deodorantů: Se sodou, bez sody, nebo raději krystal?

  1. Recenze Kvitok: Deodorant Ranní rosa

    • Neobsahuje soli hliníku
    • Neobsahuje jedlou sodu
    • Snadné nanášení díky ekologické papírové tubě
    • Výrazná vůně
    • Mohl by lépe pohlcovat pot

    Složení a varianty deodorantů Kvitok

    Kvitok vyladil recepturu svých deodorantů a přidal složku s klinicky ověřeným 24hodinovým  účinkem proti mikrobům. Deodorant tedy dokáže bojovat se zápachem po celý den, přestože neobsahuje hliník ani jedlou sodu. Látky použité v deodorantu se navíc synergicky doplňují, čímž se jeho účinnost ještě zvyšuje.

    Najdete v něm “odlehčený” (frakcionovaný) kokosový olej, který se skvěle vstřebává, regeneruje suchou a podrážděnou pokožku, ale přitom nezanechává mastný film. Rostlinný vosk Candelilla navíc vytváří na kůži ochranou vrstvu a zabraňuje jejímu vysušování a poškození.

    Nežádoucí vlhkost podpaží a nepříjemný zápach dokáže pohltit marantový prášek, proti bakteriím, které způsobují zápach, bojuje také ester získaný z řepkového olejerostlinný ester kyseliny citronové.

    Mix několika esenciálních olejů, získaných např. z levandule nebo bergamotu, působí antisepticky, antifungálně a též antibakteriálně.

    Deodorant se navíc obejde bez konzervantů, protože jeho trvanlivost zajišťují účinky dobře zkombinovaných složek.

    Deodorant se prodává v papírové tubě o objemu 42 ml. Můžete si pořídit i další voňavé varianty: svěží citrusovou Chladivý vánek, levandulovo-šalvějovou Bylinkové opojení, sladce ovocnou Fruity nebo květinovou Glamorous.

    Použití deodorantu Kvitok

    Váleček deodorantu trošku vytlačte z tuby zatlačením na její dno. Po osprchování naneste do podpaží jemnou vrstvu, raději kůži přejeďte jemně a víckrát než jednou a silně. V případě potřeby deodorant během dne použijte ještě jednou.

    Vlastní zkušenost s deodorantem Kvitok

    Ze všech šesti vyzkoušených přípravků je pro mě Kvitok Ranní rosa jasným favoritem. Deodorant se výborně nanáší, dobře se roztírá a vůbec se nedrolí. Vyhovuje mi, že silněji voní, mám z takových deodorantů osobně lepší pocit.

    Papírová tuba je praktická na přenášení i nanášení, přesto je ekologická. Je možné ji totiž klidně kompostovat nebo vyhodit do papíru.

    Před pocením ve stresu vás sice ani Kvitok neuchrání, ale zápach účinně pohltí.

    O značce Kvitok

    Značku Kvitok (dříve Navia) založila Martina Dudová v Humenném na východě Slovenska. Martina studovala na lékařské a chemické fakultě a díky tomu si uvědomila, kolik nebezpečných látek přichází denně do kontaktu s naším tělem. To ji přivedlo na myšlenku podnikání s čistě přírodními kosmetickými produkty.

    V jejích výrobcích nenajdete žádné ropné deriváty, umělé konzervanty, barviva, palmový olej a jeho deriváty ani syntetické parfémy, místo nich v Kvitku používají esenciální oleje. Veškerá kosmetika je vyráběna v menších sériích, aby bylo možné zaručit kvalitu a čerstvost. Důraz klade Kvitok i na ekologické obaly.

    V roce 2019 získal Kvitok jako první slovenská ručně vyráběná kosmetika certifikaci Cruelty Free International Leaping Bunny. Produkty ani použité suroviny tedy nejsou testované na zvířatech.

    Více informací o deodorantu Kvitok Ranní rosa

  2. Recenze Ben & Anna: Deodorant Urban Black

    • Neobsahuje hliníkové soli
    • Unisex vůně cedrového dřeva
    • “Pánský” vzhled
    • Ekologická papírová tuba
    • Obsahuje sodu, která některé uživatele dráždí

    Složení a varianty deodorantů Ben & Anna

    Tuhý deodorant je vyrobený na bázi jedlé sody. Soda bikarbona na rozdíl od hliníkových solí neblokuje pot, nýbrž ho pohlcuje. Výborně absorbuje také pach a rozkládá bakterie. S pohlcováním vlhkosti v tomto deodorantu dobře pomáhá i kukuřičný škrob.

    Bambucké máslo pokožku hydratuje a regeneruje. Ve výrobku je použité v bio kvalitě. O kůži pečuje a zvláčňuje ji také kakaové máslobio slunečnicový olej.

    Ve složení najdete také výtažek ze škumpy fermežové, který působí jako stabilizátor, a éterické oleje, díky nimž má deodorant dřevitou vůni.

    Deodorant se vyrábí ve velikosti 40 g. Dalšími variantami jsou Růžový grapefruit, Perská limeta, Zelený čaj, MátaKokos. Ben & Anna vyrábí ještě řadu Sensitive, o ní se více dozvíte níže v boxíku 4.

    Použití deodorantu Ben & Anna

    Prstem zatlačte na spodní část tuby, aby se deodorant trochu vysunul z obalu. Přidržte ho chvíli na kůži, teplem změkne a nebude se drolit. Potom naneste do podpaží tenkou vrstvu.

    Deodorant nepoužívejte na podrážděnou nebo poškozenou pokožku.

    Přípravek po otevření vydrží až 12 měsíců.

    Vlastní zkušenost s deodorantem Ben & Anna

    Jelikož nepatřím k lidem, jimž by vadila v deodorantech jedlá soda, pomyslnou druhou příčku u mě získává Ben & Anna Urban Black.

    Právě díky sodě mám v podpaží déle sušší pocit než u deodorantů, které ji nevyužívají. Deodorant hezky voní po cedrovém dřevě, ne však nijak vtíravě. Myslím, že by touto vůní a designem nepohrdli ani pánové.

    Díky tomu, že je v tubě, se s ním dobře manipuluje. Trošku hůř se nanáší, aby se nedrolil, je opravdu třeba ho na kůži chvíli podržet, než ji začnete potírat.

    Výrobce uvádí, že účinky přetrvávají až 48 hodin. U mě tedy ne, nicméně účinek lze považovat za dlouhodobý a uspokojivý.

    O značce Ben & Anna

    Za značkou Ben & Anna se skrývá  mladý německý pár, který po mnoha letech opustil život v hektickém Berlíně a přestěhoval se na venkov, kde se snaží žít v souladu s přírodou.

    Oba jsou vegani, a jejich výrobky tak neobsahují žádné živočišné suroviny ani nejsou testované na zvířatech. Částí svého zisku navíc přispívají na podporu ekologického projektu One Earth – One Ocean, který usiluje o vyčištění oceánů.

    Značka má jednu z nejpřísnějších evropských certifikací pro přírodní kosmetiku NaTrue, která zaručuje čisté složení. Certifikace ICADA pak ručí za to, že firemní kultura Bena a Anny i jejich produktová filozofie je založena na použití přírodních složek.

    Více informací o deodorantu Ben & Anna Urban Black

  3. Recenze Purity Vision: Deo Krystal

    • Nekomplikované 100% přírodní složení
    • Dokáže omezit nejen zápach, ale i pocení
    • Bez parfemace, alkoholu, sody apod.
    • Nezanechává skvrny na oblečení
    • Nevyhnete se hliníku
    • Před každým použitím ho musíte navlhčit
    • Nijak nevoní (lze považovat za výhodu i nevýhodu)

    Složení a varianty Deo Krystalu

    Potassium Alum nebo také kamenec draselno-hlinitý je antibakteriální minerální sůl. Obsahuje sice hliník, ale ve sloučenině s velkými molekulami. Ty na rozdíl od hliníkových solí, které se přidávají do běžných antiperspirantů, nepronikají pokožkou, a tak je jeho používání bezpečné. Respektive žádná dostupná studie dosud neprokázala negativní účinek na zdraví při aplikaci kamence hlinitého na pokožku.

    Kamenec má antiseptické a stahující účinky, díky čemuž dokáže redukovat nejen zápach, ale také snížit pocení, které však zcela neblokuje. Jeho účinky využívá i tradiční čínská medicína či ájurvéda. Dobře také zastavuje drobná krvácení, proto se používá např. pro ošetření drobných ranek po holení.

    Purity Vision vyrábí dvě varianty – menší (60 g) se hodí např. do kabelky, větší (120 g) je ekonomicky výhodnější.

    Použití Deo Krystalu Purity Vision

    Krystal navlhčete vodou a několikrát s ním přejeďte po pokožce. Poté jej opláchněte, osušte a uložte zpět do obalu.

    Krystal zanechává na kůži velmi tenký minerální film, který dokáže působit dlouhodobě, výrobce uvádí až 24 hodin. Díky svým antibakteriálním účinkům rozkládá bakterie, čímž zamezuje vzniku nepříjemného pachu.

    Nepoužívejte krystal ihned po holení, pokožka je citlivější a mohlo by dojít k jejímu podráždění.

    Trvanlivost krystalu po otevření obalu je 12 měsíců.

    Vlastní zkušenost s Deo Krystalem Purity Vision

    U Deo Krystalu Purity Vision mi jako u jednoho z mála přírodních deodorantů připadá, že dokáže potlačit nejen zápach, ale i pocení. Alespoň v prvních hodinách po nanesení určitě. Také oceňuji praktické balení a celkovou nekomplikovanost výrobku. Pokud vám vyhovují deodoranty bez parfemace, budete spokojeni.

    Jedinou nevýhodu vidím v tom, že někteří uživatelé mohou mít i přes všechny argumenty o velikosti molekul i nadále blok používat cokoli s obsahem hliníku.

    O značce Purity Vision

    Purity Vision je česká značka, kterou v roce 2008 založili Vladimír a Shanti Lusíkovi. Jejich cílem bylo nabídnout vysoce kvalitní a 100% přírodní výrobky za přátelské ceny, které si může dopřát každý.

    Aby zajistili vysokou kvalitu svých produktů, pravidelně navštěvují země, ze kterých odebírají suroviny pro jejich výrobu. Spoluprací s jednotlivými farmáři v Ugandě, na Filipínských ostrovech nebo v Bulharsku pomáhají zvýšit stabilní příjem sociálně slabším rodinám.

    Díky férovému jednání a dlouhodobým vztahům s farmáři a výrobci získali jako první firma v České republice i na Slovensku přísnou Fair Trade certifikaci Fair for Life. Kromě certifikací Fair for Life a FairTSA se jejich výrobky pyšní certifikací CPK (certifikovaná přírodní kosmetika), CPK BIO (certifikovaná přírodní BIO kosmetika), Cruelty Free and Vegan (netestované na zvířatech a bez živočišných složek) a jejich jedlé produkty mají také certifikaci BIO potravina EU. Dbají na udržitelnost, netestují na zvířatech a jejich produkty neobsahují žádné živočišné složky.

    Více informací o Deo Krystalu Purity Vision

  4. Recenze Ben & Anna: Deodorant Sensitive Horský vánek

    • Bez obsahu hliníkových solí
    • Bez obsahu jedlé sody
    • Vhodné pro citlivou pleť
    • Ekologická papírová tuba
    • Pěkná vůně, ale slabá

    Složení a varianty deodorantů Ben & Anna Sensitive

    Základem deodorantu je mastek (talek), což je přirozeně se vyskytující měkký minerál, který má skvělé absorpční schopnosti. Dokáže do sebe vstřebat přebytečnou vlhkost, takže udrží podpaží suché. Skládá se z křemíku, hořčíku, kyslíku a vodíku, vyhnete se tedy hliníkovým solím.

    Nepříjemný pach zase dokáže absorbovat ricinoleát zinečnatý. Má také zklidňující účinky a nenarušuje přirozenou mikroflóru pokožky. Ve složení najdete také extrakt z damarovníku obrovského, který pomáhá odstraňovat tělesný zápach.

    Ricinový olej má potom hojivé účinky, které ocení suchá, citlivá či poškozená pokožka. O kůži bude pečovat a zvláčňovat ji také bio kokosový olej, slunečnicovýhroznový olejbio bambucké máslo.

    I v této řadě deodorantů najdete extrakt ze škumpy fermežové, který má obdobnou funkci jako včelí vosk, působí jako stabilizátor a má zvláčňující účinky.

    Vůni zabezpečují přírodní éterické oleje.

    Balení má 40 g. Varianta Sensitive je o něco dražší než běžné tuhé deodoranty od Ben & Anna. Vyrábí se ještě s vůní Citrón a limetka nebo Třešňový květ.

    Použití deodorantu Ben & Anna Sensitive

    Deodorant jemně zespodu vytlačte z papírové tuby, chvíli ho ohřejte na pokožce, aby se při nanášení nedrolil, a několikrát s ním přejeďte kůži v podpaží.

    Máte-li citlivější pokožku, i přes opravdu jemné složení deodorant raději nepoužívejte na poškozenou pleť nebo ihned po holení.

    Deodorant po otevření vydrží 12 měsíců.

    Vlastní zkušenost s deodorantem Ben & Anna Sensitive

    Tento deodorant určený pro citlivou pleť je dobrou volbou pro všechny, co se potřebují vyhnout jedlé sodě, protože jim způsobuje podráždění. Líbí se mi jeho příjemná vůně a také se mi s ním díky papírové tubě dobře manipuluje.

    Nanášení je však horší, trošku se drolí, je tedy třeba trpělivost a opravdu pomalé a jemné nanášení. Nikdy ho nezapomeňte nechat chvíli přiložený na kůži, aby složení povolilo a nemuseli jste se trápit se žmolky v podpaží.

    O značce Ben & Anna

    Za značkou Ben & Anna se skrývá  mladý německý pár, který po mnoha letech opustil život v hektickém Berlíně a přestěhoval se na venkov, kde se snaží žít v souladu s přírodou.

    Oba jsou vegani, a jejich výrobky tak neobsahují žádné živočišné suroviny ani nejsou testované na zvířatech. Částí svého zisku navíc přispívají na podporu ekologického projektu One Earth – One Ocean, který usiluje o vyčištění oceánů.

    Značka má jednu z nejpřísnějších evropských certifikací pro přírodní kosmetiku NaTrue, která zaručuje čisté složení. Certifikace ICADA pak ručí za to, že firemní kultura Bena a Anny i jejich produktová filozofie je založena na použití přírodních složek.

    Více informací o deodorantu Ben & Anna Sensitive

  5. Recenze Lamazuna: Tuhý deodorant Palmorůžová

    • Poměrně účinné složení
    • Jemná unisex vůně
    • Zero waste výrobek
    • 1 ks vydá za 2 ks konvenčních deodorantů
    • Obsahuje sodu, která některé jedince dráždí
    • Musí se vždy před nanesením navlhčit
    • Nemá aplikátor ani tubu, “nahý” vzhled

    Složení a varianty deodorantu Lamazuna

    Deodorační účinky výrobku zabezpečuje jedlá soda, která dokáže účinně bojovat s bakteriemi, které zápach v podpaží způsobují. Její nevýhodou je, že někteří jedinci jsou na ni citliví.

    Pevnou konzistenci deodorantu zajišťuje vosk ze semen slunečnice, který má navíc i zvláčňující účinky. Pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.

    Mezi hlavními složkami je také kokosový olej, který je rovněž v bio kvalitě. Obsahuje vitamíny a minerály a pleti dodává hebkost.

    Palmorůžový esenciální olej pomáhá účinně likvidovat bakterie a udržet jemnou vůni podpaží. Navíc pokožku vyživuje, obnovuje a reguluje také tvorbu kožního mazu. I on pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.

    Balení má sice jen 30 g, přesto tenhle malý kužel vydrží poměrně dlouhou dobu. Přikoupit si k němu můžete originální skleněnou dózičku, která je určená na uchovávání tuhé kosmetiky značky Lamazuna.

    Použití deodorantu Lamazuna

    Špičku deodorantu navlhčete pod tekoucí studenou vodou a jemně s ním přejeďte po pokožce obou podpaží tak, aby na kůži zůstala jen tenká vrstva. Nejjednodušší je použít výrobek hned po sprchování, když je kůže ještě vlhká.

    Deodorant můžete skladovat třeba na podložce na mýdlo. Pokud ho chcete uchránit před prachem nebo s ním cestujete, uložte ho do jakékoli sklenice s uzávěrem, do dózy na tuhou kosmetiku nebo do plátěného pytlíčku.

    Trvanlivost produktu po prvním použití je 12 měsíců.

    Vlastní zkušenost s deodorantem Lamazuna

    Palmorůžový deodorant Lamazuna se díky jemné unisex vůni hodí pro ženy i muže. Jeho hlavní výhodou je jeho velmi pomalé ubývání a tak je eko hned dvakrát – pro přírodu i pro peněženku.

    Jeho účinky proti pocení a zápachu jsou velmi uspokojivé. Jediné, na co je třeba si zvyknout, pokud jste dosud používali jen běžně dostupné přípravky, je jeho “nahý” vzhled a nutnost navlhčení před každým použitím.

    O značce Lamazuna

    Značka Lamazuna pochází z jihu Francie a vyrábí výhradně tuhou kosmetiku – šampony, zubní pasty nebo právě třeba deodoranty jsou ve tvaru báboviček a zabalené jsou vždy jen do papírových krabiček potištěných rostlinným inkoustem, aby se snadno rozložily a nezatížily přírodu.

    Kromě plastů se firma vyhýbá i palmovému oleji, výrobky jsou 100% přírodní a neobsahují žádné syntetické látky. Lamazuna se snaží omezit i používání esenciálních olejů, které nejsou vždy vhodné pro těhotné a kojící ženy či malé děti.

    Výrobky zdobí logo Slow Cosmetique, což znamená, že při používání produktů Lamazuna šetříte nejen přírodu, ale také svou peněženku. Ačkoli se výrobky zdají malé, ubývají pomaleji, např. jeden přírodní deodorant Lamazuna vydá za dva konvenční.

    Lamazuna se také zapojuje do vysazování lesů ve Francii a Peru a každý měsíc podpoří částkou 500 eur některou z neziskových organizací. Kosmetika je veganská a není testovaná na zvířatech.

    Více informací o deodorantu Lamazuna Palmorůžová

  6. Recenze laSaponaria: Deodorant Cotton Cloud BIO

    • Bez hliníku, jedlé sody či parfemace
    • Vhodný pro extra citlivé jedince
    • “Nahý” design, bez aplikátoru se špatně nanáší
    • Mastný pocit

    Složení a varianty deodorantů laSaponaria

    O citlivé podpaží v tomto deodorantu pečuje extrakt z květů měsíčku lékařského, který regeneruje kůži a dokáže zklidňovat začervenalou a podrážděnou pokožku. Kůži zklidňuje i hydratační a zjemňující bambucké máslo. O hydrataci se starají také sladké mandle. Bariérové schopnosti pokožky posiluje olej ze semen slunečnice.

    Rýžový prášek má protizánětlivé a antioxidační účinky, reguluje tvorbu kožního mazu, je bohatý na proteiny a dodává pokožce vitamín E. Tapiokový škrob pokožku hydratuje a složení deodorantu zahušťuje.

    Většina složek, které se v deodorantu nacházejí, pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.

    Deodorant má 40 g. Toužíte-li po voňavějších variantách, můžete sáhnout po exotické vůni citrusů Summer Crush BIO, vůni jarních květin Sweet Hug BIO nebo po vůni čajovníku a eukalyptu Himalaya BIO.

    Použití deodorantu laSaponaria

    Přírodní tuhé deodoranty laSaponaria se mnohem lépe používají se znovuplnitelným aplikátorem laSaponaria. Pokud si ověříte, že vám tato značka sedí, doporučujeme ho přikoupit.

    Deodorant můžete samozřejmě používat i bez aplikátoru. Jednoduše jím přejeďte po suchém a čistém po podpaží. Deodorant se při kontaktu s pokožkou rozpustí a vytvoří na ní ochranný film.

    Trvanlivost deodorantu po prvním použití je 6 měsíců.

    Vlastní zkušenost s deodorantem laSaponaria

    Jako první mě na deodorantu laSaponaria Cotton Cloud zaujalo, že přišel v krabičce, která už zvenku vykazovala stopy mastnoty. Měla jsem tedy obavy ho použít, abych si nezamastila oblečení. Obavy se naštěstí nepotvrdily, nicméně je určitě vhodnější pro lidi s mnohem sušší pokožkou, než mám já.

    Pokud budete chtít značku laSaponaria používat dlouhodobě, rozhodně doporučuji pořídit si i originální aplikátor, protože sám o sobě se deodorant nanáší složitě a použité oleje vám okamžitě ulpí i na prstech.

    Mezi velké výhody deodorantu patří jeho jemné složení. Je tedy velmi vhodný pro uživatele s opravdu citlivou či atopickou pletí, alergiemi či kožními problémy, zkrátka pro ty, kteří jen obtížně hledají vhodné výrobky. Protože je tato varianta i bez parfemace, voní opravdu jemně a pouze po použitých složkách.

    O značce laSaponaria

    Italskou značku laSaponaria založil mladý pár Luigi a Lucia. Před více než 10 lety se pustili do výroby prvního řemeslného mýdla a už tehdy se zaměřili na práci s lokálními dodavateli.

    I dnes se laSaponaria při shánění surovin pro své produkty zaměřuje na spolupráci s místními farmáři. Vedle toho používá i několik Fair Trade surovin od dodavatelů za hranicemi Itálie.

    Výrobky se pyšní také certifikátem Cosmetici Biologici, který dokládá bio kvalitu produktů. Výrobky jsou veganské a netestují se na zvířatech. Stojí za nimi poctivá řemeslná ruční výroba.

    Více informací o deodorantu laSaponaria Cotton Cloud

Dárek od partnera recenze Econea.cz pro čtenáře Skrblíka

EconeaVýrobky k otestování jsme si objednali z internetového obchodu Econea.cz. Ten se zabývá prodejem širokého sortimentu, který spojuje myšlenka ekologie a udržitelnosti a v neposlední řadě i prospěšnosti pro naše zdraví. Najdete v něm nejen přírodní kosmetiku a výrobky osobní hygieny, ale také přípravky pro ekologickou domácnost nebo zdravou výživu.

Mezi velké přednosti Econea.cz patří opravdu rychlé doručení (produkty, které jsou skladem, přijdou obvykle do 2 pracovních dnů od objednávky), možnost vrácení zboží v průběhu prvního měsíce od zakoupení, ekologické balení a velmi podrobné popisy jednotlivých položek v e-shopu.

Čtenáři Skrblík.cz navíc mohou využít unikátní slevový kód Econea, který každou objednávku nad 1 500 Kč zlevní o 150 Kč. Stačí zadat do pole označeného “Poukázka nebo slevový kupón” heslo: SKRBLIK.

Prohlédnout si sortiment Econea.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás