Recenze Disney Plus: Nabídka filmů, cena, srovnání s Netflixem

Romana Králíková
Publikováno 28. června 2022

Nejen u rozvozových služeb, ale i u streamovacích platforem v době pandemie vzrostla jejich obliba. Poskytovatelé filmů a seriálů se stále rozšiřují do více zemí, a do České republiky nově zavítala platforma Disney Plus. Jaká je cena předplatného, kolik filmů zde najdete a jak dopadlo Disney Plus v porovnání s Netflixem?

Získat Disney Plus

Nabídka filmů a seriálů na Disney Plus

Disney Plus je streamovací platforma s více než 800 filmy a 900 seriály s českým dabingem nebo titulky. Postupem času by se měla videotéka rozrůst na 2 000 titulů. Po registraci a úhradě předplatného můžete sledovat tituly studia Disney rozdělené do několika kolekcí:

  • Disney: Doba ledová, Ledové království, Piráti z Karibiku, Muzikál ze střední nebo Kačeří příběhy
  • Pixar: Auta, Příšerky s.r.o., Psí kusy nebo Toy Story
  • Marvel: Avengers, Kapitán Amerika nebo Loki
  • Star: Simpsonovi, Griffinovi, Chirurgové, Živí mrtví, Avatar nebo Smrtonosná past
  • Série Star Wars
  • Dokumenty National Geographic

Pro možnost používání platformy je nutná registrace a volba předplatného. To je buď měsíční za 199 Kč, nebo roční za 1 990 Kč. Roční předplatné vyjde v přepočtu o něco levněji než měsíční. Úhrada je možná online platební kartou nebo pomocí platební brány PayPal. Předplatné lze kdykoli zrušit.

Jakmile je platba dokončena, jste přesměrováni na domovskou stránku Disney Plus, kde na vás čeká nespočet filmů a seriálů. Posledním krokem je ověření účtu: v pravém horním rohu u ikonky vašeho profilu se zobrazí žlutý vykřičník. Ověření provedete kliknutím na účet a zvolením “ověření účtu”. Disney Plus vám na e-mail neprodleně pošle unikátní šestimístný číselný kód. Ten stačí zadat do svého profilu, čímž účet ověříte a můžete naplno využívat.

Na domovské stránce najdete nejnovější tituly, hity Disney Plus, tipy pro večerní film či výběr nejnovější tvorby. Ovládací panel je přehledný, kromě tlačítka Domů můžete přejít do sekce Filmy a Seriály. Ty si můžete najít i samostatně pomocí funkce Hledat. Platforma nabízí možnost vybrat si filmy na později, které najdete v sekci Můj seznam. Originals zahrnuje tituly z tvorby Disney.

Recenze Disney Plus: Nabídka filmů, cena, srovnání s Netflixem

Funkce platformy Disney Plus

Přes jeden účet lze sledovat filmy a seriály až ze 4 zařízení. Počet profilů na jeden účet je stanovený na 7. U nich je navíc možnost funkce rodičovské kontroly, která zahrnuje omezení přístupnosti titulů dle věku a přístup pomocí PIN kódu.

Po rozkliknutí filmu se zobrazí jeho obsah, žánr, přístupnost, datum výroby filmu, délka filmu, dabing nebo titulky, a dostupnost v IMAX Enhanced. Titul si můžete přidat do seznamu na později nebo zahájit funkci GroupWatch, tzn. možnost sledování filmu ve více lidech. U některých filmů/seriálů jsou navíc bonusová videa, např. o natáčení filmu nebo vystřižené scény. Platforma u titulu zobrazí příbuznou tvorbu, pokud se třeba jedná o sérii filmů. U seriálů vidíte další díly.

Rychlost přehrávání závisí na kvalitě internetového připojení. Těsně před začátkem videa se zobrazí upozorní na případné blikající scény kvůli fotosenzitivním divákům (např. epileptici). Ovládání videa je jednoduché a přehledné. Funkce play/stop na zapnutí nebo vypnutí videa, ovládání zvuku, přepnutí na celou obrazovku a možnost přetočení videa o 10 vteřin zpět/vpřed.

Ve většině případů si lze vybrat mezi dabingem a titulky. V nastavení přímo v okně s přehráváním je možnost volby typu a velikosti písma, barvy a průhlednosti. Mimo český a anglický dabing je často varianta např. francouzského či španělského jazyka a mnoha dalších. Na platformě najdete spíše modernější tvorbu. České tituly platforma zatím nenabízí.

Recenze Disney Plus: Nabídka filmů, cena, srovnání s Netflixem

Disney versus Netflix: Cena, nabídka titulů, výhody a nevýhody

Největší rozdíl mezi Disney Plus a Netflixem se skrývá v nabídce titulů. Doba si žádá exkluzivní seriály a filmy, které na jiné platformě dostupné nejsou. Takže Disney Plus nabízí Simpsonovi, Marvelovky nebo Dobu ledovou, naopak Netflix má Stranger Things, Hru na oliheň nebo Narcos. Kdo chce sledovat seriály z nabídek konkurenčních platforem, musí si platit obě.

Streamovací služba Disney Plus Netflix
Měsíční předplatné 199 Kč 199 Kč až 319 Kč
Roční předplatné 1 990 Kč
Počet zařízení pro sledování max. 4 max. 4
Počet profilů na jeden účet max. 7 max. 5
Zkušební verze ❌ Ne ❌ Ne
Filmy 800 4 000
Seriály 900 1 800
Česká tvorba ❌ Ne ✔️ Ano

Výhody a nevýhody Disney Plus

  • Nepřiplácí se za vyšší kvalitu videa
  • Tituly ze stáje Disney, které nejsou dostupné na Netflixu
  • Neoficiálně lze sdílet účet mezi více lidmi
  • Méně titulů než má Netflix
  • Disney Plus nenabízí české filmy

Získat Disney Plus


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás