Recenze Billa Online nákup: 10% sleva a doprava zdarma

Lenka Chládková
Publikováno 28. února 2023
  • Billa spustila online nakupování potravin s dopravou zdarma
  • Na první nákup je možné využít slevový kupon Billa s 10% slevou
  • Minimální hodnota objednávky je 200 Kč
  1. Recenze Billa Online nákup: 10% sleva a doprava zdarma

    Billa: Online nákup potravin v Praze a Brně

    Billa spustila nový e-shop, přes internet lze nyní nakoupit kolem 8 000 produktů běžně dostupných v kamenných prodejnách Billa. Na první nákup je k dispozici slevový kupon Billa s 10% slevou.

    Dostupnost služby

    Rozvoz je zatím možný pouze pro Prahu, Brno a okolí.

    Doprava zdarma a minimální hodnota objednávky

    Doručení je zdarma, minimální hodnota objednávky je pouze 200 Kč.

    Billa nákupy doručuje prostřednictvím společnosti DoDo v papírových taškách, za které není účtován žádný poplatek. Rozvoz probíhá od pondělí do neděle v čase od 08:00 do 20:00.

    Platba pouze předem

    Za nákup se platí předem platební kartou. Platba v hotovosti, nebo kartou při převzetí není možná. Při platbě rezervuje částka navýšená o 10 % kvůli váženým položkám, které mohou ve skutečnosti vážit (a tedy i stát) více. Po doručení se odečte přesná částka za nákup z účtu.

    Akční ceny a věrnostní program Billa Bonus club

    Akční ceny se automaticky zobrazují přímo u konkrétních výrobků, zlevněný produkt je vždy opatřen označením Billa Cena – výši slevy si je možné ověřit v aktuálním letáku. Kromě akčních cen se u některých výrobků nabízí výhodnější cena s Billa Bonus kartou.

    Záchrana jídla

    V nabídce produktů “Všechny kategorie” je uvedena kategorie „Záchrana jídla“, ve které se dají nakoupit produkty s blížícím se datem spotřeby.

  2. Jak funguje Billa online?

    Nákup v e-shopu Billa je velmi jednoduchý, stačí zadat adresu doručení (aktuálně pouze v Praze a okolí, resp. v Brně a okolí). Po potvrzení místa doručení je možné začít nakupovat.

    Zboží je přehledně rozděleno do několika kategorií, jednotlivé položky je možné filtrovat podle ceny, značky nebo země původu. Krom potravin lze v e-shopu nakoupit drogerii, produkty péče o dítě a krmení pro mazlíčky. I když Billa na svých stránkách zmiňuje plánované rozšíření z 8 000 položek na 12 000, při nákupu nebyl s výběrem prakticky žádný problém.

    Jednoduché přihlášení do věrnostního klubu

    Pokud je zákazník držitelem plastové věrnostní kartičky, stačí, když si před nákupem vytvoří online účet. Pokud členem BILLA Bonus clubu není, může se před nákupem zaregistrovat. V našem případě došlo k vytvoření online účtu během nákupu. Po přihlášení k účtu se u zvýhodněných produktů pro členy klubu automaticky započítává nižší cena.

    Potraviny s blížícím se datem spotřeby za půlku

    Kromě několika základních potravin jsme zkusili objednat Vodňanské kuře chlazené z kategorie „Záchrana jídla“, které bylo k dispozici téměř za půlku běžné ceny.
    Akční zboží a ani slevy Billa Bonus club nejdou zobrazit samostatně. Konkrétní zlevněné zboží se musí buď vepsat do vyhledávacího pole, nebo vyhledat v jednotlivých kategoriích.

    Objednání i doručení ve stejný den

    Ještě před zadáním platební karty jsme do příslušného políčka vložili slevový kupon Billa, který po potvrzení celou objednávku zlevnil o 10 %. Doručení nákupu nám bylo nabídnuto ve třech hodinových pásmech, z nichž dvě připadly ještě na ten samý den. Doručení jsme zvolili ve večerních hodinách od 18:00 do 19:00.

    Vyměněné produkty můžete při převzetí vrátit

    Asi dvě hodiny před doručením nákupu přišel e-mail se sdělením, že některé položky z objednávky nebylo možné zajistit. Konkrétně šlo o 6 ks rohlíků za 15,66 Kč a dvoukilové balení brambor Česká farmy za 26,91 Kč (jde o ceny po uplatnění slevy). Položky byly vyměněny za 6 ks housek za 35,10 Kč a vážené brambory za 37,26 Kč. Nicméně náhradu za zboží si není třeba nechávat – a tedy platit. Zboží, které nějakým způsobem nevyhovuje, se dá při převzetí vrátit řidiči. Přesná částka je z karty definitivně odečtena až po předání nákupu.

    Před doručením obdržíte SMS zprávu

    Přibližně 20 minut před samotným doručením přišla SMS zpráva s odkazem, na kterém bylo možné sledovat trasu řidiče. Nákup přišel v několika papírových taškách, zboží bylo v pořádku. Jedinou výtkou by mohl být poslední den data spotřeby u kuřete, mohli jsme být předem informováni, dokdy je kuře nutné spotřebovat.

    Celkově jsme byli s nákupem spokojeni, při samotném nákupu je třeba brát ohled na to, že e-shop je zatím ve zkušebním režimu a případné nedostatky se budou ještě řešit.

    Výhody a nevýhody online nákupu potravin v Bille

    • 10% sleva na první nákup
    • Doprava zdarma
    • Minimální objednávka ve výši 200 Kč
    • Doručení do 3 hodin od odeslání objednávky
    • Snadné propojení s věrnostním programem Billa Bonus club
    • Produkty nelze filtrovat podle akcí
    • Platba je možná pouze předem
    • Vyměněné produkty byly o dost dražší
    • Omezená dostupnost – zatím pouze v Brně a Praze
    • V kategorii „Záchrana jídla“ chybí informace o datu spotřeby

E
Evžen 01.03.2023 – 09:01

Add e-shop Billa Cca o třetinku dražší skoro ve všem než ostatní a v e-shopu nenabízejí totéž, co v běžném letáku, to levnější zboží je tedy nedostupné ( máslo 33,90, mléko 17,90 ), takže z prvotního "nadšení" zbylo plácnutí do vody...

Odpovědět

M
Miroslava 31.05.2023 – 23:21

Několikrát jsem tam již nakoupila, ale jsou to opravdu pidi nákupy. Sice je výhoda, že je doprava zdarma a minimální objednávka za 200 Kč, ale vadí toho celkem dost a stále to píšu v každém dotazníku dokola: chybí mi poznámka pro kurýra, nelze zadat lomítko v čísle v adrese. Akční zboží z letáku je málokteré, Také jsem tímto způsobem nemohla použít narozeninový kupon, nebo alespoň nevím jak. Ostatní kupony jsem ale uplatnila, zpočátku zaslali třeba 5 % za vyplnění dotazníku. Nakoupila bych i více zboží, bohužel u většiny chybí složení, takže nekoupím. Také když je třeba levné pivo v akci, tak lze někdy koupit 4, někdy 5, někdy 6 plastů. Někdo kupuje vodu a myslím, že tam to bude totéž. Nemám Billu nikde šikovně po ruce a hlavně chodím o holi po úrazu, takže vláčet něco do 4.patra ani nemůžu. Pokud tam jsou 4 maličkosti, tak si je samozřejmě odnesu odnesu. Ale nakupovat zde budu, občas se malý nákup hodí.

Odpovědět

J
Jiří 15.07.2023 – 20:47

Už dva týdny nejde platit kartou, takže nemohu nic koupit. Už mi došel i chleba. Prý to řeší, ale zatím se nic neděje.

Odpovědět

J
Jiří 26.07.2023 – 18:55

@Jiří: Placení je již opět funkční.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás