Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

Hana Volencová
Publikováno 31. března 2023

Když jsem dostala poukaz do Anybody, byla jsem nadšená. Už jsem o tom totiž leccos slyšela, na druhou stranu však nic moc konkrétního. Věděla jsem jen, že jde o brněnský zážitkový hotel, v jehož tematicky zařízených pokojích můžete prožít den a noc a vžít se do role v připraveném příběhu. Jak píše Anybody na svých stránkách, jedná se z 80 % o zážitek a z 20 % o hotel.

  1. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Co se mi líbilo a co už méně

    • Ceny pokojů a depozit 5 000 Kč
    • Omezené možnosti parkování
    • Ceny doplňkových služeb
    • Příliš měkká postel
    • Bezkontaktní check-in
    • Poloha hotelu a budova, v níž hotel sídlí
    • Dokonalá čistota ve všech prostorách
    • Klimatizace na pokoji
    • Vybavení pokoje a netradiční interiér
    • Hudba a osvětlení
    • Nonstop asistenční služba
  2. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Ceny pokojů a rezervace

    Jakmile jsem poukaz dostala, pečlivě jsem prostudovala web hotelu. Ačkoli jsem pročetla všechny informace na oficiálních internetových stránkách od A do Z a prohlédla si všechny fotografie, o moc moudřejší jsem z hlediska toho, co mě v hotelu vlastně čeká, nebyla.

    Ale myslím, že právě to je nejspíš cílem – neodhalit příliš mnoho o tom, co vás čeká, nezkazit to napětí a překvapení. Proto zvažte, jestli teď budete pokračovat v četbě dál. Avšak vzhledem k tomu, že ani já osobně jsem před pobytem žádnou konkrétnější recenzi číst nechtěla, budu se soustředit především na informace praktického rázu.

    Hotel je primárně určen pro partnerské páry starší 18 let, které si chtějí užít exkluzivní rande. Na pobyt s ratolestmi není uzpůsoben, přijet s domácími mazlíčky je zakázáno. Můžete dorazit i sami, ale zaplatíte stejnou cenu jako za dvě osoby. Standardně se počítá s pobytem na jednu noc, pokud byste chtěli zůstat déle, je třeba hotel předem kontaktovat.

    Rezervace probíhá online. Na webových stránkách hotelu Anybody najdete popis všech deseti pokojů, z nichž můžete vybírat. Každý je inspirovaný jedním ze slavných filmů šedesátých let minulého století. Pod popisem každého pokoje je k dispozici kalendář, v němž vidíte obsazenost dané místnosti a cenu za noc a snídani pro dvě osoby ve vybraném termínu.

    Ceny se mírně liší pokoj od pokoje a významněji podle dne v týdnu. Celou částku zaplatíte rovnou při rezervaci. Nejdražší je přirozeně noc z pátku na sobotu a ze soboty na neděli, to cena nejdražšího pokoje dosahuje až závratných 7 500 Kč za noc. Pokud však rezervaci směřujete na všední den a navíc je to třeba ještě na poslední chvíli, může se vám podařit ten samý pokoj objednat za cenu okolo 3 500 Kč. Můžete ovšem také koupit dárkový poukaz, což doporučuji. Stojí 4 900 Kč, kromě snídaně zahrnuje i welcome drink a je možné ho použít na kterýkoli den v týdnu a kterýkoli pokoj. Tedy i na ten drahý pátek či sobotu.

    Že je cena za pobyt vysoká? Souhlasím. Nevšední zážitek – nevšední cena. I přesto je valná většina pokojů vyprodaná právě na víkendy několik týdnů dopředu.

  3. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Bezkontaktní check-in

    Pokud se vám už teď zamotala hlava z ceny pokoje, ještě se obrňte. V průběhu rezervace se totiž dále dozvíte, že vám na platební kartě bude před začátkem pobytu zablokován depozit ve výši 5 000 Kč. Taková pojistka pro majitele, kdybyste cokoli rozbili. Z depozitu se vám také strhne případná útrata za konzumaci z minibaru. Zpětně musím říct, že vzhledem k technickému vybavení pokoje je ta částka celkem pochopitelná. Všeobecné podmínky slibují, že pokud bude vše v pořádku, své peníze dostanete zpět nejpozději do 72 hodin poté, co hotel opustíte.

    Asi dva dny před začátkem pobytu můžete provést online check-in, abyste se po příjezdu už ničím nemuseli zdržovat. Vyplníte požadované informace o sobě i o doprovodné osobě a zadáte kartu, u níž počítáte se zablokováním depozitu. Můžete si také zvolit, jestli si nepřiplatíte za prodloužení pobytu o jednu až dvě hodiny. Jinak je běžně nástup od 14:00 a opustit pokoj musíte do 10:00.

    V posledním kroku dostanete číselný kód, který slouží jako klíč od pokoje. Zároveň vám přijdou kontakty na asistenční linku, kterou můžete využít v případě jakéhokoli dotazu nebo problému během pobytu, a to kdykoli, ve dne i v noci. A už se můžete těšit!

  4. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Parkování a příchod

    Hotel Anybody se nachází v samém centru Brna, a to na Zelném trhu. Lokalita naprosto úžasná až na jednu věc – parkování. Svůj vůz můžete zaparkovat v OC Velký Špalíček nebo v parkovacím domě Domini Park, ale ani jedno nám vzhledem k ceně a umístění nepřišlo nijak zvlášť výhodné. Auto proto doporučuji nechat doma. Pokud nejste brněnští, od vlakového i autobusového nádraží je to k hotelu pohodovou chůzí maximálně 10 minut.

    Jestliže jste náhodou nestihli provést check-in doma přes internetový odkaz, můžete přímo před vstupem do hotelu využít odbavovací kiosek ve formě dotykového automatu. My už jsme byli připraveni z domova, a tak jsme prošli průchodem až k prosklenému výtahu.

    Hotel sídlí ve třetím patře nově zrekonstruovaného barokního paláce. Naproti výstupu z výtahu najdete mapku podlaží a můžete si vyhledat svůj pokoj. S napětím jsme zadali číselný kód do zámku vedle dveří a se vzrušením vstoupili.

  5. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    První dojmy

    Jediné, co jsme však po otevření dveří spatřili, byl těžký zlatý závěs. Napětí pokračuje! Hned v chodbě na nás ovšem čekal rozsvícený tablet, a tak jsme si spustili první soubor a závěs zvědavě odkryli.

    Dominantou našeho pokoje byla černobílá tapeta, která evokuje pocit, že stojíte před výlohou Tiffanyho klenotnictví. Zatímco jsme si prohlíželi vybavení pokoje – obrovskou postel, vyvýšené pódium s volně stojící velkou vanou, stylovou lenošku, reflektory či bohatě vybavený minibar – příjemný mužský hlas z reproduktorů nás v hotelu přivítal a nastínil nám, co se bude dít a jak se máme připravit. Hned mě také zaujalo několik tajemných kufrů a kufříků, filmová klapka a různé kartičky, na jejich význam jsem si však zatím musela počkat.

    Okouzlila mě také prostorná a dokonale čistá černě laděná koupelna. V ní navíc najdete kromě běžné koupelnové kosmetiky, ručníků, osušek a fénu rovněž dva pohotovostní balíčky se zubním kartáčkem a maličkou pastou nebo také set na holení.

    Na první pohled v pokoji není žádná skříň, avšak zdání klame. V ohromné vestavěné skříni jsme nalezli měkoučké župany, pantofle, rychlovarnou konvici a dokonce i velký deštník. Nechybělo ani šitíčko či lékárnička, ve které kromě náplastí, obvazů, několika léků na horečku či na podrážděný žaludek najdete třeba i Vyprošťovák.

    Ten by se mohl hodit, když vezmeme v úvahu plně nacpaný minibar. Avšak jakmile prozkoumám ceník, vím, že to zas tak horké nebude. Vychutnáme si alespoň welcome drink, kterým jsou dvě lahvičky ginu s tonikem. Ohledně ceny kávy a čaje raději zavoláme na nonstop asistenční linku, ale je nám mile sděleno, že obojí si můžeme připravovat zdarma dle libosti, s povděkem tedy hned využijeme i kapslový kávovar.

  6. Anybody hry

    Když se trochu osvěžíme a občerstvíme po cestě, pomalu se osmělujeme pustit se do her. Na tabletu na nás čekají soubory, které nám mají zajistit průvodní slovo, pravidla i hudební podkres. Tabletem můžeme také ovládat reflektory a světelné nastavení pokoje, to však naplno oceníme, až se setmí.

    Nejprve je třeba zvolit si role. Palec nahoru pro Anybody za to, že myslí jak na heterosexuální páry, tak i na queer návštěvníky. Mluvené slovo si můžete pustit také v angličtině. Kromě prologu, který už jsme poslouchali při vstupu do pokoje, na nás čekají ještě čtyři hry, jedno intermezzo a epilog.

    Protože vám nechci zkazit veškeré překvapení, nebudu se ke hrám příliš vyjadřovat. Snad jen můj laický postřeh – vybírejte si pokoj nikoli podle filmu, kterým je inspirován, ale spíš podle názvu pokoje. Náš pokoj byl inspirovaný Snídaní u Tiffanyho, ale to spíše ovlivnilo jeho vybavení. Jmenoval se však Noc na scéně, a to o tom, co se bude dít, prozradí rozhodně více.

    Hry nebyly složité, většinou byly zábavné, někdy i trochu divné… Něco jsme dohráli celé a dobře se u toho bavili, něco jsme jen tak prolétli. Vymysleli jsme si díky rekvizitám v pokoji i hru novou a u té jsme se nasmáli úplně nejvíc. Obecně hodně záleží na tom, jakého jste oba založení, jak moc se umíte uvolnit a také jestli se nestydíte před tím druhým třeba i trochu ztrapnit.

  7. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Večerní program a snídaně

    Pokud na podobné aktivity moc nejste, určitě se vám bude líbit alespoň možnost vytvořit si v pokoji díky světelnému nastavení a tematickým hudebním playlistům téměř jakoukoli atmosféru. I pro nás byla na celém pobytu vlastně nejlepší ta hudba, světla a neuvěřitelně pohodlná vana.

    Z našich oken byl také senzační výhled na Zelný trh a večerní Brno. Protože jste v samém srdci města, není problém najít v bezprostřední blízkosti příjemný podnik na večeři, drink nebo využít přilehlou lokalitu na pěknou osvěžující procházku. Večerní Brno je překrásné, tak si nenechejte ujít i tenhle romantický zážitek.

    K utužování vztahů pak má nejspíš sloužit i obrovská postel. Rozměry opravdu královské, na můj vkus byla však až příliš měkká. Navíc jsme teprve před spaním zjistili, že máme k dispozici jen jednu velkou společnou přikrývku. Asi se předpokládá, že se po prožitém zážitku budete chtít celou noc tulit. Nikoho už jsme tak pozdě večer nechtěli otravovat s tím, že zrovna my dva se o ni spíš budeme vzájemně přetahovat, a vzali jsme to jako výzvu. Uspěli jsme zhruba na padesát procent – můj muž se vyspal dorůžova.

    V ceně pobytu je také snídaně. V pokoji naleznete dva vouchery, na nichž je sepsaná snídaňová nabídka několika podniků v blízkém okolí. Na výběr jsou slané i sladké pokrmy, k dispozici je i několik veganských variant. Určitě si vyberete. Kromě snídaně dostanete v každém podniku i kávu nebo čaj. My jsme si zašli na hemenex do kavárny Cosmopolis, která se nachází na druhé straně Zelného trhu.

    Poslední rozloučení s hotelem a zase hurá na autobus. Ještě týž večer jsme také dostali vyúčtování naší konzumace z minibaru včetně faktury a zbytek depozitu se hned příští den na kartě opět uvolnil.

  8. Recenze Anybody Brno: Hotel ve vedlejší roli, v hlavní roli vy

    Co říct závěrem?

    Pokud máte rádi dobrodružství, jste hraví, nebo si naopak chcete zkusit trochu posunout hranice a vystoupit z komfortní zóny, Anybody se vám bude líbit.

    Jestli nejste tak odvážní, ale přesto jsem vás trochu nalákala, běžte do toho. Můžete se nechat vést připraveným příběhem, nebo si ten čas v netradičním interiéru užít způsobem, jaký bude vyhovovat právě vám.

    Neudělejte ovšem stejnou chybu jako my a opravdu se s jakýmkoli dotazem, nejasností či požadavkem neváhejte obrátit na asistenční linku. Váš dokonalý odpočinek a komfort za to stojí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás