Levné letenky: Reykjavík od 495 Kč, Maledivy za 14 690 Kč, Tenerife od 919 Kč

Lapetka
Publikováno 5. srpna 2020

I tento týden přinášíme tipy na letenky do celého světa. Mnoho států své hranice již otevřelo, i když s jistými omezeními – těm se však v blízkém budoucnu jistě nevyhneme, proto není důvod vyčkávat doma! Aktuální informace o podmínkách pro vstup a omezeních v jednotlivých zemích najdete na stránce Ministerstva zahraničí, konkrétně pak na rozcestníku informací k cestám do zahraničí.

  1. Dortmund od 608 Kč

    Levné letenky do Dortmundu seženete na říjnové termíny u společnosti Wizz Air. Odlet je z nedalekých Katowic, před cestou se podívejte na stránky letiště – najdete zde občas zajímavé akční nabídky. Aktuálně je to třeba sleva 30 % na parkování delší než 3 dny pro vozidla s českou a slovenskou SPZ. Platí pro parkoviště P2, které je ale terminálu velmi blízko.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: září – říjen 2020

  2. Reykjavik od 495 Kč

    Super levné letenky seženete také na Island. Pokud nejste milovníky odpočinku u moře a raději trávíte svou dovolenou akčněji, pak jsou tyhle letenky pro vás tou pravou volbou! Letenky koupíte u Wizz Air s odletem z Krakowa a už tak zajímavé ceny můžete ještě snížit zakoupením členství ve Wizz Discount Club. Roční poplatek se tak může vrátit už na jedné cestě. Pokud letáte častěji, pak se vám členství vyplatí určitě.

    Odlet: Krakow
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: září – říjen 2020

  3. Maledivy za 14 690 Kč

    Zimu i přelom roku můžete stravit v exotickém ráji – akční letenky na Maledivy koupíte na termíny od konce října 2020 do března 2021. Odlet je přímo z Prahy, a cena zahrnuje kromě příručního také odbavené zavazadlo (do 23 kg). Tam poletíte s Lufthansou, zpět pak s Austrian Airlines – letenky ale koupíte najednou, stačí kliknout na odkaz níže. Během obou letů je po jednom rychlém přestupu – ve Frankfurtu a ve Vídni.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Lufthansa / Austrian Airlines
    Termíny: zobrazit kalendář

  4. Gdaňsk od 465 Kč

    Polsko je zemí, která může být mniha turisty neprávem opomíjená. Za návštěvu stojí třeba sever této země, a kouzelné město Gdaňsk. Je to ideální destinace – můžete se zde koupat v Baltském moři, věnovat se cyklistice, nebo se procházet a kochat tímto nádherným městem – vše záleží jen na tom, kolik máte dovolené :) Letenky seženete s odletem z Vídně (několik málo termínů je i z Krakowa, ale letenky jsou dražší) u Ryanair.

    Odlet: Vídeň / Krakow
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – říjen 2020

  5. Athény od 525 Kč

    Z Vídně (Wizz Air a Ryanair) i Katowic (Wizz Air) teď koupíte levné letenky do Athén – na výběr je mnoho termínů ještě i v srpnu, a tak se sem můžete vydat na poznávací výlet i za koupáním – na městskou pláž tramvají, nebo někam dál, třeba místní hromadnou dopravou, nebo vlakem. Můžete se vydat třeba až na Olympskou riviéru a cestou navštívit třeba kláštery Meteora, a na místě si pak naplánovat výšlat na Olymp.

    Odlet: Vídeň / Katowice
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – březen 2021

  6. Zanzibar za 13 390 Kč

    Mnoho termínů akčních letenek na Zanzibar, s návratem až do dubna 2021 seženete za skvělou cenu 13 390 Kč, s odletem z Vídně. Uvedená cena platí, pokud poletíte ve 2 (cena se vám bude zobrazovat už rovnou jako 26 780 Kč, za dva cestující). Pokud se chcete na tento exotický ostrov vydat odpočívat o samotě, pak můžete sice vybírat ze stejných termínů, ale zde. Za cestu si připlatíte 300 Kč, tedy 13 690 Kč.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: SWISS / Kenya Airways / Precisionair
    Termíny: zobrazit kalendář

  7. Milán od 465 Kč

    Levné letenky na sever Itálie vás nemusí zavést nutně jen na víkendovku do Milána. Snadno se odtud dostanete k jezerům v serverní části Itálie, které lákají k turistice, výletům na kolech i koupání. V okolí Lago di Garda budete mít o zábavu vystaráno klidně i 14 dní. A samozřejmě můžete výlet spojit i s návštěvou Milána, nebo mnohem kouzelnějšího, menšího městečka, Bergama. Odlety jsou jak z Vídně, tak i Krakowa nebo Katowic. Kupovat letenky můžete jak u Ryanair, tak i Wizz Air.

    Odlet: Vídeň / Krakow / Katowice
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – leden 2021

  8. Alicante od 525 Kč

    Levné letenky do Španělska, konkrétně do města Alicante v jeho jihovýchodní částí, nabízí obě nízkonákladové společnosti – Ryanair i Wizzair. Pokud máte zakoupené členství ve Wizz Discount Clubu, pak hledejte spíše u této společnosti. Pokud ne, letenky klidně k dosažení nižší ceny kombinujte. Alicante je krásné přímořské město, nad kterým se tyčí hrad svaté Barbory – dominanta tohoto místa, jehož pláže vybízejí ke koupání – klidně sem tedy leťte na delší výlet, místo letní dovolené “u moře”.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – březen 2021

  9. Kajmanské ostrovy za 15 490 Kč

    Akční letenky na Kajmanské ostrovy teď nakupíte na termíny od konce října, s příletem až do dubna 2021. Odlet je z Vídně, cena zahrnuje 2 příruční a 1 odbavené zavazadlo (do 23 kg). Letenky nabízí společnost Air Canada a po cestě budete absolvovat 2 přestupy – v Curychu a Torontu a Torontu a Londýně na zpáteční cestě.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Air Canada
    Termíny: zobrazit kalendář

  10. Porto od 525 Kč

    Levné letenky do Porta má ve své nabídce jak společnost Ryanair, tak i Wizz Air. Odlet je z Vídně a ceny začínají na skvělých 525 Kč, což není na Portugalsko obvyklé. Pro nejlepší ceny hledejte kombinaci letenek od obou přepravců. Nádherně fotogenické Porto se vinnými sklepy, mosty a úzkými, kopcovitými uličkami si jistě zamilují i ti, kteří neholdují portskému vínu.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – březen 2021

  11. Faro od 525 Kč

    Levné letenky do Portugalska vás nezavedou jen do Porta, ale i na samotný jih Portugalska, tedy na opačný konec, než do Porta – do města Faro. Pokud máte čas a chcete letošní dovolenou strávit cestování někde v Evropě, řešení se samo nabízí – letět do Fara, a po zemi docestovat postupně až do Porta, navštívit Lisabon, Sintru, nebo Nazaré – místo, kde bývají obrovské vlny. Z Porta pak letět zpět. Ideální dovolená, na které tyto akční letenky do Portugalska plně využijete. Co dělat v samotném Faru si můžete přečíst v samostatném průvodci po Faru.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – březen 2021

  12. Kambodža za 15 290 Kč

    Kambodža patří mezi ty stále ještě o něco méně turisticky exponované asijské země. Pokud vás její návštěva láká, máte jedinečnou možnost tuto zemi poznat mezi ještě nižším počtem turistů. Akční letenky do Siem Rap nabízí s odletem z Prahy společnosti Cathay Pacific Airways a Iberia. Na výběr je přitom velmi mnoho termínů od listopadu 2020 až do června 2021. Ačkoliv je tato země pro vstup otevřená, platí zde přísnější omezení a je zapotřebí počítat se zálohou na vstup. Aktuální situaci sledujte na stránkách Ministerstva zahraničí. Cestou vás čekají 2 přestupy (Hongkong a Madrid / Londýn). Cena za letenku zahrnuje také libovoný počet odbavených zavazadel, do celkové hmotnosti 30 kg.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Cathay Pacific Airways / Iberia
    Termíny: zobrazit kalendář

  13. Neapol od 605 Kč

    Levné letenky do Neapole teď koupíte u společností Wizz Air i Ryanair. Letět sem můžete jak na letní dovolenou, tak i třeba na podzimní prodloužený výlet za kulinářskými zážitky. Termíny, na které seženete letenky do tisícovky jsou od srpna do konce roku 2020. Zhruba až do dubna 2021 byste se měli s letenkami v pohodě vejít do 1 500 Kč.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – duben 2021

  14. Mallorca od 525 Kč

    Na skvělých 525 Kč začínají ceny za akční letenky na Mallorcu – ve své nabídce je má společnost Wizz Air s odletem z Vídně. Za tuto cenu sem můžete letět třeba hned na začátku září, a užít si tak za pár korun parádní letní dovolenou. Mallorca je skvělým místem i pro turistiku, a teploty od září budou na horské treky jak dělané.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září 2020 – březen 2021

  15. Seychely za 14 290 Kč

    Vždy v pátky tam a v soboty zpět – to není tip na jednodenní výlet, ale parádní odpočinkovou dovolenou na Seychelách. Akční letenky seženete na termíny od konce října 2020 do března 2021, s malými výjimkami se dá letět skoro každý týden ve výše uvedených dnech. Letenky nabízí aerolinky SWISS s odletem z Prahy a odbaveným zavazadlem v ceně. Přestup je vždy jen jeden, a to v Curychu.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: SWISS
    Termíny: zobrazit kalendář

  16. Barcelona od 537

    Další destinací, kde můžete skvěle skloubit koupání s výlety po okolí, i prohlížení města, kde i pár dnech budete mít co objevovat, je Barcelona. Akční letenky do Gaudího města nabízí s odletem z Krakowa i Katowic Wizz Air. Pokud byste chtěli letět spíše z Vídně, můžete hledat i u Ryanair. Pokud do Barcelony poletíte, rozhodně nevynechejte návštěvu chrámu Sagrada Familia, i pokud jinak takovým památkám neholdujete – architektura vám vezme dech. Pokud jste fanoušky gastronomie, pak nevynechejte trh – Mercado de La Boqueria.

    Odlet: Krakow / Katowice / Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: září 2020 – únor 2021

  17. Tenerife od 919 Kč

    Pozdní léto můžete strávit doslova za pár korun také na Tenerife. Levné letenky na Kanárské ostrovy má ve své nabíce Wizz Air. Odlet je z Vídně a do ceny 2 000 Kč byste se měli vejít na většinu termínů od září do října 2020. Nižších cen dosáhnete díky členství ve Wizz Discount Clubu – poplatek za roční členství se vám může vrátit už na jednom jediném výletu ve dvou. Odlety na Kanáry jsou z Vídně vždy v soboty a čtvrtky, zpět pak v úterky.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: září – říjen 2020

  18. Edinburgh od 938 Kč

    Pokud nejste fanoušky odpočinku u moře a vyšších teplot, pak si jistě užijete nabídky společnosti Ryanair do Edindurghu. Odlet je přímo z Prahy a záakladní cena zahrnuje pouze příruční zavazadlo. Sehnat akční letenky do Skotska můžete v průhěhu srpna a září 2020. Z letiště se do centra dostanete pohodlně tramvají i autobusem (do 4,50 – 6 GBP), nejlevnější variantou pak je ujít asi 1 km pěšky na zastávku Ingliston Park & Ride, odkud se dostanete tramvají za 1,60 GBP.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – září 2020


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás