Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

Lucie Schmidtová
Publikováno 5. srpna 2023

Většina z nás vyráží v létě na dovolenou, někdo preferuje ubytování v hotelu či penzionu, jiní upřednostňují kempy. Kempování může nabídnout jedinečný zážitek v přírodě. Někdo si vybere stan, někdo chatku, zatímco jiní karavan nebo obytný vůz, což umožňuje pohodlnější pobyt na různých místech. K tomu jsou určené například autokempy.

Přinášíme vám přehled nejlepších kempů jednotlivých krajů České republiky, a to dle hodnocení na Google mapách. V souhrnné tabulce lze procházet mezi jednotlivými kraji, které jsou seřazeny od nejlepšího hodnocení po to nejhorší. Pokud se hodnocení shoduje, rozlišujeme pořadí na základě počtu hodnocení. Hodnocení je subjektivní názor, proto i pobyt v kempu s hodnocením 3,2 může někomu plně vyhovovat.

Nejlépe hodnocené kempy v ČR 2023

  1. Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

    Středočeský kraj

    1. Camping Matyáš

    V Campu Matyáš je k dispozici travnatá plocha pro stanování a kempovací prostor pro obytná auta a karavany. Ubytovat se však můžete rovněž v bungalovech s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou, televizí i lehátky se slunečníkem. Pro ostatní jsou k dispozici společné sprchy a toalety.

    V areálu kempu je bezplatné wifi připojení, nachází se zde restaurace a ochrana majetku je zajištěna nočním hlídačem. Zahrajete si zde ping pong či volejbal, zaplavete si v přehradě nebo si půjčíte loďku, motorový člun, paddleboard i kolo a posedíte u ohniště či grilu. Na své si tu přijdou také děti.

    Camp Matyáš se v roce 2022 stal vítězem ACSI Awards 2022, řadí se tedy mezi jeden z 20 nejlepších kempů v Evropě.

    2. Kemp Branov

    3. Kokořín U Splávku

  2. Jihočeský kraj

    Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

    1. Zvíkov Village Kemp

    Srubový celoroční rodinný kemp s názvem Zvíkov Village Kemp se nachází ve Zvíkovském Podhradí. K dispozici je 28 chatiček pro 2-5 osob s vlastní kuchyňkou a sociálním zařízením a 20 chatek bez tohoto zařízení. V areálu se nachází také sruby pro 8-12 osob a prostor pro stanování i karavany.

    V kempu se nachází kiosky, dětské hřiště, sprchové kouty, společná kuchyň, prádelna, ohniště a soukromé ‘Zvíkovské moře’ s nejjemnějším bílým pískem. Kemp je oplocený a povolen je i vstup se psy.

    2. Camping Chvalšiny

    3. Kanak – kemp Branná

    • Jihomoravský kraj

      Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

      1. Autokemp ÚNANOV

      Autokemp Únanov nabízí 22 stání pro karavany, případně pro stany včetně elektrické přípojky. V autokempu je k dispozici sociální zařízení včetně kuchyňky. Areál se nachází blízko koupaliště Pohoda, kde rovněž najdete sportovní zázemí (tenisové kurty, hřiště pro míčové hry, plážový volejbal, ping pong či petanque).

      Občerstvení je zajištěno na koupališti (během jeho otvírací doby), v obci se dále nachází prodejny potravin a restaurace.

      2. Camping Country

      3. Kemp Oáza

    • Karlovarský kraj

      Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

      1. Camping La Provence

      Rodinný kemp La Provence se nachází kousek od lázeňského města Mariánské Lázně. Ubytování je zde možné v chatkách, ve stanu či v karavanu s elektrickou přípojkou. Kemp disponuje společným sociálním zařízením, kuchyňkou se společným jídelním koutem a venkovním posezením.

      Najdete zde rovněž restauraci, ohniště, prádelnu i se sušičkou či dětské hřiště. Areál kempu je oplocen a k dispozici je také wifi připojení. Psi jsou povoleni.

      2. Autokemp Baldi

      3. Autokempink Dřenice

      • Královéhradecký kraj

        Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

        1. Koupaliště a kemp Pecka

        Kemp Pecka nabízí 22 čtyřlůžkových zateplených chatek, stanovou louku se sociálním zařízením a venkovní kuchyní, ale také dům s apartmány s vlastní koupelnou na pokoji a vybavenou kuchyňkou.

        V areálu se nachází venkovní bazén, volejbalové a tenisové hřiště. Vstup na koupaliště je v ceně ubytování v kempu.

        2. Autokemp Brodský

        3. Camp Lodín

        • Liberecký kraj

          Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

          1. Autocamp Sedmihorky

          Autocamp Sedmihorky se nachází v CHKO Český ráj, kolem něj najdete lesy, skály a rybníky. Ubytovat se můžete v chatkách, mobilních domech, stanech, obytných přívěsech a karavanech. Wi-Fi připojení je v celém areálu a vstup se psy je povolen.

          Mezi služby kempu patří např. úschovna či zapůjčení kol. Sportovní zázemí zahrnuje tenisové hřiště, volejbal, fotbal, stolní tenis či pétanque. Přímo v areálu se nachází rybník s pláží. Kemp Sedmihorky získal několikrát ocenění Kemp roku.

          2. Kemp Tanvaldský Špičák

          3. Rekreační středisko a kemp Jachta

          • Moravskoslezský kraj

            Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

            1. Autokemp Budišov nad Budišovkou

            Autokemp Budišov nad Budišovkou disponuje chatkami s vlastním sociálním zařízením i bez něj, prostorem pro karavany, ale i apartmánem s 3 a 4lůžkovým pokojem.

            Zázemí kempu zahrnuje společné sociální zařízení s teplou vodou po celý den a společnou kuchyňku včetně pračky a sušičky. V areálu se nachází rovněž restaurace s barem a terasou, hřiště pro volejbal a nohejbal, minigolf, dětské hřiště, venkovní Člověče, nezlob se či ohniště i krb s altánem. Nechybí ani wifi připojení či půjčovna kol a dalšího sportovní vybavení.

            2. Autokemp Frenštát

            3. Kemp Indiana

            • Olomoucký kraj

              Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

              1. Koupaliště a kemp Červenka

              Kemp Červenka je umístěn podél stejnojmenného potoka a kousek od městečka Javorník. V kempu se můžete ubytovat v 6 celoročně obyvatelných chatách s vlastním sociálním zařízením nebo využít plochu určenou pro stany, obytná auta a karavany se společným sociálním zázemím.

              V areálu najdete odpočinkový prostor s fontánami, zelení, květinami, lagunami, pergolou a posezením s možností občerstvení.

              2. Autokemp Přehrada Mostkovice

              3. Kemp Sport Relax Bagr

              • Pardubický kraj

                Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                1. Autokemp – Žamberk

                V Autokempu v Žamberku je možné ubytování v chatkách, srubových chatách, stanech a karavanech, a to od dubna do listopadu. K dispozici je také celoroční ubytování, které je možné buď ve srubech či v penzionu.

                V areálu najdete společné sociální zařízení včetně kuchyňky, restauraci v penzionu, dětské hřiště, minigolf, bowling, půjčovnu kol a další sportovní vyžití.

                2. Kemp Iveta Za vodou

                3. Kemp Eldorado s.r.o.

                • Plzeňský kraj

                  Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                  1. Autokemp Nýrsko

                  Autokemp Nýrsko najdete na okraji stejnojmenného města nedaleko Klatov. Z ubytování máte na výběr chatky, stany, apartmány, pokoje nebo karavany. K dispozici je společné sociální zařízení a restaurace.

                  Sportovní zázemí kempu tvoří např. tenisové hřiště, zahrát si můžete také volejbal. Vedle kempu se nachází městské koupaliště se slanou vodou. Tento kemp rovněž umožňuje vstup se psy.

                  2. Sportkemp Kralovice

                  3. Kemp Tábořiště Kobylka

                  • Praha

                    Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                    1. Camp-Penzion Dana Troja

                    Kemp a penzion Dana najdete v zahradě klidné obytné čtvrti Troja v Praze. Kemp nabízí stanová místa, prostor pro obytné automobily a karavany včetně elektrické přípojky. V kempu je venkovní kuchyňka a venkovní krb.

                    K dispozici je rovněž ubytování v pěti pokojích v penzionu, všechny pokoje mají společnou koupelnu. V případě potřeby zakoupíte na recepci základní potraviny a nápoje. Na místě je možné zdarma využívat počítač.

                    2. Autocamp Trojská Prag

                    3. Camping Drusus

                    • Ústecký kraj

                      Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                      1. Autocamping – Kamencové jezero

                      V Autocampingu u Kamencového jezera je k dispozici 250 míst pro stany a karavany. Můžete se však ubytovat rovněž v chatkách. Kamencové jezero je celosvětový unikát nacházející se v Chomutově. V areálu je k dispozici je sportovní vyžití, občerstvení, sociální zařízení.

                      Do areálu je zakázán vstup se psy a jinými domácími mazlíčky.

                      2. Autokempink Česká Brána

                      3. Kemp Pod Smrkem

                      • Kraj Vysočina

                        Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                        1. Kemp Žebrákov

                        Kemp Žebrákov se nachází kousek od Světlé nad Sázavou, kde se každoročně pořádá hudební festival Sázavafest. Kemp nabízí 25 míst pro stany a karavany v prostředí venkovského statku.

                        V areálu je k dispozici přírodní koupaliště, sociální zařízení, bezplatné wifi připojení a centrální ohniště. Vyzkoušet tu můžete jízdu na koni a být v kontaktu s krotkými domácími zvířátky. Pobyt se psy je tu povolen.

                        2. Kemp Pod Hrází Velké Dářko

                        3. Kemp Javořice

                        • Zlínský kraj

                          Kempy v ČR 2023: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

                          1. Autocamping Luhačovice

                          V Autokempu Luhačovice je možné ubytování v chatkách, karavanech i ve stanech. Součástí kempu je restaurace, společné kuchyňky, sociální zařízení i prostor pro praní prádla. Nachází se zde rovněž dětské hřiště a vedle areálu mini lanové centrum. Wi-Fi připojení je k dispozici v dosahu recepce a restaurace.

                          2. Kemp Nivnická Riviéra

                          3. Kemp Ranč Bystřička


                          P
                          Petra 06.08.2023 – 11:16

                          Ve Středočeském kraji chybí kemp Riviera ve Zbečně.Úžasné zázemí u Berounky a nejen vyhlášené hranaté burgry s vynikající obsluhou...

                          Odpovědět

                          k
                          katka 22.08.2023 – 14:57

                          V jihomoravském kraji, kemp Adéla, klidný velmi čistý a pohodový kemp,...

                          Odpovědět

                          Napsat komentář

                          Další články z kategorie Cestovní průvodce


                          💵

                          Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

                          🖋️

                          Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

                          😊

                          Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

                          Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

                          🙏

                          Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

                          Rubriky
                          O nás