Jak dlouho vařit ovesné vločky

Martina Opravilová
Publikováno 9. března 2021
  1. Jak dlouho vařit ovesné vločky

    Jak dlouho vařit ovesné vločky

    Doba vaření se odvíjí především od toho, zda jsme vločky předem namáčeli, či nikoliv.

    Pokud připravujeme pokrm z předem namočených vloček, doba vaření je velmi krátká – zhruba 1 minutu.

    Pokud však použijeme vločky, které jsme předem nenamáčeli, je třeba je vařit delší dobu. V tomto případě je počítat zhruba s časem 5 minut.

    Pokud pomocí vloček zahušťujeme polévku či omáčku, nasypeme je do pokrmu a chvíli povaříme. Je třeba počítat s tím, že objem vloček se výrazně zvýší, proto není nutné přidávat vloček příliš mnoho.

    Pokud se chcete dozvědět více informací, či přesný postup, jak uvařit ovesné vločky, přečtěte si náš návod jak uvařit ovesné vločky.

  2. Na co použít ovesné vločky

    Je nutno zmínit, že ovesné vločky mají velmi široké využití.

    V syrovém stavu je můžete konzumovat například s jogurtem a ovocem, zároveň jsou také součástí velkého množství sladkých či slaných receptů. Své využití najdou také při zahušťování polévek či omáček.

    Velmi často je z nich také připravována ovesné kaše. Kdo z nás by ji alespoň jednou v životě neochutnal? Vzhledem k tomu, že se dá tato kaše připravit mnoha různými způsoby, jedná se o velmi univerzální pokrm. Můžete do kaše například přidat ovoce, med, či čokoládu, nebo naopak vyzkoušet slanou variantu s žampiony, vejci či sýrem.

    Více o tom, jak tuto potravinu jíst, se můžete dozvědět v našem návodu zaměřeném na to, jak jíst ovesné vločky.

  3. Jak připravit ovesnou kaši

    Vzhledem k tomu, že je ovesná kaše velmi oblíbeným pokrmem, existuje spousta různých variant přípravy. My vám nyní přinášíme jeden z nejjednodušších postupů.

    Jak dlouho vařit ovesné vločkyNejdříve si připravíme vše potřebné. Na 100 g ovesných vloček budeme potřebovat 500 ml mléka a špetku soli. Dále budeme potřebovat ovoce, med, či například ořechy, které na závěr smícháme s kaší.

    Následně do hrnce se zesíleným dnem nalijeme mléko, přidáme vločky a směs jemně osolíme. Za stálého míchání přivedeme mléko k varu.

    Jakmile začne mléko vřít, ztlumíme plamen. Vločky vaříme, dokud nezměknou a nepromění se v kaši. V posledním kroku kaši už jen osolíme a přidáme ovoce. Kaši můžeme podávat ještě teplou.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.