Kempy v ČR 2022: Přehled nejlepších kempů v jednotlivých krajích

Romana Králíková
Publikováno 8. července 2022

Většina z nás v létě vyráží na dovolenou. Někdo preferuje ubytování v hotelu či penzionu, jiní upřednostňují kempy. Některé z nich jsou přímo autokempy, kam můžete přijet i s karavanem. Skrblík přináší přehled nejlepších kempů v České republice podle jednotlivých krajů.

  1. Středočeský kraj: Autokemp Příhrazy

    Necelých 10 kilometrů od Mnichova Hradiště se nachází Autokemp Příhrazy. Ubytovat se můžete ve stanu, chatce, apartmánu, pokoji nebo karavanu. V celém areálu je pokrytí Wi-Fi. Do kempu je povolen vstup se psy. Hned za kempem je vstup do Příhrazských skal. 

    Navštívit můžete např. zříceninu hradu Valečov nebo Drábské světničky, které jsou od kempu vzdálené necelých 8 kilometrů.

  2. Jihočeský kraj: Autokemp Sever

    Jedním z nejlepších kempů v Jihočeském kraji je Autokemp Sever. Najdete ho u rybníka Hejtman poblíž Chlumu u Třeboně. Ubytování je možné v chatkách, stanech nebo karavanech.

    V celém kempu je dostupné Wi-Fi připojení. I sem můžete na dovolenou vzít psa. Kromě dvou hřišť pro sport můžete využít i půjčovnu lodiček.

  3. Plzeňský kraj: Autokemp Nýrsko

    V Plzeňském kraji se na vysokých příčkách umístil Autokemp Nýrsko. Je na okraji stejnojmenného města nedaleko Klatov. Z ubytování máte na výběr chatky, stany, apartmány, pokoje nebo karavany. Tento kemp rovněž umožňuje vstup se psy.

    Sportovní zázemí tvoří např. tenisové hřiště, zahrát si můžete také volejbal. Vedle kempu se nachází městské koupaliště. Nedaleko kempu je Lesní divadlo. Pokud byste raději vyrazili na pěší výlet, 3 kilometry od kempu se nachází zřícenina hradu Pajrek.

  4. Karlovarský kraj: Kemp Jadran

    Kemp Jadran najdete ve Františkových Lázních. Ubytování je možné v chatkách, bungalovech, mobilních domech, stanech a karavanech. V celém areálu je dostupné Wi-Fi a i sem můžete přivézt psa.

    V kempu je venkovní bazén, zaplavat si můžete i v rybníku. Ze sportů je na výběr stolní tenis nebo skákání na trampolíně. Pěšky můžete vyrazit k rybníku Amerika, kde se nachází přírodní rezervace Amerika.

  5. Ústecký kraj: Kemp Děčín

    Tento kemp v Ústeckém kraji nabízí ubytování chatkách, stanech, obytných přívěsech a karavanech. Vstup se psy je povolen i v tomto kempu. Celý areál je pokryt připojením Wi-Fi.

    Zahrát si zde můžete pétanque nebo vyzkoušet skákání na trampolíně. Kemp nabízí službu úschovy kol. Zároveň nabízí možnost zapůjčení kol a koloběžek.

  6. Liberecký kraj: Autocamp Sedmihorky

    Mezi nejznámější a nejlepší kempy v Českém ráji patří Autocamp Sedmihorky. Nachází se přímo v CHKO Český ráj, kolem něj najdete lesy, skály a rybníky. Ubytovat se můžete v chatkách, mobilních domech, stanech, obytných přívěsech a karavanech. Wi-Fi připojení je v celém areálu. I Sedmihorky povolují vstup se psy.

    Mezi služby kempu patří např. úschovna či zapůjčení kol. Sportovní zázemí zahrnuje tenisové hřiště, volejbal, fotbal, stolní tenis či pétanque. Přímo v areálu se nachází rybník s pláží. Kemp Sedmihorky mnohokrát získal ocenění Kemp roku.

  7. Královéhradecký kraj: Kemp Pecka

    V Královéhradeckém kraji mezi nejlepší kempy patří Kemp Pecka. Nabízí ubytování v chatkách, stanech, apartmánech, pokojích, karavanech a luxusních srubech. Celý areál je pokrytý Wi-Fi připojením. Psi jsou v tomto kempu povoleni. V městysu Pecka se nachází stejnojmenný hrad.

    Kemp Pecka pořádá diskotéky, koncerty či letní kino. Můžete si zde uschovat kolo, nebo naopak vypůjčit, stejně jako koloběžku. Ze sportů je na výběr tenis, volejbal, nohejbal, ping pong a mnoho dalších. Pokud hledáte dobrodružnější aktivitu, můžete vyzkoušet lezeckou stěnu. Kemp Pecka se již několikrát umístil na vrchních příčkách Kempu roku.

  8. Pardubický kraj: Autocamp Pod Černým lesem

    Chcete-li se ubytovat v kempu v Pardubickém kraji, určitě stojí za zmínku Autocamp Pod Černým lesem v Žamberku. Kemp je součástí rekreačního areálu a nabízí ubytování v chatkách, stanech, apartmánech, pokojích a karavanech. Je zde také možnost nocovat pod širákem. Kemp bohužel nenabízí možnost rezervace místa pro stany a karavany.

    Celý areál je pokryt Wi-Fi připojením. Ani tento kemp nezakazuje vstup psů. Můžete si zahrát tenis, volejbal či fotbal. Večer si pak můžete užít film v letním kině. Autokemp získal několikrát ocenění Nejlepší kemp roku.

  9. Kraj Vysočina: Autokemp Sykovec

    V oblíbené oblasti Tří studní se nachází Autokemp Sykovec. Ubytovat se lze chatkách, stanech a karavanech. Vedle kempu je stejnojmenný rybník. Autokemp poskytuje připojení Wi-Fi a povoluje vstup se psy.

    Zahrát si můžete tenis, volejbal nebo třeba ping pong. V kempu je půjčovna a úschovna kol. V rámci kraje se kemp několikrát umístil na vrchních příčkách Kempu roku.

  10. Jihomoravský kraj: Camping Vranovská pláž

    Mezi nejlepší kempy na Moravě se zařadil kemp Vranovská pláž. Přímo na břehu Vranovské přehrady najdete tento kemp s mnoha oceněními v rámci kategorií ceny Kempu roku. Z ubytování si vyberete mezi chatkami, mobilními domy, stany, karavany, obytnými přívěsy, apartmány nebo pokoji.

    V celém kempu máte připojení Wi-Fi. Kemp pořádá koncerty a letní kino. Z nabídek sportů stojí za zmínku volejbal, tenis, stolní tenis, pétanque nebo lanové centrum. Je zde možnost úschovy či zapůjčení kola a koloběžek. Kemp nabízí i wellness a masáže. Odvážnější návštěvníci si mohou vyzkoušet i tzv. Houpačku Vranov z mostu přes přehradu. Vranovská pláž se několikrát umístila na horních příčkách Kempu roku.

  11. Olomoucký kraj: Autokemp na Krásném

    V Olomouckém kraji se nachází Autokemp na Krásném nedaleko Šumperka. Kemp nabízí ubytování pouze ve stanech a karavanech. Menší areál je poblíž vodní nádrže Krásné. Vstup se psy je povolen.

    Kemp zajišťuje diskotéky a koncerty. Zahrát si můžete volejbal, fotbal nebo například pétanque.

  12. Zlínský kraj: Kemp Ranč Bystřička

    Poblíž vodní nádrže Bystřička se ve stejnojmenné obci nachází Kemp Ranč Bystřička. Nabízí možnost ubytování v chatkách, mobilních domech, stanech, apartmánech, pokojích, karavanech a obytných přívěsech. Přístup se psy je umožněn. Ranč pořádá diskotéky, koncerty a navštívit můžete také letní kino.

  13. Moravskoslezský kraj: Autokemp Dolina

    Naším tipem na kemp v Moravskoslezském kraji je Autokemp Dolina. Nachází se vedle Vrbna pod Pradědem. Ubytovat se můžete v chatkách, stanech nebo karavanech. Wi-Fi připojení je dostupné v celém areálu. Kemp Dolina povoluje vstup se psy.

    Vyzkoušet můžete stolní tenis nebo pétanque, nebo zajít na diskotéku. Jestliže jste spíše turistický typ, můžete vyrazit na horu Praděd.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Cestovní průvodce


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás