Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků

Iveta Faifrová
Publikováno 28. dubna 2022

Chystáte se vybírat sedací soupravu do obývacího pokoje a nejste si jistí, jakou zvolit? Máme pro vás několik tipů, jak na to. Velmi záleží na prostornosti místnosti, kam se chystáte sedací soupravu umístit. Výběr uzpůsobte stylu, do kterého obývací pokoj ladíte. V našem článku jsme zvolili různorodé styly sedaček, aby si každý mohl vybrat právě tu, která se mu hodí do domácnosti nejvíce. Myslete na to, aby vám sedačka byla co nejvíce příjemná a také myslete na udržitelné materiály, aby vám dělala radost co nejdelší dobu.

Jednoduché kroky k tomu, jak vybrat tu správnou sedací soupravu se dozvíte v následujících bodech. Měla by splňovat podstatný, účel, ladit s doplňky a stylem celého bytu, či domu. Než sedačku budete pořizovat, změřte rozměry, aby se vám domů bez problémů vešla. Začneme trochu netradičně, opomíjeným materiálem a to je ratan.

    1. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Vybírejte dle materiálu

      Je zásadní, jaký materiál zvolíte. Nejdůležitější je samozřejmě materiál polstrování. Ale celá skladba sedací soupravy je také důležitá. Zároveň mějte na mysli údržbu, která vás bude čekat. Může se stát, že občas na sedačce zůstane skvrna po vylitém pití, vyberte si proto sedačku, která je snadno udržitelná anebo s pratelným potahem.

      Ratanová sedačka je z přírodního materiálu – ratanu. Sedáky jsou dodávány v bílé barvě. Nezalekněte se bílé barvy, zapadne do každého stylu domácnosti a navíc jí doladíte doplňky, jako jsou barevné polštářky a pléd, který můžete nechat ležérně položený přes opěradlo sedačky.

    2. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Myslete na pohodlí pro vaše nohy

      Pohodlí je na prvním místě, ale nezapomeňte na praktičnost. Podnožka k pohovce je skvělým doplňkem do vašeho interiéru a zároveň vám dodá maximální míru pohodlí. Můžete tak sledovat oblíbený pořad a mít vyvýšeně nohy. Náhle se komfort dostává o kousek výš.

      Pohovka s podnožkou je skvělá volba. Pokud si chcete dopřát pohodlný odpočinek v obývací místnosti, má navíc možnost rozložení. Vykouzlíte tak během chvilky perfektní místo pro kvalitní odpočinek. Prostorná podnožka, která je dodávána v ceně sedačky, bude vaším každodenním společníkem.

    3. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Rozkládací sedačka s úložným prostorem

      Pokud nemáte mnoho místa v obývacím pokoji, oceníte výběr sedací soupravy, která je rozkládací (máte tak místo pro návštěvy a příležitostné spaní), navíc disponuje úložným prostorem, kterého není nikdy dost. Jedná se o velmi praktický kousek, který je vhodný především do menších bytů, bez možnosti úložných prostor.

      Po rozložení sedací soupravy získáte plochu o rozloze 255 x 150 cm. Sedací souprava stojí na kovových nožkách. Je velmi praktická, jelikož díky tomu, že je univerzální a dá se složit na obě strany, její přemontování pro změnu pozice strany docílíte otočením háků. Navíc můžete využít dopravu zdarma, která se stahuje na objednávky nad 5 000 korun.

    4. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Je kožená sedačka vždy studená?

      Kožené sedačky byly hitem let minulých. Ovšem pro mnohé byly chladným kusem nábytku, přes který se přehazovala deka, aby na ní posezení bylo alespoň trochu útulné. Neplatí to u všech sedaček, které jsou z koženého materiálu. Díky svému designu se jedná o nadčasový kousek, z mix kůže a eko kůže. Pokud si budete pořizovat koženou sedačku, nezapomínejte, že je nutné jí udržovat pravidelnou údržbou. Díky pravidelné péči vám vydrží velmi dlouho.

      Výhodou této sedačky je moderní a nadčasový vzhled, možnost rozložení. Což je velmi praktický plusový bod. A nesmíme zapomenout také na úložný prostor, kterým tato sedací souprava disponuje. Prostorová orientace je univerzální.

    5. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Kvalitní konstrukce pro snadnou manipulaci

      Konstrukce je v podstatě tou nejdůležitější součástí sedačky, která jí drží pohromadě. Dobrá konstrukce určuje délku životnosti vaší sedačky. Nejlepší konstrukce sedačky jsou: dřevo a kov. Pokud nevyhledáváte sedací soupravu s úložným prostorem, můžete klidně zvolit designovou retro sedačku, která má dřevěnou konstrukci a skvěle se hodí do volného prostoru.

      Sedací souprava se skládá z hlavní části, pro tři osoby a dále z 2+1 Budete mít tedy celkem 3 kusy sedací soupravy, která je v retro stylu, ten je ovšem nadčasový a vypadá opravdu jedinečně.

    6. Jak vybrat sedací soupravu: 6 nápadů pro různé typy obýváků | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Vsaďte na soupravu s křeslem

      Využijte prostory obývací místnosti a rozmístěte volně sedací soupravu. Křeslo, které ladí se sedačkou vynikne jako dominanta celé místnosti. Na křesle je praktické, že s ním můžete snadněji manipulovat, než s celou pohovkou.

      Dejte na elegantní a moderní vzhled. Budete spokojení, jelikož pohodlí vám zaručí bonelové pružiny společně s PUR pěnou. Vychutnejte si klidné chvilky s knihou v ruce ve vašem novém křesle a lenošte na sedací soupravě.

    Výběr sedací soupravy zabere chvíli, než zjistíte jaký materiál, styl a velikost by vám vyhovovala. Ale stojí za to si výběr pořádně rozmyslet, jedná se přece jen o investici na několik let.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás