Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu

Iveta Faifrová
Publikováno 4. srpna 2022

Budete do svého interiéru vybírat dveře a nevíte, jaké zvolit? V našem článku vám představíme nejen praktické tipy, ale konkrétní produkty, díky kterým ušetříte spoustu času. Můžete si dveře vybírat z pohodlí domova. Jak je známo, odstín dveří by měl odpovídat odstínu podlahy. Při výběru dveří mějte také na mysli, že ne vždy jsou dveře ihned k odebrání. Někdy se na výrobu čeká 1 – 10 týdnů v závislosti na to, jaké dveře si zvolíte. Vyberte si povrch a model dveří, který se vám do místnosti bude hodit nejvíce. Velmi důležité je určit si rozměry dveří a také jejich výplň.

  1. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Ekonomicky výhodné

    Pokud potřebujete pořídit větší množství dveří, jistě oceníte ekonomickou stránku při nákupu. Je důležité zmínit, že v dnešní době jsou i dveře z levnějších materiálů odolné. Pochopitelně si budete přát levnější variantu v případě, že se jedná o provizorní dveře, které použijete na stavbě například ve fázi odvlhčení a udržení tepla v místnosti. I to může být řešení pro nákup levnější varianty interiérových dveří.

    Interiérové dveře, které jsou z materiálu smrkových latí jsou oboustranně opláštěny deskou s vybranou povrchovou úpravou. Dveřní výplň se skládá z voštiny – jedná se o tvrzený, vrstvený papír ve tvaru včelích pláství. Dveře jsou opatřeny standardně mezipokojovým zámkem s klíčem a třemi dveřními panty. Součástí balení není dveřní kování a jiné příslušenství.

  2. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Posuvné dveře se zrcadlem

    Velmi hezky vypadající dveře v interiéru jsou posuvné konstrukce, které jsou navíc velmi praktické. V místnosti, kde není mnoho prostoru nezaberou místo jako klasické dveře, které se otevírají do prostoru. Nemusíte mít strach, že by děti při nešikovné manipulaci obouchaly zeď. Pokud zvolíte variantu se zrcadlem, opticky zvětšíte celou místnost.

    Velkou výhodou je, že dveře jsou univerzální, tedy pravé i levé. Na obou stranách mají pevnou rukojeť. Posuvný ložiskový systém, který je z kovu. Za příplatek máte navíc možnost si přikoupit takzvaný tichý dojezd. Který v domácnosti ocení úplně každý člen.

  3. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Bílé posuvné dveře

    V sekci posuvných dveří ještě chvilku zůstaneme. Nás tento systém velmi zaujal, proto vám ještě něco málo povíme o tom, jak praktické je pořídit si zásuvné dveře. Další výhodou je, že když se domem prožene průvan, dveře nedělají rámus a nezabouchnou se. Náš tip: nainstalujte si nad dveřní rám fotobuňku a když půjdete v noci chodbou, nemusíte na chodbě manuálně rozsvěcet vypínač, ale světlo se rozsvítí při pohybu automaticky.

    Bílou nadčasovou barvu si zkrátka zamilujete, hodí se do většiny interiérů. Takové dveře do moderní domácnosti zkrátka patří. Hliníkové úchyty na dveřích usnadní manipulaci při zavírání. Jsou v praktickém provedení a z velmi kvalitního materiálu.

  4. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Dubová klasika

    Design dubového dřeva je v domácnostech velmi žádaný. Hezky vypadá, působí útulně a navíc je tato varianta cenově dostupná. Vkusně dotvoří celek každého interiéru. Jistě oceníte kvalitní zpracování a velmi pěkné provedení. Tyto dveře jsou vhodné do bytu i rodinného domu.

    Jak jsme se již zmínili, dveře jsou z imitace dubového dřeva. Výplň je papírová voština, hmotnost dveří je 11, 5 kg. Zavěšení dveří se nachází na levé straně.

  5. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Skandinávský styl

    V posledních letech se velmi rozmohl takzvaný skandinávský styl. Základem je útulnost, materiály jako dřevo další přírodní materiály. Tlumené barvy a doplňky v podobě mnoha svíček, polštářků a dek. Dveře mohou být také v tomto provedení. My jsme pro vás jedny takové objevili na internetovém obchodě.

    Kvalitní dveře jsou vyrobeny v designu skandinávského dubu. Jejich zavěšení se nachází na levé straně, usazení dveří je velmi snadné. Z dostupných informací se jedná o dveře, které jsou za výhodnou cenu a udělají parádu v celém domě i bytě.

  6. Jak vybrat dveře do interiéru: 6 variant do každého bytu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Lakované dveře

    Líbí se vám v interiéru zasazené dveře, které mají na sobě detail v podobě rámečků? I takové jsme pro vás našli a přinášíme vám je v posledním tipu našeho článku. Tento druh dveří je vhodný například do předsíně, aby do místnosti pustily světlo a zároveň uvidíte pohyb, když se někdo vrátí domů.

    Tyto interiérové dveře jsou tvořeny dveřním rámem, náplň je voština. Nástřik dveří je v bílé barvě, rámečky jsou standardně zaskleny sklem kůra čirá. Mají také mezipokojový zámek s klíčem a tři panty.

Dveře jsou investice na mnoho let, proto je vybírejte pečlivě. Pokud si výběrem nejste jistí, je dobré jít osobně do prodejny, zeptat se odborného pracovníka, který vám s návrhem jistě rád poradí. Je velmi vhodné si zapůjčit vzorek, který vezmete na denní světlo, případně si vzorek zapůjčíte do svého interiéru, abyste měli možnost mít tu nejlepší představu.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás