Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice

Iveta Faifrová
Publikováno 19. května 2022

Hlavním vstupem do domácnosti je předsíň, ne vždy se při její realizaci věnuje jejímu vybavení a rozložení tolik pozornosti, jako například obývacímu pokoji anebo kuchyni. My jsme se zaměřili na několik variant, abychom vám ulehčili odpověď na otázku: jak vybrat nábytek do předsíně. Na internetu najdete široký výběr stěn, které jsou velmi populární. Taková stěna zkrátka zapadne do zádveří a může ihned sloužit svému účelu. Pokud si přejete předsíň ozvláštnit, doporučujeme vám kousky seskládat nezávisle na sobě. Je to skvělá příležitost, jak vybavit předsíň dle vašich představ a přání.

  1. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Botník je základ

    Při výběru botníku se v první řadě zaměřte na prostornost předsíně. Rozměry botníku tak vybírejte dle vašich možností a také myslete na to, jestli si přejete mít v místnosti pouze botník anebo budete tento kus nábytku kombinovat s věšákem, šatní skříní, či zrcadlem. Botníky mohou být nízké, vysoké, skříňové a také s prostorem na sezení. To vám ulehčí nazouvání obuvi před odchodem z domácnosti.

    Botník se sedákem je výbornou variantou pro ty z vás, kteří si boty neradi nazouváte ve stoje a nechcete při této aktivitě různě poskakovat. Pohodlně se posaďte, nazujte si obuv pohodlně, případně zde můžete posadit své ratolesti a obouvání bude mnohem jednodušší, než bez botníku se sedákem. Botník je otevřený, nedisponuje žádnými dvířky.

  2. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Odložte si

    Když se po celém dni v práci vrátíte domů, co je první věc, ketou uděláte? Možná si takové drobnosti ani nevšimnete, ale někam potřebujete odložit klíče od vchodových dveří. Aby se vám klíče neztrácely a měli jste je na jednom místě, doporučujeme poličku, na které můžete mít položený košíček, kam budete klíče moci odložit. V případě, že vám na poličce zbyde kousek místa, může sloužit také jako místo pro dekoraci.

    I v předsíni nezapomínejte na dekorativní předměty, zútulní tak celý prostor. Může se jednat o difuzér, který vám zpříjemní svou jemnou vůní příchod domů, svíčku, rámeček s obrázkem i květinu. Pokud si budete do předsíně pořizovat rostlinu, zvolte takovou, která nepotřebuje mnoho světla. Takovým příkladem může být například Zamioculcas.

  3. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Věšák s úložným prostorem

    Místo, kam si odložit bundy a kabáty je nezbytnou součástí vybavení předsíně. Můžete si pořídit stojací štendr, šatní skříň i věšák. Pokud je věšák kombinovaný s možností úložného prostoru, získáte místo pro odložení čepic, klobouků a dalších věcí.

    Závěsnou lištu můžete přivrtat nad nízký botník se sedákem, získáte tak stylovou kombinaci dvou různých druhů nábytku, které se skvěle doplňují nejen svou funkčností, ale také stylem. Designově se jedná o nadčasový kousek, který vám v předsíni vydrží dlouho, můžete k němu díky neutrálnímu vzhledu kombinovat různé druhy nábytku.

  4. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Zrcadlo na stěnu

    Zrcadlo v předsíni nesmí chybět! Můžete se na sebe zadívat před odchodem do práce, jestli váš outfit odpovídá povětrnostním podmínkám a počasí venku. Zároveň slouží jako dekorace a opticky zvětšuje místnost. Můžete si vybrat zrcadlo, které zavěsíte na zeď, nebo zrcadlo, které bude na stojánku v prostoru.

    Rám, který lemuje zrcadlo působí masivně. Máte možnost sestavit ho jako předsíňovou stěnu společně s botníkem a věšákem. Předsíň zkrátka musí mít alespoň jedno zrcadlo.

  5. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Šatní skříň

    Chystáte se do předsíně pořídit šatní skříň? Je to skvělá volba, jen jestli máte dostatek místa v předsíni. Získáte tak mnoho úložného prostoru navíc a velkou výhodou je, že vstupní hala bude působit vždy upraveně a organizovaně. Můžete zde odkládat nejen vlastní bundy a kabáty, ale také příchozím návštěvám.

    Skříň s úložným prostorem disponuje šuplíkem ve spodní části, kam můžete ukládat například šátky, šály a rukavice. V letních měsících klobouky a kšiltovky. Šatní skříň disponuje dvěma dveřmi a je 183 centimetrů vysoká. Široká je 80 centimetrů a hloubka této skříně je pro vaši představu 57 centimetrů.

  6. Jak zařídit předsíň: Tipy na nábytek pro různé dispozice | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stěna do předsíně

    V našem článku vám přinášíme také variantu již seskládané šatní stěny. Je to nestárnoucí klasika, která se hodí skoro do každé předsíně. Je to příjemné řešení, pokud si nejste jistí, jestli si troufnete pustit uzdu fantazie při skládání různých druhů nábytku a dekorací.

    Stěna je vhodná také do místnosti, která nedisponuje velkým množstvím prostoru. Tato elegantní stěna, která má výšku 145 cm je velmi praktická a obsahuje vše základní, co je třeba mít v předsíni. Disponuje kompaktní konstrukcí a nestárnoucím vzhledem. Jednotlivé díly tvoří velmi pěkně vypadající celek. Věšákový panel, botník, menší šatní skříň, komoda a zrcadlo jsou kombinací materiálů jako je dřevotříska, plast a kov.

Jak by měla vypadat předsíň je otázka pro každého jednotlivce. Někomu vyhovuje skromný koutek, kam si odloží svrchní část oděvu a dále pokračuje například do obývacího pokoje. Pro někoho může předsíň znamenat důležitou součást bydlení, kterou si přeje mít vkusně dekorovanou, aby při prvním kontaktu udělala příjemný dojem a pocit pohodlného zázemí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás