Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne?

Iveta Faifrová
Publikováno 17. června 2022

V našem článku najdete přehledně druhy matrací. Při výběru dbejte nejen na váš pocit, ale především na vaše tělo. Před koupí matrace jsou zásadní dva kroky: velmi důrazně doporučujeme matraci osobně vyzkoušet. Nejlépe tak učiníte v odpoledních hodinách, například po práci, když jste poměrně unavení. Ve studiu, či obchodě s matracemi si udělejte v rámci možností pohodlí alespoň na 15 až 20 minut. Získáte tak ten pravý prožitek a zjistíte, jestli vám matrace bude vyhovovat.

Druhý, neméně důležitý krok je nepropustný chránič matrace. Je to skvělý pomocník proti nežádoucím tekutinám, ale také proti roztočům. Výhoda chráničů je v tom, že se můžou na rozdíl od matrace vyprat. Najdete zde matrace za skvělé ceny, které jsou zároveň kvalitně velmi vyhovující. Ušetříte tak spoustu času při hledání té nejlepší matrace pro vaše pohodlí.

  1. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Matrace ze studené pěny

    Tyto matrace vynikají skvělou elasticitou. Jsou vhodné skoro pro každého, kdo preferuje tvrdší strukturu matrace, jedná se o velmi oblíbený druh. Studená pěna disponuje velkými póry, které zaručí perfektní prodyšnost.

    Vysoká tuhost matrace vám zaručí skvělou oporu pro záda. Pokud máte raději tvrdší matrace, tato pro vás bude skvělou volbou. Je také důležité zmínit, že pro dlouhou životnost matrace je důležité zvolit správný rošt. Ten pomáhá matraci dýchat, díky správnému odvětrávání vám bude matrace sloužit mnoho let.

  2. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Pružinová matrace

    Mnoho z nás má tuto matraci spojenou s nepříjemným vrzáním. Nemusíte se ale vůbec ničeho obávat, tyto moderní pružinové matrace sice také obsahují pružiny, ale vzhledem ke kvalitě použitých materiálů se nemusíte obávat vrzání, ani praskání pružin.

    Potěší vás příznivá cena a také dlouhá životnost. Díky samostatně uloženým pružinám se matrace optimálně přizpůsobuje tělu. Tato matrace je oboustranná. Můžete tak pouhým otočením vyzkoušet dvě tuhosti matrace. Zaručí vám prevenci bolesti zad a je perfektně prodyšná. Tato matrace je vyrobena v České Republice.

  3. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Taštičková matrace

    Taštičkové a pružinové matrace jsou často spojovány v jeden druh matrace. Rozdíl mezi nimi ale činí to, že tyto taštičkové matrace nemají pružiny spojené dohromady pomocí drátů. Díky tomu, se každá pružina stlačí samostatně dle potřeby vašeho těla a zbytek zůstane bez pohnutí.

    Tato matrace disponuje snímatelným pracím potahem, který tak umožňuje pocit čistoty. Můžete jí používat oboustranně, to je také velká výhoda. Hypoalergenní potah vám zaručí jedinečný komfort a zároveň prodlouží životnost této matrace.

  4. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Matrace s kokosovým vláknem

    Při výběru matrace s kokosovým vláknem se vám může zdát, že se jedná o tvrdší konzistenci matrace. Nenechte se zmást, právě tato tvrdost je příjemná pro vaše záda. Vlákno se kombinuje s dalšími materiály, aby byla matrace co nejvíce pohodlná a zároveň funkční.

    Sedm zón. Přesně tolik komfortních zón nabízí tato matrace, která ve svém srdci skrývá pružinovou vložku, která je právě rozdělena do sedmi zón. Je to skvělá volba pro podporu vaší páteře. Kokosová vrstva disponuje tloušťkou jednoho centimetru.

  5. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Cenově přívětivá matrace

    Možná si právě nemůžete dovolit tu nejdražší matraci, kterou trh nabízí. To ale neznamená, že i za výhodnou cenu nemůžete mít matraci, která vám skvěle poslouží. Našli jsme pro vás pěnovou matraci střední hustoty na obou stranách.

    Potah matrace je ze strečové látky se zipem na obě strany. Jedná se o ekonomicky velmi výhodnou matraci, která vám bude sloužit mnoho let. Výška matrace je celkem 13 centimetrů. Zvolte si variantu velikosti dle své postele a nerušeně si užijte klidný spánek.

  6. Jak vybrat matraci: Který z 6 typů vám nejlépe sedne? | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Matrace s latexem

    Matraci si také vybírejte dle své hmotnosti. Pokud vybíráte matraci pro pár, myslete na to, že každý partner má jinou hmotnost a tudíž potřebuje odlišný druh matrace. Je tedy dobré zvolit jednolůžko pro každého z vás právě i případě manželské postele.

    Kombinace pěny a latexu zaručí pružnost po stlačení. Latex je také extrémně odolný proti deformacím. Jeho buněčná struktura zajistí stálou cirkulaci vzduchu a vám tak teplotní pohodu. Další výhodou je dlouhá životnost, proto se vyplatí do takové matrace investovat. Vydrží vám spoustu let. Matrace se perfektně přizpůsobí anatomii vašeho těla. Je odolná proti bakteriím a plísním, jak jsme již zmínili, má výbornou schopnost akumulovat teplo. Má optimální tuhost.

Závěrem je důležité zmínit, že pokud si nejste výběrem matrace jistí anebo tápete jakou matraci zvolit, obraťte se na odborníka. Ten vám poradí, jakou matraci pro váš pohodlný, kvalitní a hlavně zdravý spánek zvolit. Jedná se o investici, kterou budete mít doma řadu let. Vybírejte proto velmi důkladně. Přejeme vám krásné sny a příjemné probouzení.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás