Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

Iveta Faifrová
Publikováno 24. června 2022

Léto za chvíli odstartuje sezónu večerní pohody na terase a je nejvyšší čas povolit uzdu fantazii a dekoracím. Poslední dobou je v módě odzdobit terasu do co nejútulnějšího vzhledu. Někdy bývá k nerozeznání od interiéru. Strohé židličky a venkovní stoleček jsou dávnou minulostí. Máme pro vás 6 tipů kde a jak dekorovat terasu tak, abyste se při slunečném posezení cítili dobře nejen vy, ale také vaši nejbližší. Doporučujeme na terasu dát alespoň jeden truhlík bylinek, prostředí oživí a navíc díky bylinkám, které budete mít po ruce, můžete vykouzlit úžasnou domácí limonádu.

  1. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Malý, ale šikovný

    Nemáte mnoho prostoru pro gril a přesto si přejete v létě ugrilovat něco dobrého? Máme pro vás alternativu grilovacího kbelíku. Je velmi praktický, jelikož nezabere mnoho místa a vy můžete připravit večeři pod širým nebem a získat tak jedinečnou atmosféru grilovací party s přáteli i na omezeném prostoru.

    Grilovací kbelík je nejen prostorově úsporný, ale navíc je praktický. Vzhledem opravdového kbelíku disponuje madlem, díky kterému s ním můžete jednoduše manipulovat a přemístit ho tam, kde je zrovna potřeba. Takový grilovací kbelík je vhodný i na cesty. Když jedete s přáteli stanovat, můžete ho zabalit do auta a bude vám skvěle sloužit i na letní dovolené mimo domov.

  2. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Populární síť

    Snad v každém magazínu o dekoracích najdete toto závěsné křeslo. Nemělo by chybět ani vám, jedná se totiž o nadčasový kousek, který zavěsíte na terasu a ta získá úplně jiný rozměr útulnosti. Když přidáte pár polštářků, vytvoříte to pravé místo pro relax s knížkou, který si budete rádi dopřávat po náročném pracovním dni.

    Houpací sítě a křesla jsou velmi žádané, jejich instalace je snadná. Zavěsíte jí pomocí ocelového oka. Houpačka je je jednoduchá na údržbu, díky světlému designu se hodí do všech stylů teras. Nejvíce ale zapadne na terasy, které jsou v boho stylu, či venkovské.

  3. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Abstraktní svícen

    Svíčky jsou nedílnou součástí pro naladění příjemné a romantické atmosféry. Velmi moderní jsou v poslední době abstraktní malby, obrazy i nádobí. Pořiďte si proto svícen s abstraktní malbou. Je v minimalistickém stylu, zároveň se jedná o jedinečný kousek, který na vaší terase nesmí chybět.

    Můžete si domů pořídit i větší množství svícnů, které rozmístíte na různá místa po celé terase. V kombinaci se světelnými řetězy vytvoříte nádhernou atmosféru. Navíc při prvním nákupu získáte 5% slevu na váš nákup.

  4. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Venkovní koberec

    Jestli se chystáte trávit hodně času v létě na terase, rozhodně vám doporučujeme pořídit si venkovní koberec. Je to malý detail, který ale naladí tu správnou atmosféru druhého obývacího pokoje. Koberec můžete položit pod stoleček, nebo ho můžete umístit před sedací soupravu, kterou na terase máte. Náš tip: využijte palety a dělejte si na terase posezení za pár korun.

    Tento originální lýkový koberec je velmi příjemný na dotek chodidla. Vaše místo na terase si vybavte i více koberci najednou. Můžete měnit barvy, velikosti i vzory, fantazii se meze nekladou.

  5. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Světelný řetěz

    Dlouhé letní večery jsou to nejkrásnější období v roce. Dlouho do večerních hodin je světlo, ale co dál? Pokud na terase nemáte vyvedené světlo a nechcete s přáteli sedět po tmě, pořiďte si LED světelný řetěz. Je to nejen pěkná dekorace, ale navíc velmi praktická. Na trhu existují různé druhy světýlek, můžete si vybrat světelný řetěz na baterky, solární nabíjení, ale také osvětlení, které zapojíte do zásuvky. Záleží pouze na tom, který druh vám bude vyhovovat nejvíce.

    Přírodní vzhled s teplým světlem je skvělá volba. Tento světelný řetěz můžete obmotat kolem zábradlí, volně položit na stoleček, případně použít jako podsvícení. Umístěte jej pod paletové sezení a uvidíte jakou atmosféru světýlka vytvoří ve večerních hodinách.

  6. Jak zútulnit terasu: 6 tipů pro letošní léto

    Polštářky všude

    Dalším důležitým bodem pro útulnou terasu jsou polštářky. Pokud máte prostornou terasu s posezením, doporučujeme více velikostí a barev, aby terasa vypadala nápaditě. jestli máte menši terásku, kde máte pouze dvě židličky a stůl,, nevadí, i zde můžete na židli položit dekorativní polštářek a uvidíte, jak toto místo oživí.

    Když si nakoupíte dostatečné množství polštářků, můžete střídat povlaky dle ročního období i nálady. Doporučujeme mít více druhů, při ponechání polštářků volně na slunci se barva rychle vyšisuje. Proto je dobré mít více variant, případně polštářky chránit před přímým světlem.

Doufáme, že jste v našem článku našli inspiraci pro vybavení letní terasy. Nebojte se na stoleček postavit lampičku, připravit si poličku, kam si dáte truhlík s květinami, vedle položíte svíčku. Zkrátka si uděláte koutek který bude vaše oáza místo, kam se budete rádi vracet. Místo, kde se budete cítit bezpečně a pohodlně.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás