Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit

Iveta Faifrová
Publikováno 21. dubna 2022

V našem článku se dozvíte, jakou šatní skříň si efektivně vybrat. Měla by splňovat několik kritérií, jako například velké úložné prostory, praktičnost, měla by mít co největší kapacitu a v neposlední řadě by měla být z materiálu, který vydrží co nejdéle. Skříně se v dnešní době objevují v mnoha barevných variantách, materiálech a konstrukcích. Velmi moderní jsou skříně v bílém provedení, ty ladí s barvou zdí, ale také s dekoracemi, které máte v místnosti. Je to zkrátka nestárnoucí stálice. Hezky vypadají také šatní skříně se zrcadlem. Pokud si nepřejete mít v celé místnosti jednu robustní skříň, můžete zvolit menší šatní skříň a kombinovat ji s dalším kusem nábytku, komodou. Při výběru myslete nejen na venkovní vzhled, ale také na vnitřní vybavení. Důležitá je četnost polic, rozložení zásuvek a závěsných tyčí.

  1. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Jednoduchá, ale zároveň elegantní

    Skříň, která je jednoduchá, nadčasová a zároveň prakticky řečená díky zabudovanému zrcadlu. Dřevotřískový materiál vám zajistí lehkou udržitelnost. Dívejte se také na styl úchytek, aby se hodily ke stylu vaší domácnosti a zároveň byly příjemné pro úchop. Materiál je dub, velmi klasické provedení, které bude jednoduše kombinovatelné s jakýmkoliv interiérem.

    Tato šatní skříň je ideální do menších prostor. Vnitřní vybavení je velmi praktickém pět polic, dvě tyče. Členěný prostor, abyste měli perfektní přehled o uloženém oblečení. Pokud nemáte kam uložit menší věci a doplňky, tato skříň vám nabídne šest prostorných zásuvek. Díky zrcadlovým dveřím nabydete pocit větší místnosti a díky tomu působí jednoduše a elegantně. Můžete také využít slevu na první nákup, stačí se pouze přihlásit k odebírání Newsletteru.

  2. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Organizéry pro lepší přehled

    Tento tip je možná trochu neobvyklý, ale rozhodně byste jej neměli zatracovat. Dejte šanci látkovým šatním skříním. Jedná se o minimalistický kousek, který se skvěle hodí do moderních interiérů. Pokud rovnoměrně uložíte své oblečení, budete se divit, jak prostorný kus nábytku získáte. Cena je navíc zázračně nízká oproti jiným šatním skříním.

    Velkým benefitem je, že si skříň můžete seskládat uvnitř dle vlastních potřeb a priorit. Disponuje totiž až sedmi vyměnitelnými policemi. Její celková velikost je 88 x 45 x 170 cm. Další výhodou je snadná montáž. Rám tvoří vyztužené kovové trubky a plastové konektory.

  3. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Posuvné dveře

    Pokud řešíte doslova každý centimetr v místnosti, je šatní skříň s posuvnými dveřmi tou nejlepší variantou pro vás. Jedná se o praktickou variantu šatní skříně, která se hodí do každé ložnice. Navíc využijte dopravu zdarma, která platí při nákupu od 2 500 korun.

    Materiál, který je vybrán pro tuto šatní skříň je lamino v barevném provedení dub. Skříň je vysoká 200 centimetrů a široká 201,6 centimetrů. Hloubka je 62 centimetrů, vejde se do ní tedy veškeré oblečení, které potřebujete uložit.

  4. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Moderní šatní skříň

    Již na začátku našeho článku jsme se zmínili, že velmi moderní jsou skříně v bílé barvě. Tato skříň má navíc zabudované zrcadlo a právě díky tomuto dekoru je kouskem, který by vám doma neměl chybět. Působí ušlechtile a zároveň bytelně.

    Skládá se ze dvou posuvných dveří, které se hodí do místností s menší rozlohou. Skříň působí celistvě, nemá totiž žádné úchytky. Je praktická na údržbu a dodávána v demontu. Parametry skříně jsou 150 x 200 x 55 cm.

  5. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Levná šatní skříň

    Je jisté, že vestavěná skříň z masivu vás vyjde celkem draho. Proto se můžete porozhlédnout po levnější variantě a zároveň být i originální. Kombinujte barvy, proč ne? Takový druh a styl skříní se bude hodit převážně do dětských a studentských pokojů.

    Tato skříň nabízí velké množství úložného prostoru, navíc disponuje ve spodní části také šuplíkem. Nabízí police, tyč i šuplík, je skvělou alternativou pro studenty.

  6. Jak vybrat šatní skříň: 6 praktických tipů, jak neprohloupit | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Provedení ve stylu Provence

    Zažijte nádech venkovského stylu jihovýchodní Francie. Jedná se o nezaměnitelný vzhled šatní skříně i stylu celého interiéru. Svěží vzhled získává tento kousek nábytku díky kombinaci bílého dekoru borovice s tmavým dubem. Možná to u vás doma začne skříní, ale dost možná právě šatní skříň v tomto stylu bude posledním kouskem, který vám v Provence venkovském stylu doma chyběl.

    Disponuje dvěma dveřmi, uvnitř je vybavená tyčí a policí. Je dodávána v demontu. Zabere vám v místnosti 90 x 53 x 198 cm. Tento styl si jistě zamilujete. Je to nestárnoucí klasika do vaší ložnice.

Úložný prostor je nezbytný pro pro pocit organizace a řádu v domácnosti. Skříně jsou často dominantou místnosti. Proto důkladně zvažte, jakou si právě vy do místnosti pořídíte. jedná se o kousek, který budete mít doma mnoho let. Vyplatí se investovat, ale zároveň v dnešní době na trhu najdete i šatní skříně za velmi levné částky.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás