Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete

Iveta Faifrová
Publikováno 10. června 2022

Co potřebujete vědět před tím, než si domů pořídíte pracovní stůl? Připravili jsme pro vás článek se šesti tipy. Každý si zde vybere pracovní stůl, který mu nejvíce vyhovuje, dbáme na nízkou cenu a také na praktičnost daného stolu. Podíváme se také na současné trendy. Vzhledem k tomu, že se většina pracovních pozic, které vyžadují práci na počítači přesunula do domů a bytů, je důležité zvolit správný kancelářský stůl právě pro vás. Začneme nestárnoucí klasikou:

  1. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Nadčasová bílá

    Pracovní stůl do kanceláře by měl vyhovovat svou výškou a zároveň by měl být dostatečně široký. Tak akorát aby vám bylo pohodlné zde pracovat i několik hodin denně. Myslete také na to, že si budete chtít na stůl položit pití i nějaké menší občerstvení. Možná si potřebujete při práci dělat poznámky, proto se hodí mít pracovní plochu dostatečně širokou.

    Bílý stůl vám zaručí nadčasový vzhled, je velmi praktický na údržbu. Není na něm vidět prach. Pokud si přejete bílou trochu ozvláštnit, můžete si ke stolu zvolit kancelářskou židli v pastelové barvě anebo na stůl položit vázu, do které budete dávat pravidelně čerstvé květiny. Ty oživí celou místnost a vám se bude lépe pracovat.

  2. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Výškově nastavitelný stůl

    Tento typ pracovního stolu je specifický, proto se také pohybuje v dražší cenové relaci. Nezalekněte se ovšem ceny, jelikož jeho největším benefitem je právě jeho flexibilita, kterou se vám odmění při práci. Pokud vám vyhovuje při práci měnit polohy, je tento stůl ta pravá volba pro vás. Během práce můžete měnit polohy. Chvíli sedět, potom u práce na počítači, či při videokonferenci stát.

    Díky plynule elektronicky nastavitelné výšce pouze jedním stisknutím tlačítka nastavíte pracovní plochu na požadovanou výšku. U tohoto konkrétního výrobku je to 70,5 cm až 120,5 cm. Ergonomicky tvarovaná deska má tloušťku 25 mm. Stůl disponuje jednoduchou a rychlou montáží. Jeho tichý chod a snadné ovládání si brzy zamilujete.

  3. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Cenově výhodná varianta

    Pokud je pro vás priorita cena pracovního stolu, ukážeme vám skvělou variantu. Stůl je cenově velmi dostupný, zároveň je velmi praktický a vzhledově se hodí do většiny interiérů. Velkou výhodou je úložný prostor a fochy, kam můžete založit potřebnou dokumentaci. Vždy není nutné pořídit si nejdražší nábytek do domácnosti, tento stůl je dobrá volba, která pečuje o vaši peněženku.

    Pojezdy zásuvky u stolu jsou kovové, úchytky plastové. Stůl můžete umístit ke zdi, v prostoru bude vypadat také hezky. Pořiďte si na něj stylovou lampičku a položte vonnou svíčku. Budete mít skvělý stůl, za výhodnou cenu a zároveň vám bude sloužit dlouhou dobu.

  4. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Moderní vzhled

    V současné době je velmi moderní industriální vzhled místnosti. To platí nejen pro kavárny, ale také pro pracoviště. Kombinace oceli a dřeva je nadčasová záležitost. Navíc kombinace stolu v tomto dekoru s přidanými regály je perfektní. Umožní vám nejen úložný prostor, ale také místo pro dekorace, pokojové květiny a místo pro pracovní i osobní dokumenty.

    Díky jedinečnému vzhledu nenásilně zapadne do každého interiéru. Jak jsme se již zmínili, otevřený prostor je v módě. Tento stůl nabízí čtyři police, je vyroben z velice kvalitních materiálů a navíc je za velmi příznivou cenu. Mile nás výběr tohoto pracovního stolu překvapil.

  5. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Masivní pracovní stůl ve stylu Provence

    Stůl v masivním provedení bude dominantou vaší pracovní místnosti. Pokud v bytě nemáte dostatek místností a potřebujete stůl umístit do obývacího pokoje, v tomto případě nebudete mít žádný problém. Vypadá elegantně hodí se díky svému jedinečnému designu do každé místnosti.

    Vzhled stolu vytvoří útulnou atmosféru celého prostoru. Díky velké pracovní ploše máte možnost pohodlně a nerušeně pracovat. Hloubka je 55 cm, navíc jistě s oblibou budete využívat šuplíky, kterými stůl disponuje. Je jen na vás, jestli ke stolu zvolíte židli v křesílkovém stylu anebo klasickou kancelářskou židli.

  6. Jak vybrat kancelářský stůl: 6 tipů, ze kterých si vyberete | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    PC stůl

    Potřebujete najít stůl, který je stavěný přímo na práci s počítačem? I takový jsme pro vás na internetu našli. Takový stůl je zkrátka perfektní pro nenáročné uživatele, kteří přesně vědí, co chtějí. Působí minimalisticky, ale zároveň je velmi praktický a udržitelný.

    Najdete zde háček, na který si můžete odložit pracovní tašku, stojánek na lahev pro pití. Vyvýšená polička na stole je perfektní pro umístění monitoru, aby vás nebolela krční páteř. Na stůl se vejde klávesnice i pracovní myš. Jednoduchý vzhled a praktičnost je za nás velkou výhodou tohoto stolu.

Zaměřte se na vhodný dekor i kvalitu zpracování stolu. Měl by být stabilní a v žádném případě by se neměl viklat. Jak umístit stůl co nejefektivněji? Možná budete překvapeni, ale řešení je úhlopříčně od dveří. Nebudete se rozptylovat výhledem z okna a zároveň nebudete sedět zády ke dveřím, to může navodit nepříjemný pocit.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás