7 tipů jak na minimalistický styl bydlení

Iveta Faifrová
Publikováno 3. září 2021

Tento styl se vyznačuje symetrií a materiály jako je dřevo, sklo, moderní beton a kov. V tomto článku si povíme, že minimum kvalitního je základem tohoto stylu a Váš dům, či byt bude působit velmi jemně, čistě a neutrálně.

  1. 7 tipů jak na minimalistický styl bydlení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Komfortní křeslo

    Velmi oblíbeným druhem křesla se v posledních letech stal jednoznačně takzvaný ušák. Ten by neměl chybět ani ve Vašem minimalistickém prostředí. Jedná se totiž nejen o elegantní prvek, ale zároveň o komfortní sezení. Můžete z pohodlí křesla číst knihu, nebo pít kávu po náročném dni v práci.

    Toto křeslo je z velmi kvalitního materiálu, je uzpůsobeno tak, aby mohlo být uprostřed místnosti. Jeho područky jsou jsou zaoblené a má také boční vypolstrování, aby Vám bylo příjemné se do něj usadit. Opěrák je vysoký, zároveň má příjemný sklon, proto je perfektní jako opora zad.

  2. 7 tipů jak na minimalistický styl bydlení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Příruční stoleček

    Mramorová deska a stoleček s kovovým podstavcem je ideální na umístění vedle Vašeho křesla. Jedná se o jednoduchý a čistý prvek, který by Vám neměl chybět.
    Je nadčasový, může Vám tedy sloužit mnoho let a je skvělým místem pro rozečtenou knihu a zároveň působí skvěle i jako dekorace.

    Na zlatém podstavci naleznete luxusní mramorovou desku. Stoleček se vyznačuje také tím, že ho velmi jednoduše složíte. Bez problémů ho tak můžete schovat,
    pokud jej zrovna nepoužíváte.

  3. 7 tipů jak na minimalistický styl bydlení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stojací lampa

    Podstatnou částí minimalistického stylu je rozhodně osvětlení. Charakter místnosti, podpoří designová stojací lampa. Bude sloužit jako velmi
    praktický doplněk. Pokuste se opět vyhledávat jednoduché a čisté linie.

    Dejte šanci obloukové lampě, která je zkrátka nadčasovou klasikou. V obývací místnosti Vám zaručí příjemné světlo i dekoraci. Podstavec je z bílého mramoru,
    je výškově nastavitelná a konstrukce je z pochromovaného kovu.

  4. Obraz

    Jak jsme již zmínili v úvodu našeho článku, dekorace a doplňky v malém množství nejsou pro minimalistický styl překážkou. Místnost obohatí a zútulní. Doporučujeme Vám vybírat obraz s jednoduchými liniemi, můžete zvolit také geometrické tvary, které budou doplňovat obloukovou lampu.

    Jedná se o obraz, který je na plátně, které je perfektně napnuté na dřevěný rám. Umělecká reprodukce ve vysokém rozlišení je na kvalitním plátně. Záleží pouze
    na Vás, jestli obraz budete chtít navíc rámovat, nebo ho necháte v jednoduché podobě bez rámu.

  5. 7 tipů jak na minimalistický styl bydlení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Policový regál

    Stylový regál by Vám neměl v místnosti chybět. Jedná se o praktickou dekoraci, která je perfektním minimalistickým prvek, díky tomu, že se skládá z kombinace
    dřeva a kovu. Její konstrukce dodá místnosti úložný prostor a zároveň se nejedná o zbytečný kus nábytku.

    Tento interiérový regál se skládá ze čtyř polic a jeho nosnost je až 700 kg. Je tedy evidentní, že Vám pomůže uskladnit také větší množství potřebných věcí. Jeho přednost je, že instalace je bez šroubová, zároveň lpí na vysoké stabilitě. Hravě jej zvládne složit jeden člověk.

  6. Běhoun pod stoleček

    Vhodné zvolit koberec je velmi důležité. V minimalistickém stylu se do interiéru hodí barvy jako černá a šedá. Koberec vybírejte tak, aby Vám byl také příjemný na dotek a působil hřejivým dojmem. Pro pocit pohodlí je velmi příjemné se po koberci projít jen tak na boso.

    Jako tip pro minimalistický koberec jsme pro Vás vybrali běhoun na míru. Máte tak jistotu, že si rozměr určíte podle svých potřeb a představ. Jedná se o koberec s krátkým vlasem, potěší Vás jednoduchou údržbou i minimalistickým vzorem.

  7. Poutavý květináč

    Vzhledem k tomu, že chcete, aby Váš interiér působil jednoduše a minimalisticky, doplňků v místnosti neplánujte mnoho. Neopomeňte prostor pro alespoň
    jednu květinu. Nejlépe lehce udržitelnou a bez barevných květů. Za nás doporučujeme květinu jako je Monstera, či Zamiokulkas.

    Květináč je poutavou dekorací, kam umístit rostlinu a zároveň pro její uskladnění můžete využít regál, který je určený nejen pro praktické ukládání věcí,
    ale zároveň pro dekorace. Jedná se o detailně propracovaný prvek. Nadčasová barva tvoří elegantní doplněk jen pro Vás.

  8. Krása jednoduchosti bude dominantou Vašeho bydlení. Vzdušnost dávejte vždy na první místo, dbejte na kvalitu materiálů a udržitelnost povrchů. Díky tomu, že se nesnažíte být obklopeni mnoha věcmi, můžete být střídmí ve výběru dekorací. Čisté linie Vám dodají správnou dávku energie, užívejte se čas strávený ve Vašem milém zázemí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás