Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny

Martina Opravilová
Publikováno 22. června 2019

S výběrem destinace pro dovolenou se často pojí i otázka dopravy. Bude cestovat letecky, autobusem, či autem? Pokud zvolíte poslední variantu, neměli byste zapomínat na několik zásad, které vám cestu výrazně zpříjemní a ulehčí. O co konkrétně se jedná?

  1. Nepodceňujte pravidelné přestávky

    Pravděpodobně nejdůležitějším pravidlem při cestování autem v Česku i po Evropě je dodržování pravidelných přestávek. Rozhodně byste neměli řídit déle než 4 hodiny v kuse, doporučené jsou však častější přestávky – ideálně po 2 hodinách jízdy. Nejde však jen o to na pár minut zastavit, řidič by si měl během této doby opravdu odpočinout. Stejně jako ostatní cestující by měl vystoupit z vozidla a krátce se projít či protáhnout. Nezapomínejte na fakt, že dlouhodobé sezení v autě není pro vaše tělo ničím prospěšným.

    Pravidelné přestávky v řízení se opravdu nevyplatí podceňovat. Moře vám neuteče, hory jakbysmet. A několik ušetřených minut rozhodně nestojí za zvýšenou únavu řidiče a riziko dopravní nehody.

  2. Zvolte lehčí jídlo

    A jak je to s občerstvením? Dejte si po cestě místo vepřo knedlo zela spíše něco lehčího. Je dost pravděpodobné, že se na cestě budete cítit lépe.

    Ačkoli nebývá problém občerstvit se v některém z podniků poblíž silnice, doporučujeme připravit si na cestu i vlastní zásoby jídla. Zvláště pak v případě, že vás čeká delší cesta. Výběr jídla je na samozřejmě na vás, ideální je ovoce a zelenina, můžete si s sebou však vzít například i sušenky či toasty.

  3. Dodržujte pitný režim

    Dbát je třeba také na pitný režim. Vyhněte se však syceným limonádám a sáhněte radši po čisté vodě. Na cestě vás skvěle osvěží.

  4. Oblečte se pohodlně

    Cestu na dovolenou vám výrazně zpříjemní také výběr správného oblečení. Oblečte se pohodlně, pozornost věnujte i výběru obuvi. Pokud vás při delším cestování trápí bolest zad, přiberte s sebou do auta i polštář.

  5. Cesta v noci je lepší, ale jen pro odpočaté

    Velká část řidičů volí cestování během noci. Důvodů je hned několik: menší provoz, nižší venkovní teplota, snadnější spánek pro spolucestující. Noční cestování však nemá jen své výhody, ale i nevýhody. Pro řadu řidičů je řízení během noci obtížnější. Pokud se i vy chystáte cestovat v noci, vyrazte na cestu především řádně odpočatí. Ve dne je naopak třeba počítat s vyššími teplotami i provozem na silnici.

  6. Nepodceňujte kontrolu auta

    Zapomínat nesmíme také na samotné vozidlo. Před cestou s ním absolvujte servisní prohlídku. Vyhnete se tak (alespoň částečně) technickým potížím během cesty. Opravu auta během cesty na dovolenou jistě nikdo z nás řešit nechce.

    Pokud máte ještě před cestou pocit, že je s vašim vozidlem něco špatně, může jít například o špatné ložisko. Jak to zjistit? Podívejte se na náš návod, ve kterém vám prozradíme, jak poznat špatné ložisko u auta.

    Společně s kontrolou vozidla je na místě i kontrola vašich dokladů. Ideálně pak s dostatečným předstihem. Je váš řidičský průkaz platný? Pokud zjistíte, že se rapidně blíží konec jeho platnosti, doporučujeme ho co nejdříve vyměnit. V opačném případě se vystavujete riziku pokuty. Jak při výměně postupovat se dočtete v našem návodu Jak vyměnit řidičský průkaz.

    Nezapomínejte také na zakoupení příslušných dálničních známek. Je nutné také zvážit, zda se obejdete na cestě bez navigace, či nikoli. Navigaci do auta již seženete za poměrně nízkou cenu.

  7. Cestovní lékárnička

    Na cestu přibalte kromě autolékárničky i malou cestovní lékárničku pro případ zdravotních potíží během cesty. O tom, co by měla taková lékárnička obsahovat, jsme již psali – podívejte se na seznam 10 věcí, které by neměly v cestovní lékárničce chybět. Níže uvádíme další tipy na léčivé přípravky a zboží z lékárny, které by se vám mohly v létě hodit. Navíc je momentálně koupíte za zvýhodněnou cenu!

  8. Cestování s dopravními mazlíčky

    Pokud s sebou na dovolenou plánujete vzít i domácí mazlíčky, bude pro vás cestování ještě o něco složitější. Doporučujeme si tento krok dobře rozmyslet, zvláště pak v případě, že ve vašem autě chybí klimatizace. Pokud se i přesto rozhodnete vašeho domácího mazlíčka s sebou vzít, nezapomeňte se na tuto cestu dobře připravit.

    Samozřejmostí by mělo být pravidelné venčení v rámci přestávek, či nabízení vody. Při cestě do zahraničí je však především nutné zjistit si předem podmínky pro přepravu zvířat.

10 tipů na zboží z lékárny, které se vám bude hodit na cestách

  1. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Probiotika Swiss NatureVia

    V létě jsme více než v jiných ročních obdobích ohroženi trávicími problémy. Ať je důvodem ochutnávání jídla v tropických destinacích či užívání antibiotik, probiotika se opravdu hodí. Pomohou nám totiž vyvážit prostředí ve střevech. Tím také přispívá k lepší obranyschopnosti organismu.

    Do 30. června 2019 navíc máte možnost koupit v Benu lékárně probiotika Swiss NatureVia s 15% slevou!

    Například balení Swiss NatureVia Laktobacily 5 s 15 kapslemi tak koupíte v akci za pouhých 112 Kč.

  2. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Huggies Little Swimmers: sleva a dárek v podobě 2 stínítek do auta

    Nejenom v případě, že míříte s vaší ratolestí k moři, se vyplatí pořídit speciální plenky do vody značky Huggies. Nejenom, že je do 30. 6. 2019 zakoupíte za zvýhodněnou cenu, navíc k nákupu dostanete ještě 2 ks stínítek do auta jako dárek. Nutno zmínit, že tyto plenky se vyrábějí v různých velikostech, využijí je tak děti od 3 až do 18 kg.

  3. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Hydrokoloidní náplasti URGO na hojení puchýřů na paty – Urgo Ultra Protection 10 náplastí jako dárek

    Nejenom v případě, že bude hlavní náplní vaší dovolené turistika, mohou vaše nohy potrápit puchýře. Jejich hojení pomohou hydrokoloidní náplasti značky URGO. Kromě hojení navíc účinně ulevují od bolesti.

    Do 30. června 2019 k nákupu navíc obdržíte jako dárek balení 10 náplastí URGO Ultra Protection.

  4. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Produkty Bioderma Photoderm: při nákupu 2 produktů dárek Bioderma After Sun 500ml zdarma

    Během dovolené nezapomínejte dostatečně chránit pokožku před sluncem. Jak již bylo zmíněno, využít opalovací krém je dobré i při cestování autem.

    Benu.cz navíc momentálně přichází s velmi zajímavou akcí. Při zakoupení 2 produktů značky Bioderma Photoderm získáte zdarma přípravek Bioderma After Sun 500 ml.

    Zakoupíte-li si tak kromě opalovacího spreje pro děti i ten pro dospělé, získáte výše uvedený přípravek zdarma.

    Například za sprej BIODERMA Photoderm KID SPF 50+ 200 ml, který je vhodný pro děti, zaplatíte 469 Kč

  5. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Při nákupu solární kosmetiky Eucerin Sun sleva 150 Kč

    Pokud dáváte přednost solární kosmetice značky Eucerin Sun, máme pro vás dobrou zprávu – do 30. června 2019 získáte při nákupu slevu 150 Kč.

    Například za EUCERIN SUN Transparentní sprej SPF50 o objemu 200 ml zaplatíte díky této akci pouze 359 Kč.

  6. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Při nákupu 2 balení Barny’s Cran-Urin megaPAC brusinky třetí balení zdarma

    Častými obtížemi, se kterými se můžeme v létě také setkat, jsou problémy s močovým ústrojím. Důvodem je často nošení mokrých plavek po delší dobu. Toto vlhké prostředí totiž svědčí množení bakterií.

    Pokud navíc zakoupíte do 30. června 2019 2 balení tohoto doplňku stravy, třetí dostanete zdarma.

  7. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Sleva 20 % na kompletní sortiment doplňků stravy, přírodní kosmetiky a zdravotních prostředků MedPharma

    Ať už budete kupovat doplňky stravy, přírodní kosmetiku či zdravotní prostředky, sáhněte do 30. června po výrobcích značky MedPharma. Získáte totiž slevu 20 %.

    Po náročných horských výstupech oceníte například přípravek MedPharma Kostivalová mast NATURAL 75ml. Ten je vhodný pro masáže pokožky po zátěži či při únavě. Neobsahuje navíc parfémy ani barviva. V červnu jej navíc zakoupíte v akci za 51 Kč.

  8. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Přípravky pro intimní hygienu Lactacyd Pharma se slevou 15 %

    V červnu, konkrétně do 30. 6. 2019, se vyplatí zakoupit také přípravky pro intimní hygienu značky Lactacyd. Získáte je totiž s 15% slevou. Při cestování se vám budou hodit Lactacyd ubrousky, které pořídíte za 65 Kč.

  9. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Sleva 15 % na přípravek Wartner Kryoterapie na domácí odstranění bradavic

    Pro domácí odstranění bradavic výborně poslouží přípravek Wartner Kryoterapie 50ml. Ten bradavice účinně odstraní za pomoci kryoterapie. Do 30. června 2019 je navíc možné jej sehnat v Benu lékárnách za zvýhodněnou cenu.

  10. Autem na dovolenou: Na co si dát pozor + 10 užitečných tipů z lékárny | Zdroj obrázku: Benu.cz

    Sleva 35 % na veterinární přípravek Proactivet Zdravá srst proti línání a svědění

    Na závěr přinášíme tip také pro vaše domácí mazlíčky. Do 30. června 2019 totiž můžete pořídit přípravek Proactivet Zdravá srst (90 tablet) se slevou 35 %. Tento přípravek nepřispívá pouze ke zdraví srsti vašeho psa, díky sýrové a hovězí příchuti je zároveň i pamlskem.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás