SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí stehna na medu

Pátek, 02. leden 2015, Skrblík.cz

Nejsnáze v kuchyni ušetříte, pokud nebudete kupovat polotovary, ale dáte přednost poctivé lidské práci. Nekupujte naporcovaná a vykostěná kuřecí prsa ani kuřecí stehna, sáhněte po levnějším celém kuřeti a zpracujte si ho sami. Z jednoho kuřete zvládnete zároveň připravit vývar se zeleninou, kuřecí stehna na medu nebo kuřecí řízky v jogurtu.

My jsme celé kuře zakoupili za 111 Kč, v akci ho můžete koupit i za polovinu. Recept vás pak vyjde ještě levněji.

  • Cena za 1 porci: 24,30 Kč
  • Cena za 2 porci: 48,60 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí stehna na medu

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
2 ks Kuřecí stehna 39,60 Kč
Máslo 5 Kč
Med 3 Kč
Skořice 1 Kč
Sůl
Celkem 48,60 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna nasolte a vložte je do pekáčku.
  2. Smíchejte med s trochou vody a důkladně tím stehna potřete. Stehna posypte skořicí, dejte na ně trochu másla a lehce je podlijte vodou.
  3. Poté je pečte na 220 °C, přikryté a zhruba 50 minut. Nezapomeňte je průběžně potírat medovou vodou.
  4. Posledních 10 minut stehna pečte na 200 °C.
  5. Ke stehnům doporučujeme podávat rýži.

Chicken wings na medu

Stejným způsobem si můžete připravit také kuřecí křídla.

Chuťový test kuřat

Jaký je rozdíl mezi kuřetem v akci hluboce pod stokorunu a dražším kuřetem? Technologický novinář Marek Lutonský v létě uspořádal srovnávací test kuřat, výsledky jsou k dispozici na této stránce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře