Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

Redakce
Publikováno 5. července 2018

Následující přehled by se hodil pro soukromé detektivy nebo agenty, i když ti budou asi využívat více profesionálnější techniku, než je ta v tomto přehledu. Pro mnoho životních situací však může posloužit i nám a hlavně cenově budeme někde jinde. Můžete si tak nahrát co budete potřebovat, sledovat pohyb vašeho vozidla či zabezpečit si dům kamerovou sestavou, ohlídat si vaše děti. Způsob využití záleží na vás, ale je samozřejmě potřeba dodržovat právní normy, které se k užití jednotlivých produktů v ČR váže – zejména s ohledem na dodržování osobních údajů.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Minikamera TANGMI s nočním viděním

    Tato kamerka z Aliexpressu je opravdu malá – ve tvaru malé kostičky o hraně kolem 2 cm. A umí toho opravdu dost – noční režim, detekce pohybu, umí nahrávat ve full HD rozlišení. Obsahuje CMOS čip a data se ukládají na micro SD kartu, kterou lze ke kamerce dokoupit v různých velikostech od 4 až po 32 GB.

    Mezi hlavní funkce tohoto přístroje patří nahrávání videa a fotografování s vysokým rozlišením (12 Mpx), umí kvalitní zvukový záznam. Baterie má kapacitu 200mAh a dle prodejce vydrží 100 minut při záznamu full HD na 30 snímcích za sekundu, nabíjí se pak do 3 hodin na plnou kapacitu.

    Propojení s PC či notebookem pak uskutečníte přes mini USB kabel, který je společně s klipem k uchycení kamerky součástí balení. Velice příznivá cena a užitná hodnota tohoto produktu z něj činí velice úspěšný produkt na Aliexpressu.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Detektor štěnic

    Pro ty, kteří si chtějí ověřit, zda nemají byt nebo kancelář “napíchnutou” odposlechem je k dispozici tento detektor, který vyhledává veškeré signály na frekvencích 1 MHz – 6,5 GHz.

    Doslova za pár korun můžete odhalit nechtěné skryté kamery či odposlechy. Pokud bude přístroj používán v místech, kde je velký signálový šum (WiFi, rádia, GSM – mobily…), tak se může stát, že detektor bude stále houkat. Stačí snížit citlivost detektoru na požadovanou mez a můžete pokračovat ve vyhledávání.

    Skrz speciální červené sklíčko lze odhalit i kamery s vlastním záznamem – tedy bez vnějšího signálu. Pokud přes toto sklo prohlídnete prostor a narazíte na skrytou kameru, tak její čočka by měla odrážet červené světlo a bude tedy červeně blikat. Samozřejmě pokud budete pracovat s tajnými informacemi a budete chtít mít jistotu, že nejste odposloucháváni či nahráváni tak si zřejmě objednáte specializovanou firmu, která vám místnosti zkontroluje, ale to už se bavíme o tisícových položkách. Zde máte pro základní kontrolu ideální produkt za pár korun.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Hlasový záznamník ve formě flash disku

    Klasický diktafon, ovšem v podobě nenápadného USB flash disku. Lze si zakoupit různou datovou velikost – 4, 8 nebo 16 GB, díky čemuž se zvedne i doba záznamu na toto úložiště – až 280 hodin hlasového záznamu.

    Záznam je ukládán ve formátu WAV s přenosovou rychlostí 192 kbps. Tento produkt se může velice dobře hodit do školy nebo nejrůznější přednášky, které tak nemusíte složitě zapisovat, ale jednoduše si ji nahrajete a poté zpracujete.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Žárovka jako WiFi minikamera

    Velice zajímavý produkt nabízí Aliexpress ve tvaru žárovky. Nejen že má tvar žárovky, ale i svítí a můžete si tak nastavit intenzitu osvětlení. Hlavní funkce ale spočívá v 360 stupňové kameře, která je vám v této žárovce k dispozici.

    Velice snadná obsluha této kamery je v podobě aplikace jak pro iPhone tak android mobilní telefony či tablety. Můžete tak pozorovat co se v místnosti děje a to i v noci díky režimu nočního vidění. Videosekvence si lze libovolně nahrávat v HD rozlišení. Produkt má i detektor pohybu, proto pokud se pod žárovkou něco “šustne” ihned Vám o tom dá vědět notifikace dané aplikace na telefon a Vy si tak můžete aplikaci spustit a podívat se co se v daném místě děje.

    V samotné žárovce je slot na SD kartu s podporou velikosti až 128 GB. Minikamera se tak hodí např. kontrolu malých dětí v dětském pokoji, ale jistě najde i jiné využití.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Sluneční brýle s kamerou

    Sluneční brýle jako kamera nebo přehrávač hudby? Ano i toto naleznete v nabídce Aliexpressu a za velice rozumný peníz.

    Brýle jsou vybaveny HD kamerou a bluetooth rozhraním kvůli propojení např. sluchátek. Vše je poháněno 450 mAh baterií, kterou dobijete USB kabelem. Brýle podporují SD karty do velikosti 32 GB, sluchátka lze připojit i kabelem.

    Videozáznam brýle pořizují do formátu AVI (1920×1080) a fotografie JPEG (rozlišení 2592 x 1944 pixelů). Brýle nejsou tak nenápadné a slavné jako konkurenční Google Glass, ale zase cenově jsou opravdu jinde a své využití si mohou najít.

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    GSM lokátor

    Malá (3 x 4 cm), ale velice šikovná věcička např. do vozidla. Díky zasunuté SIM kartě umí lokalizovat s přesností na 500 m polohu tohoto zařízení.

    Produkt neobsahuje GPS čip a proto není poloha tak přesná, ale na zjištění přibližné polohy je plně dostačující. Poloha se zjišťuje na základě BTS základnových vysílacích stanic, díky jejichž poloze je operátor schopen určit polohu SIM karty. Zjistit polohu pak můžete přímo z vašeho mobilu nebo z PC.

    Tracker funguje i jako odposlech, kdy se jakoby dovoláte do zařízení a ten je schopen přenášet okolní zvuky. Za cenu necelých 9 USD velmi dobrá koupě – u nás stojí i více než dvakrát tolik.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Kamerový systém ZOSI

    Kamerový bezpečnostní systém nemá každý. Většinou se lidé obávají ceny a složitého nastavení. Zkuste však tento kamerový systém značky ZOSI a budete překvapeni. A to nejen cenou, ale i ovládáním a jednoduchostí používání.

    V ceně máte hned 8 ks voděodolných kamer s nočním viděním. Rozlišení kamer je full HD a záznam lze nahrávat na 1 TB disk popř. na externí datové disky. Systém obsahuje i detekci pohybu s následným upozorněním na email.

    Pokud chcete zabezpečit za menší peníze svůj dům, garáž nebo jiný objekt je toto vhodná volba, která může být dostačující.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Kamera do automobilu Podofo

    O kameře do vozidla jsme už psali v jiných Tipech z Aliexpressu.

    Tato autokamera z Aliexpressu je opravdu šlágrem s více než 5,5 tisíci objednávek a vysokým hodnocením a tak ji nabízíme i v tomto přehledu do kterého se tematicky hodí. Ke specifikaci kamery můžeme napsat: rozlišení full HD, 2,4 palcový LCD displej s vysokým rozlišením, podpora paměťových SD karet až do velikosti 32 GB, pohybová detekce, možnost natáčet smyčku, noční vidění.

    Kamera Vám může pomoci např. při dopravní nehodě, kterou budete mít zaznamenanou nebo pokud zanecháte vozidlo na parkovišti a budete mít aktivní pohybové čidlo, pak pokud do Vás někdo najede máte velkou pravděpodobnost, že kamerka zaznamená i toto. Opravdu za malé peníze může tento produkt ušetřit mnoho peněz a starostí.

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Digitální dalekohled s nahráváním Winait

    Pro pozorování okolí může posloužit tento dalekohled z Aliexpressu. Tento produkt má navíc i nahrávání, díky kterému lze zaznamenat to co potřebujete.

    Tento model má dvoupalcový LCD displej, zvětšení dalekohledu je 12násobné, video se ukládá v AVI formátu, rozlišení videa je full HD při 30 snímcích za sekundu, fotografie přístroj zvládne uložit v JPG při až 5 MPix, kapacita SD karet s podporou až 32 GB. Dalekohled padne díky jeho rozměrům dobře do ruky a tak jej lze využít i při různých návštěvách kultury – koncerty, fotbal apod.

    Při pozorování přírody najde tento produkt také své uplatnění.

  10. Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých špionážních předmětů

    Hodinky s hlasovým nahráváním

    Nepříliš nápadné náramkové hodinky, které si poradí s hlasovým nahráváním a díky malým reproduktorům umí dokonce i přehrávat jak zaznamenané hlasové nahrávky tak přehraje i MP3. Nahrávky pořídíte v kvalitě až 1236 Kbps při formátu WAV nebo až 128 Kbps u MP3 přičemž kvalitu si lze nastavit dle vašich preferencí. Produkt disponuje funkcí jednoho stisku tlačítka pro hlasové nahrávání nebo přehrávání. Barevný TFT displej samozřejmě zobrazuje i aktuální čas.

    Hodinky se prodávají pouze v černé barvě, ale zato hned se třemi kapacitami datového úložiště – 4, 8 nebo 16 GB. Při nejvyšší kapacitě se pak dostanete až na 1140 hodin nahrávání při nejnižší kvalitě záznamu (24 hodin při nejvyšší).


T
Tomas 06.07.2018 – 11:45

Dobry den, v clanku je chyba. 1. Kamera s nocnim videnim vydrzi 100minut ne 100hodin.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 06.07.2018 – 11:52

Děkujeme za informaci, Tomáši. Chybu jsem opravil.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás