Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí řízky v jogurtu
Snadno v kuchyni ušetříte, pokud nebudete kupovat polotovary, ale dáte přednost poctivé lidské práci. Nekupujte naporcovaná a vykostěná kuřecí prsa ani kuřecí stehna, sáhněte po levnějším celém kuřeti a zpracujte si ho sami. Z jednoho kuřete zvládnete zároveň připravit vývar se zeleninou, kuřecí stehna na medu nebo na kuřecí řízky v jogurtu.
My jsme celé kuře zakoupili za 111 Kč, v akci ho můžete koupit i za polovinu. Recept vás pak vyjde ještě levněji.
- Cena za 1 porci: 35,45 Kč
 - Cena za 2 porci: 70,90 Kč
 

Suroviny a rozpočet na 2 porce
| Množství | Surovina | Cena | 
|---|---|---|
| 2 ks | Kuřecí prsa | 60,40 Kč | 
| 1 ks | Bílý jogurt (malý kelímek) | 5 Kč | 
| 1 ks | Vejce | 2,50 Kč | 
| Olej na smažení | 2 Kč | |
| Česnek | 1 Kč | |
| Sůl | ||
| Pepř | ||
| Celkem | 70,90 Kč | 
Postup přípravy
- Bílý jogurt v misce smíchejte s vejcem a rozdrceným česnekem. Marinádu osolte a opepřete.
 - Kuřecí prsa lehce naklepejte a vložte je do marinády. Nechte je uležet přes noc.
 - Druhý den maso obalte ve strouhance a usmažte.
 - Jako přílohu můžete podávat třeba bramborovou kaši.
 
Vylepšete recept bazalkou
Jestliže doma máte čerstvou bazalku, přidejte do marinády několik lístků.
Zatím žádné komentáře