Recenze: Sypané čaje Naturalis BIO zaujmou chutí i originálním balením + 10% slevový kód

Hana Volencová
Publikováno 9. listopadu 2023

Podzimní dny a šálek horkého čaje, to zkrátka patří k sobě. Pokud vás už trochu nudí tradiční trojice černý, zelený a ovocný, přicházíme s nápadem, jak si svůj každodenní čajový rituál doopravdy vychutnat.

Zahoďte pytlíky, připravte si sítka, dneska se podávají sypané bio čaje. Vyzkoušeli jsme tři směsi od značky Naturalis a musíme přiznat, že jsme si je okamžitě oblíbili. Díky nápaditému balení navíc mohou tyto čaje velmi dobře posloužit jako vánoční dárek za skutečně přijatelnou cenu. A dárek pro vás máme i my – najdete jej v úplném závěru článku.

  1. Výhody a nevýhody čajů Naturalis BIO

    • Bio kvalita a dostupnost certifikátu na webu
    • Výborná chuť umocněná nevšední kombinací složek
    • Krásné praktické balení
    • Pokyny pro přípravu se liší přebal/web
  2. Bylinný čaj Naturalis BIO: ájurvédská směs Prostě krásná

    Bio bylinný sypaný čaj

    Složení čaje

    Bylinný čaj Prostě krásná obsahuje tři druhy čajů a celou řadu bylin, které jsou prověřené zkušenostmi ájurvédské medicíny. V Naturalis se inspirovali principy tohoto tradičního indického lékařství a namíchali směs určenou především ženám.

    Ve složení figuruje jihoafrický nefermentovaný rooibos, který je bohatý na antioxidanty bojující s volnými radikály. Čínský čaj pu-erh zase vyniká svou tmavou barvou a zemitou chutí. Maté z listů cesmíny paraguayské je pak oblíbené pro své povzbuzující účinky.

    Tři druhy čajů doplňuje kombinace voňavých bylinek a koření. Rozmarýn, listy kopřivy, kůra ze šípku a květy levandule se tu spojují s kousky zázvoru, semínky fenyklu, s kořenem lékořice, skořicí, černým pepřem, hřebíčkem i s lusky kardamonu.

    Příprava čaje

    Jednu až dvě zarovnané čajové lžičky (cca 1–2 g) čaje vložte do hrnku a zalijte zhruba 200 ml vody o teplotě 90 °C. Louhujte 3–4 minuty a následně sceďte. Preferujete-li sladší variantu, čaj si můžete osladit medem, kokosovým cukrem nebo agáve sirupem.

    Balení obsahuje 70 g směsi, připravíte si tak z ní 35 až 70 horkých nápojů.

    Vlastní zkušenost

    Čaj výrazně zavoní už jen při otevření plechovky. Obavy z překombinovanosti ingrediencí se rozplynou při prvním ochutnání – tohle je opravdu vynikající gurmánská záležitost, která příjemně dráždí čichové i chuťové buňky. Z pouhého pití čaje se tak snadno stane oblíbený rituál.

    Směs čajů, bylinek a koření navíc může pozitivně ovlivňovat zdraví. Pu-erh a maté vám dodají energii, rooibos antioxidanty, kopřiva pomáhá pročišťovat organismus, levandule přinese uvolnění a klid, fenykl potlačuje nadýmání, skořice a pepř zlepšují trávení a působí dezinfekčně, hřebíček podle ájurvédy povzbudivě ovlivňuje činnost srdečního svalu, zázvor účinně prohřívá organismus, kořen lékořice pomáhá proti kašli, rozmarýn podporuje trávení a čistí zažívací orgány. A to je jen několik účinků těchto bylinek.

    Více informací o Bylinném čaji Naturalis BIO

  3. Mátový čaj Naturalis BIO: mátový čaj s kakaovými boby

    Bio mátový sypaný čaj

    Složení čaje

    Mátový čaj už jste asi někdy pili. Vyzkoušeli jste však někdy mátový čaj s kakaovými boby? Naturalis se při jeho výrobě nechal inspirovat milovníky čajů z Velké Británie, kteří si tuto nezvyklou ingredienci v čaji z populární voňavé bylinky velmi oblíbili.

    Ve směsi od Naturalis najdete mátu i kakaové boby ve vyrovnaném poměru 50:50. Máta použitá v tomto čaji byla šetrně usušena a zpracována tak, aby se plně zachovala její plná chuť i vůně. Kakaové boby neprošly procesem pražení.

    Příprava čaje

    Jednu zarovnanou čajovou lžičku (cca 1 g) čaje vložte do hrnku a zalijte cca 200 ml vroucí vody. Louhujte 3–4 minuty a následně sceďte. Čaj chutná skvěle samotný, lze ho však i dosladit, např. medem, kokosovým cukrem nebo agáve sirupem. Chutný je také s přidanou lékořicí.

    Balení obsahuje 70 g směsi, vystačí vám tak zhruba na 70 porcí čaje.

    Vlastní zkušenost

    Mátový čaj je vyhledávaný pro své zklidňující a relaxační účinky, kvůli pozitivnímu vlivu na trávicí a dýchací systém a také proto, že neobsahuje kofein, a je tedy možné ho popíjet kdykoli během dne. Je třeba uznat, že přidání kakaových bobů pozvedá zážitek z pití mátového čaje na vyšší úroveň. Svěží chuť mentolu se snoubí s příjemnou chutí kakaa a dělá tak z obyčejného nápoje dezertní záležitost.

    Kakaové boby jsou navíc přínosem i pro zdraví. Jsou bohaté na horčík a vitaminy skupiny B, obojí zlepšuje naši náladu a pozitivně ovlivňuje naši nervovou soustavu. Díky theobrominu mají kakaové boby i povzbuzující účinek.

    Více informací o Mátovém čaji Naturalis BIO

  4. Vanilkový čaj Naturalis BIO: rooibos s příchutí vanilky

    Bio vanilkový sypaný čaj

    Složení čaje

    Rooibos vlastně není čaj v pravém slova smyslu. Lístky, které se k jeho výrobě používají, rostou na keři česky nazývaném čajovec kapský. Pěstuje se jen na několika plantážích na jihu Afriky. Připravují se z něj dva druhy rooibosu: červený, který prochází oxidací, a zelený, který se pouze suší. V čajích Naturalis se využívá právě tento zelený rooibos.

    Rooibos má nízký obsah tříslovin, sladkou, mírně ořechovou vůni a lehce nasládlou chuť. Na rozdíl od lístků čajovníku neobsahuje kofein, takže je možné jej popíjet kdykoli.

    K 100% zelenému rooibosu je přidáno přírodní vanilkové aroma.

    Příprava čaje

    Jednu zarovnanou čajovou lžičku (cca 1 g) čaje nasypte do hrnku a zalijte asi 200 ml vody o teplotě zhruba 90 °C. Louhujte 3–4 minuty a následně sceďte. Rooibos je přirozeně nasládlý, takže si ho nemusíte doslazovat, ačkoli Jihoafričané si do něj obvykle přidávají mléko i cukr. Klidně vyzkoušejte i tuto variantu.

    Balení obsahuje 70 g, uvaříte z něj tedy až 70 lahodných horkých nápojů.

    Vlastní zkušenost

    Překvapivé je, že vanilkový čaj ve skutečnosti moc vanilkový není. V nápoji převažuje ona typická chuť rooibosu rozhodně více než aroma vanilky. Nicméně rooibos je lahodný i sám o sobě, jeho příjemně nasládlá chuť i vůně jsou uklidňující.

    Vzhledem k tomu, že nápoj neobsahuje kofein, výborně se hodí právě pro večerní popíjení po náročném dni. Vhodný je i pro těhotné ženy či další osoby, které chtějí tuto povzbuzující látku raději omezit.

    Více informací o Vanilkovém čaji Naturalis BIO

  5. Srovnání čajů Naturalis a celkové hodnocení

    Všechny tři čaje, které jsme měli možnost ochutnat, překvapily originální chutí a rozhodně zpříjemnily sychravé podzimní dny. Bylinná směs Prostě krásná zaujme milovníky kořeněných čajů a výrazných chutí a vůní, mátový čaj s kakaovými boby je ideální popíjet po jídle a vanilkový rooibos si můžete dopřát kdykoli během dne.

    Všechny tři sypané čaje jsou vyráběné v bio kvalitě, certifikát si lze zkontrolovat přímo na webu Naturalis v popisu každého výrobku. Společnost dbá na to, aby se veškeré suroviny, z nichž se čaje vyrábějí, pěstovaly na vybraných, ekologicky kontrolovaných plantážích. Usušené čaje a bylinky od těchto prověřených výrobců následně putují do České republiky, kde se v balírně certifikované pro balení bio potravin a potravinových doplňků připravují na svou cestu k zákazníkovi.

    Čaje jsou zabalené v plastových zipových sáčcích, které jsou vložené do plechových dóz s opravdu pěkným designem. Pokud si čaj objednáváte opakovaně, můžete si za výhodnější cenu dokupovat jen náhradní náplně v sáčku. Jestliže se vám doma plechovky kupí a nemáte pro ně využití, můžete je zaslat zpět do Naturalis a dostanete za to 10% slevu na příští objednávku. Palec nahoru!

    Jediný detail, který hodnotíme záporně, je fakt, že Naturalis se zcela neshoduje v pokynech k přípravě uvedených na přebalu plechovky a na svém oficiálním webu, což může být pro zákazníka trochu matoucí. My se tedy nakonec řídili instrukcemi, které jsou na webových stránkách, neboť souhlasí i s informacemi ve videích, která o výrobcích točí sám majitel a zakladatel společnosti. Jinak jsou však obaly překrásné a jednotlivé čaje se díky nim mohou stát mimo jiné třeba atraktivním dárkem.

    Naturalis vyrábí i další druhy čajů, např. zázvorový, pomerančový, v nabídce je také kvalitní sypaný černý či zelený čaj. Všechny dostupné možnosti si můžete prohlédnout na webových stránkách.

  6. O Naturalis

    Superpotraviny NaturalisNaturalis je česká firma založená sourozenci Sedláčkovými. Zaměřuje se nejen na zelené potraviny, superpotraviny či doplňky stravy, ale v jejím portfoliu najdete i přírodní kosmetiku nebo ekologické přípravky pro domácnost.

    Svým zákazníkům nabízí mnoho výhod, k nimž patří množstevní slevy, dárky k nákupu, věrnostní program nebo kredity za doporučení nového klienta. Stálí odběratelé mohou čerpat další bonusy díky členství Naturalis Premium.

    Máte-li chuť vyzkoušet některé výrobky, exkluzivně pro naše čtenáře poskytl Naturalis slevu 10 % na celou značku. Stačí v prvním kroku objednávky zadat slevový kód Naturalis: SKRBLIK10.

    Prohlédnout si sortiment Naturalis


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás