Recenze Reknihy: Vydělejte prodejem knih a dejte jim nový život

Pavlína Lindová
Publikováno 8. října 2021

O udržitelných obchodech a second handech s oblečením už jste určitě slyšeli. Víte, že existují i udržitelná knihkupectví? Jedním z nich je organizace Reknihy, která dává šanci už dříve použitým knihám.

Knihy z druhé ruky levnější až o 80 %

Knihkupectví Reknihy založil v roce 2019 Tadeáš Kula, který zbožňuje cestování, zážitky s přáteli a hlavně knihy. Není pro něj důležitá materiální stránka, a tak se rozhodl, že knižní second hand bude skvělou možností, jak alespoň z části odlehčit stromům, výrobě papíru a zároveň podpořit minimalistické myšlení knihomolů. Pomocí Reknih můžete knihy a učebnice kupovat i prodávat.

Knihkupectví není však starostí jen Tadeáše, stojí za ním tým lidí, kteří milují literaturu společně s ekologií. Každý den balí stovky objednávek a starají se o správný chod obchodu. Díky nim máte garanci, že objednané knihy se k vám dostanou do 24-48 hodin. Pokud máte blízko pražský Anděl, můžete si pro knihu dojít i po vlastní ose.

Pokud máte zájem o nějaké knihy z druhé ruky, není jednodušší způsob, než jít na eshop Reknihy a najít si ty, které vás zajímají nejvíce. Na výběr máte ze školních učebnic a knih různých žánrů. Častokrát najdete na webu i výprodeje za minimální ceny.

V porovnání s novými knihami jsou Reknihy levnější o 20 až 80 %.

Recenze Reknihy: Vydělejte prodejem knih a dejte jim nový život | © Pavlína Lindová

Jak prodávat použité tituly na Reknihy

V případě, že máte zájem o to, se knih zbavit, musíte splňovat jednoduchá tři pravidla:

  1. Kniha byla vydána v uplynulých 20 letech
  2. Kniha je ve skvělém stavu s obalem i bez něj, není počmáraná, nemá ohnuté rohy
  3. Kniha může mít věnování

Pokud splňujete vše z toho a máte zájem knihy prodat, stačí, když je nafotíte a pro kontrolu pošlete v dotazníku na webových stránkách. Zároveň do dotazníku napíšete i kontaktní adresu, na kterou vás bude tým z Reknih kontaktovat.

Poté už je na vás, zda se rozhodnete jestli knihy pošlete pomocí Zásilkovny nebo je sami dodáte na pobočku. Poté, co se knihy nacení a prodají, dostanete 50 % provize.

Finanční odměna se rozdělí mezi vás a knihkupectví férově 50 na 50. Je možné, že se vaše kniha neprodá dle vašich představ. V tom případě se zlevňuje na takovou částku, dokud se neprodá. V případě, že už není šance k prodeji, kontaktují vás z prodejny, zda mohou vaši knihu dávat zdarma k nákupu. Díky tomu nepřijde žádná kniha vniveč. Tyto příklady jsou však ojedinělé, jelikož se Reknihy rozrostly o sto šest.

Kromě toho, že si vyděláte vy, část zisku jde i organizaci Rainforest Trust, která se soustředí na ochranu deštných pralesů.


B
Bolean 08.10.2021 – 09:07

Link "na webových stránkách" odkazuje sám na sebe.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 08.10.2021 – 09:50

Dobrý den, odkaz funguje - nepoužíváte Adblock, nebo jiný blokovač reklamy? Minimálně AdBlock Plus a uBlock nově blokují otevírání odkazů.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás