Recenze: Vyzkoušeli jsme tři doplňky stravy od značky Nature’s Finest

Lukáš Vávra
Publikováno 25. března 2022

Golden Curcuma Herbal Latté, Collagen Joint Care a Bio Detox Drink Mix, to jsou tři produkty ve formě prášku na přípravu nápoje značky Nature’s Finest od společnosti Nutrisslim, které jsme měli možnost vyzkoušet.

Golden Curcuma Herbal Latté je energetický nápoj z kurkumy, zázvoru, skořice a rýžového mléka, který může nahradit kávu a zároveň díky svým složkám bojuje proti zánětům v těle.

Collagen Joint Care je kolagenový nápoj s MSM a šípky, který pomáhá udržovat zdravé klouby a zlepšovat jejich pohyblivost.

Bio Detox Drink Mix je nápoj pro detoxikaci organismu složený z kombinace zelených potravin, konkrétně z mladé pšenice, mladého ječmene, spiruliny a chlorelly, a z exotického ovoce lucuma.

Exkluzivní slevový kupón Natures Finest

Čtenáři Skrblíka mohou při nákupu ušetřit extra 15 %. Stačí použít náš speciální slevový kupón Natures Finest.

Vlastní zkušenost s produkty Nature’s Finest

Objednané produkty zaujaly hned při předání ve výdejním místě PPL, byly zabaleny v opravdu pěkné krabici, která sama o sobě už dělá firmě reklamu. Tomu, kdo by z nějakého důvodu toužil po diskrétním doručení, by asi zdobená krabice radost neudělala. Nám se ale líbila.

Po vybalení produktů nás lehce zaskočilo, že na obalu ani jednoho z výrobků nenalezneme češtinu. Složení a způsob přípravy se tak můžeme dočíst jen v angličtině, slovinštině a němčině, na některých produktech je ještě italština nebo chorvatština. Pro češtinu a některé další jazyky si máme z obalu naskenovat QR kód. To může být pro řadu zákazníků docela komplikace.

My jsme si QR kódy naskenovali a těšili jsme se, co se všechno o produktech nedočteme. Do mobilu se nám stáhly soubory ve formátu PDF, ve kterých jsme našli vždy složení příslušného výrobku a návod k jeho použití. Větší přehled o konkrétním výrobku tedy určitě uživateli poskytnou webové stránky. Čeština je zde sice poněkud kostrbatá, stránky by si zasloužily gramatickou a stylistickou korekci, ovšem informací už tu lze k jednotlivým doplňkům získat dostatek.

A jak si vedly při našem testování jednotlivé produkty? Přinášíme vám poznatky ke složení, přípravě, chuti i účinkům.

  1. Recenze: Vyzkoušeli jsme tři doplňky stravy od značky Nature’s Finest

    Recenze výrobku Golden Curcuma Herbal Latté

    Golden Curcuma Herbal Latté, tedy kurkumové latté, má podle výrobce potvrzený protizánětlivý účinek, posiluje imunitní systém, je vynikajícím zdrojem antioxidantů, přirozeně zvyšuje energii, zlepšuje koncentraci, pomáhá vyvážit trávení a neobsahuje žádná umělá sladidla ani příchutě.

    Více informací o produktu

    Složení Golden Curcuma Herbal Latté a účinky složek

    Dvacet procent ze všech složek tvoří již zmiňovaná kurkuma. Tohle exotické koření pocházející z Indie se využívá už přes dva a půl tisíce let. Původně nejspíš bylo díky své sytě žluté barvě využíváno pouze jako barvivo, postupně se ale začalo prosazovat i jako dochucovadlo. Je klíčovou složkou koření kari. Kurkuma obsahuje aktivní látky kurkuminoidy, z nichž hlavní je kurkumin. Ten v organismu působí protizánětlivě, antibakteriálně, antimikrobiálně a podporuje zdraví srdce, kloubů a podle některých pramenů zamezuje i dělení některých typů rakovinných buněk. Biodostupnost kurkuminu nicméně není vysoká, jeho vstřebávání a využití organismem je proto potřeba podpořit užíváním dalších látek.

    Prášek určený pro přípravu nápoje obsahuje také další dva druhy koření. Skořice dokáže ničit bakterie, mluvíme tedy o jejích dezinfekčních a antibiotických účincích, stimuluje krevní oběh a snižuje krevní tlak, pomáhá zlepšit trávení, snižuje hladinu cukru a LDL cholesterolu v krvi. Často se využívá také při redukci hmotnosti.

    Zázvor podporuje uvolňování plynatosti, zklidňuje žaludek, ulevuje od zvracení a obtíží spojených s průjmem a nadýmáním. Je také efektivní prevencí nevolností. Díky účinnému prohřívání organismu a stimulaci krevního oběhu je rovněž oblíbený jako čaj.

    Troje koření je doplněno rýžovým nápojem v prášku, který se skládá z rýže, ovesných beta-glukanů, slunečnicového oleje a soli. Nápoj je doslazen kokosovým cukrem.

    Rýže, slunečnicový olej, kurkuma, kokosový cukr, skořice a zázvor pocházejí z ekologického zemědělství. Výrobek zároveň neobsahuje žádná umělá barviva, zahušťovadla nebo konzervační látky. Firma deklaruje, že maximálně dbá na šetrný přístup k životnímu prostředí, spolupracuje přímo s pěstiteli a místními farmáři, což jí dává možnost dohlížet na celý proces výroby surovin, a zároveň zajišťuje, aby výrobky splňovaly nejvyšší standardy kvality, bezpečnosti a sledovatelnosti.

    Co se týče energetické hodnoty a výživových hodnot, jeden šálek má 41 kcal/171 kJ a 8,1 g sacharidů, z nichž 2,2 g tvoří cukry. Ostatní makroživiny se pohybují v jedné porci jen v desetinách gramů.

    Použití a dávkování Golden Curcuma Herbal Latté

    Doporučená denní dávka, kterou není vhodné překračovat, je jeden nápoj denně.

    Výrobce doporučuje smíchat dvě čajové lžičky prášku (10 g) s 250 ml vody. Pít ho lze zalitý horkou i studenou vodou.

    Balení má celkem 125 g, to znamená 12 dávek kurkumového latté. Při ceně 275 Kč za balení to vychází na 23 korun za jednu dávku.

    Pokud člověku nápoj zachutná, dají se momentálně v akci 2+1 objednat tři balení za cenu dvou, a tím se cena za jeden připravený nápoj sníží na necelých 16 korun.

    Vlastní zkušenost s Golden Curcuma Herbal Latté

    Už samotná suchá směs má výraznou štiplavou vůni po zázvoru. Rozhodli jsme se smíchat si prášek napoprvé s horkou vodou, protože jsme ho testovali v zimních měsících. I hotový sytě oranžový nápoj má typickou lehce pálivou chuť zázvoru, a nadchne tak okamžitě každého, komu je zima nebo bojuje s nachlazením či bolestí krku.

    Co je dobré zmínit, je skutečnost, že ať se budete snažit jakkoliv, prášek se zcela nerozpustí. Je proto potřeba směs před vypitím vždy důkladně promíchat, jinak většina kurkumy skončí usazená na dně a budete ji na konci vyjídat lžičkou, což nemusí být pro každého gurmánský zážitek.

    Čekali jsme také výraznější mléčnou chuť, přece jen je nápoj Golden Curcuma prezentován jako „latté“. Ale je pravda, že rýžové mléko obecně není příliš aromatické a tady nemá velkou šanci se mezi tak výraznými přísadami prosadit. Přesto je praktičtější, že nápoj obsahuje rostlinné mléko, než aby v něm bylo třeba sušené kravské. Jednak je díky tomu výrobek přátelský k vegetariánům a veganům, jednak se mnohem lépe tráví, než kdyby obsahoval mléko živočišné.

    Po celou dobu popíjení jsme přemýšleli, zda nám to vlastně chutná, nebo ne. Ale přikláníme se spíše k tomu, že ano, protože prvotní rozčarování přikládáme odlišnému očekávání. Po několika dnech pravidelného používání už jsme si na chuť přivykli a nevadí nám. Kdo chce, může si směs smíchat s mlékem nebo s nějakým rostlinným nápojem. Chuť je potom jemnější a pro někoho lahodnější.

    Co každopádně hodnotíme kladně, jsou účinky a pocit v těle. Na ochutnávání došlo v posledních dnech zotavování se ze střevní virózy, při doznívající bolesti v krku a stále ne zcela ideálním trávení. Složky jsme ovšem zhodnotili jako nerizikové, naopak spíše jako nápomocné, a musíme říct, že hrdlu, žaludku i střevům nápoj udělal dobře.

    Pro maximální protizánětlivý účinek je vhodné nápoj užívat pravidelně a dlouhodobě. Kurkuma je rozhodně zajímavá složka zdravé výživy s řadou pozitivních účinků na náš organismus a je dobře, že existuje takovýto nápoj, díky kterému lze kurkumu celkem pohodlně zařadit do jídelníčku každý jeden den. Navíc hodnotíme velmi kladně, že kvůli tomu současně nemusíme přijímat zbytečné umělé látky, plnidla, barviva apod. Doporučujeme jen trochu experimentovat, aby si každý našel takový způsob přípravy, který mu bude chuťově vyhovovat.

  2. Recenze: Vyzkoušeli jsme tři doplňky stravy od značky Nature’s Finest

    Recenze výrobku Collagen Joint Care

    Nápoj Collagen Joint Care obsahuje především patentovanou formu kolagenu Fortigel®, díky které má účinně pomáhat zlepšovat pohyblivost kloubů a chránit je před poškozením. Tento doplněk stravy je podle výrobce určen všem, kteří si chtějí zachovat zdraví a pohyblivost kloubů nebo je zlepšit. Přípravek cílí především na kondici chrupavek.

    Více informací o produktu

    Složení Collagen Joint Care a účinky složek

    Polovinu složení přípravku tvoří Fortigel®, což je přírodní patentovaná forma hydrolyzovaných kolagenových peptidů typu II. Kolagen se totiž v těle vyskytuje v různých formách a rozlišujeme přes desítku jeho typů. Kolagen typu II se nachází především v chrupavkách. V tomto výrobku je zastoupen v malých kolagenových částicích, peptidech, které se snadno vstřebávají.

    Druhou důležitou složkou je MSM (31,5 %). Za touto zkratkou se nachází methylsulfonylmethan, což je organická sloučenina síry. MSM je doporučován při onemocnění kloubů (osteoartróza, revmatoidní artritida) či bolestech svalů, může mírně tlumit bolestivost a otoky kloubů při osteoartróze. MSM se stará o stav kloubů, šlach, chrupavek, kůže a vlasů.

    Složení je doplněno o sušené šípky (10 %). Ty jsou bohaté na vitamin C, který je pro klouby a vaziva podstatný. Pokud je v jedné dávce jakéhokoli přípravku alespoň 9 mg vitaminu C, lze tvrdit, že přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže, zubů. Jedna dávka tohoto nápoje obsahuje 58 mg vitaminu C.

    Chuť přípravku dodává přírodní pomerančové aroma (5 %), jako protispékavá látka tu funguje bambusová vláknina a složení uzavírá ještě sladidlo ze stévie ve formě steviol-glykosidů.

    Co se týče energetické hodnoty a výživových hodnot, jedna porce nápoje připraveného podle návodu má zhruba 17 kcal/72 kJ a 1,4 g sacharidů, cukry však díky použitému sladidlu téměř neobsahuje. Ostatní makroživiny jsou zastoupeny v zanedbatelném množství. Kromě toho jedna dávka tělu dodá asi 73 % doporučeného denního příjmu vitaminu C.

    Použití a dávkování Collagen Joint Care

    Nápoj je doporučené pít jednou denně.

    Výrobce uvádí, že abychom získali 5 g kolagenových peptidů, máme smíchat 10 g prášku s vodou nebo jiným oblíbeným nápojem a nechat směs před vypitím dvě minuty odstát, aby se kolagenový prášek zcela rozpustil. Přípravek bohužel neobsahuje odměrku, a tak musíme doporučené množství odhadnout. Z vlastní zkušenosti můžeme poradit, že jde o množství, které odpovídá zhruba jedné polévkové lžíci.

    Balení má celkem 140 g, to znamená 14 dávek výživného nápoje, je tedy určeno na dva týdny užívání. Při ceně 422 Kč za balení to vychází necelých 31 korun za jednu dávku.

    Za výhodnější cenu se dá pořídit balíček dvou kusů, a tím se cena za jeden připravený nápoj výrazně snižuje na necelých 20 korun.

    Vlastní zkušenost s Collagen Joint Care

    Světle oranžový prášek po smíchání s vodou velmi příjemně voní po pomerančích a dobře se rozpouští. I chuť je vynikající, jemná, ne příliš sladká. Po vypití na dně šálku zůstává troška nerozpustné drti, což jsou patrně namleté sušené šípky nebo bambusová vláknina.

    Dlouhodobé užívání, které je u tohoto doplňku stravy žádoucí pro dosažení maximálních účinků, nejspíš nikomu díky příjemné chuti problém dělat nebude. Dobrým doprovodným efektem může být i fakt, že pravidelné užívání nápoje o něco zvýší a zpestří pitný režim, který bychom všichni měli pro své zdraví také dodržovat.

    Výhodou je také to, že připravený nápoj nemá příliš kalorií a množství cukru je díky použití steviol-glykosidu zcela zanedbatelné. Pro porovnání uveďme, že pouhých 100 ml ochucené minerálky obsahuje zhruba stejné množství energie a asi třikrát více sacharidů, z nichž ale většina jsou cukry.

    První účinky na kondici kloubů potom můžete očekávat zhruba po dvou týdnech. Optimálních výsledků pak uživatelé dosahují zhruba po dvou měsících pravidelného používání, což tedy odpovídá čtyřem vypotřebovaným balením.

  3. Recenze: Vyzkoušeli jsme tři doplňky stravy od značky Nature’s Finest

    Recenze výrobku Bio Detox Drink Mix

    Prášek k přípravě nápoje Bio Detox Drink Mix je tvořen směsí zelených superpotravin pro detoxikaci těla doplněných exotickým ovocem lucuma. Podle výrobce má připravený nápoj chránit buňky před oxidačním stresem, podporovat detoxikaci těla a posilovat imunitní systém. Zelené potraviny zároveň tělu dodávají vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vitaminu C a chlorofylu.

    Více informací o produktu

    Složení Bio Detox Drink Mix a účinky složek

    Ve složení prášku dominuje mladá pšenice (45 %). Tato organicky pěstovaná, pečlivě usušená a namletá pšeničná tráva obsahuje jednak hodně zeleného barviva – chlorofylu, ale také řadu enzymů, vitaminů a minerálů. Může pomáhat proti překyselení organismu, snižovat oxidační stres, detoxikovat tělo, podporovat jeho funkce a zpomalovat stárnutí.

    Další složkou je mladý ječmen (20 %). Zelený ječmen podobně jako pšenice představuje přírodní zdroj živin, aminokyselin, vitaminů a minerálů, které působí synergicky a jsou ideálním přírodním doplňkem zdravého jídelníčku.

    Nedílnou součástí jsou také dvě zelené řasy. Spirulina (15 %) účinně napomáhá s kontrolou hmotnosti a hubnutím, pomáhá udržovat zdravou hladinu krevního cukru a zlepšuje energetický metabolismus. Obsahuje velké množství výživných látek, dodává tělu vitaminy skupiny B, vitamin K, železo, vysoké množství vlákniny a aminokyselin. Svým složením spirulina pomáhá tělu vyrovnat se se stresem, podporuje přirozenou vitalitu a imunitu organismu a pomáhá bojovat s chudokrevností.

    Chlorella (10 %) pomáhá zcela přirozeně při očistě a regeneraci organismu, upravuje trávení a vyprazdňování, poskytuje tělu antioxidační ochranu, upevňuje obranyschopnost, pomáhá proti únavě, vyčerpání a stresu, podporuje metabolismus a působí příznivě při chudokrevnosti. Dodává tělu některé důležité látky, např. vlákninu, kyselinu listovou, železo, důležité aminokyseliny a také tzv. chlorellový růstový faktor, který pomáhá obnově buněk.

    Složení je doplněno exotickým ovocem lucuma (10 %), které je původem z Peru a používá se jako přírodní sladidlo.

    Všechny složky pocházejí z ekologického zemědělství. Výrobek zároveň neobsahuje žádná umělá barviva, zahušťovadla nebo konzervační látky. Firma deklaruje, že maximálně dbá na šetrný přístup k životnímu prostředí, spolupracuje přímo s pěstiteli a místními farmáři, což jí dává možnost dohlížet na celý proces výroby surovin, a zároveň zajišťuje, aby výrobky splňovaly nejvyšší standardy kvality, bezpečnosti a sledovatelnosti.

    Co se týče energetické hodnoty a výživových hodnot, jeden šálek připravený podle návodu má zhruba 14 kcal/59 kJ, 1,8 g bílkovin, 1,2 g vlákniny a asi 0,8 g sacharidů. Ostatní živiny jsou zastoupeny v zanedbatelném množství. Zároveň jedna dávka tělu dodá asi 20 % doporučeného denního příjmu vitaminu C, 10 % železa a asi 40 mg chlorofylu.

    Použití a dávkování Bio Detox Drink Mix

    Nápoj je vhodné pít jednou, maximálně dvakrát denně, nejlepší účinky má nalačno před snídaní.

    Výrobce doporučuje smíchat jednu čajovou lžičku prášku (5 g) s vodou, nebo pro lepší chuť s citronovou či pomerančovou šťávou, případně lze přidat prášek do smoothie.

    Balení má celkem 125 g, to znamená 25 dávek detoxikačního nápoje. Při ceně 479 Kč za balení to vychází necelých 20 korun za jednu dávku.

    Pokud člověku nápoj vyhovuje, dají se momentálně v akci 2+1 objednat tři balení za cenu dvou, a tím se cena za jeden připravený nápoj sníží na necelých 13 korun.

    Vlastní zkušenost s Bio Detox Drink Mix

    Tmavě zelený prášek má výraznou “trávovou” vůni i v suchém stavu. Po smíchání jedné čajové lžičky s vodou jsme získali nápoj, který má sice silnou chuť po zelených složkách, ale je jemnější, než jsme očekávali. Slabším povahám přesto doporučujeme použít prášek do čerstvé ovocné šťávy nebo jako součást ranního smoothie, což výraznou chuť o něco zmírní. Také se nám lépe osvědčilo prášek s tekutinou rozmixovat nebo použít šejkr, než ho jen rozmíchat lžičkou ve sklenici, protože jinak část prášku zůstane na dně.

    Chuť je sice výrazná, dá se na ni ale zvyknout. Během kúry je vhodné dostatečně pít, abychom se vyhnuli nepříjemným detoxikačním účinkům. Kvůli zvýšenému příjmu vlákniny se totiž bez pitného režimu může objevit zácpa nebo nadýmání, může se také přechodně zhoršit pleť v důsledku vyplavování toxinů. Někdo bude toaletu naopak navštěvovat častěji, než je zvyklý, ale to je součást detoxikace.

    Při pravidelném užívání a dostatečném příjmu vody se pak vyprazdňování upraví, zvyšuje se energie, vyčistí se pleť. Celkově se cítíme lépe a jsme odolnější. Co hodnotíme velmi kladně, je skutečnost, že výrobek je složen čistě ze směsi přírodních složek, není nastavován žádnou pomocnou látkou.

Proč si vybrat Nature’s Finest

Nutrisslim je slovinská firma, jejíž zakladatel se v roce 2010 spojil s Michelem Montignacem, francouzským tvůrcem a propagátorem montignacké diety, a společně vytvořili sérii produktů pro zdravý životní styl. Produkty jsou populární v řadě evropských zemí včetně České republiky.

Kvalita ingrediencí

Firma deklaruje, že používá 100% přírodní složky, zpracovává je tradičním způsobem a nedoplňuje je žádnými skrytými přísadami, jako jsou umělá barviva, zahušťovadla nebo konzervační látky. Pokud je to možné, používá ekologické suroviny podložené certifikátem SI-EKO, který potvrzuje, že nebyly použity žádné geneticky modifikované organismy (GMO) nebo pesticidy. Ingredience získává přímo od pěstitelů a podporuje tak malé rodinné zemědělce a místní farmáře. Zároveň se snaží dohlížet na celý proces výroby surovin.

Šetrnost k životnímu prostředí

Firma je dlouholetým partnerem největší evropské ekologické sítě, do které je zapojeno 76 zemí z pěti kontinentů, Friends of the Earth. Mezi jejich hlavní témata patří např. GMO, trvale udržitelný rozvoj nebo změna klimatu.

Bezpečnost produktů

Přestože se firma snaží o co nejšetrnější způsob balení svých výrobků vzhledem k planetě, zároveň zajišťuje, aby výrobky splňovaly nejvyšší standardy kvality, bezpečnosti a sledovatelnosti. Všechny produkty jsou baleny v ekologicky certifikovaném závodě ve Slovinsku podle norem HACCP. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) je dnes nejrozšířenějším a nejspolehlivějším systémem zaměřeným na zajištění bezpečnosti potravin.

Možnosti platby a doprava

Za balíček objednaný přes e-shop můžete zaplatit kartou, přes PayPal a nebo máte možnost nechat si ho poslat na dobírku, ta je však zpoplatněna 39 Kč. Balíčky doručuje PPL za 80 Kč přímo na adresu, při objednávce nad 1 100 Kč je doprava zdarma. Neměli jsme také problém si balíček přesměrovat do výdejního místa. Většina objednávek je doručena v rozmezí 3 až 5 pracovních dní.

Možnosti slev

Při první návštěvě e-shopu můžete využít vyskakovací okno, zadat svůj e-mail a získat tak 10% slevu na první objednávku. Firma také nabízí množstevní či sezónní slevy na vybrané produkty a balíčky.


v
věra 28.04.2023 – 02:55

Sleva na první nákup mi do emailu nedorazila

Odpovědět

Hana Volencová
Hana Volencová redaktor Skrblíka 28.04.2023 – 08:49

Věrko, hezký den, tenhle typ e-mailů má někdy tendenci padat do spamu, zkuste se tedy ve své e-mailové schránce mrknout i do sekce Spam nebo Hromadné zprávy.

Odpovědět

E
Eliška 21.08.2023 – 23:17

Udělala jsem zkušební objednávku, vše bylo v pořádku. Druhá velká objednávka - nepřišel jeden produkt a firma mě ho odmítá poslat ani se nijak jinak domluvit. Už od nich nic neobjednam.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás