Pavelkovo skrblení 80: Plesnivý chleba a podobné vychytávky

Michal Pavelka
Publikováno 2. září 2016

Závěr prázdnin jsem strávil v penzionu na úpatí Bílých Karpat. Skrblíka zde pohříchu moc nečtou. Jinak by tušili, jaké jsou rozdíly mezi kreditní a debetní kartou. Když jsem při příjezdu viděl na kase nápis, že při placení kreditní kartou navyšují platbu o dvě procenta, už jsem se nemohl dočkat chvíle, kdy budu odjíždět. Do začátku školního roku zbýval jeden den a ve mně se začal opět probouzet učitel.

Vytáhl jsem kartu a chystal se s ní zaplatit. Slečna mě hned upozornila, že budu platit o necelé dvě stovky více.

Řekl jsem, že nemám kartu kreditní, ale debetní.

„A je v tom nějaký rozdíl?“ zeptala se bezelstně.

Zdarma jsem jí poskytl malou přednášku, načež to vzdala a nechala mě zaplatit útratu ve stejné výši, jako bych platil hotově. Asi ji majitelka penzionu nepochválí.

Pro zajímavost – penzion byl úplně nový, dalo by se napsat luxusně vybavený. Vždyť na něj také přispěla celá Evropská unie z fondů sloužících k rozvoji venkova. Naprosto tragické však byly snídaně. Malé, nechyběl plesnivý chleba a podobné vychytávky. Nešvarem bylo i zavírání restaurace dvě hodiny před oficiální dobou s tvrzením, že víno si můžeme dopít na pokoji.

No nic, na Bookingu jsem stálým zákazníkem, takže teď se mé hodnocení českým uživatelům objevuje na prvním místě. Snad jsem trochu přispěl ke kultivaci českého pohostinství.


LB
Lenka Bernardová 07.09.2016 – 10:51

Musím, bohužel, připojit své zklamání ze stejné destinace. Tentokráte to byl camp v Bojkovicích v Bílých Karpatech. Jezdili jsme o prázdninách po "vlastech českých" a zabrousili na jednu noc do tohoto kempu na úpatí Karpat. Máme VW Multivan, kde se dá pohodlně spát. Na rozdíl kempů v Čechách jsem však paní majitelce nedokázala vysvětlit co je to spací auto, které není karavanem. Pak už to bylo nad mé síly. Musela jsem zaplatit stan a auto.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás