Pavelkovo skrblení 108: Zkušenosti s Gopass

Michal Pavelka
Publikováno 10. srpna 2018

Obecně nejsem příznivec kupování si různých turistických pasů. Obzvlášť ve městech jako je třeba Řím apod. Máte sice zdarma dopravu po městě, ale pak, aby se vám investice vrátila, musíte prolézt několik muzeí apod. Většina měst se dá přitom krásně prochodit pěšky nebo projezdit s klasickou jednodenní jízdenkou. A tři muzea za den? No sorry, jaký to má smysl?

Trochu jinou zkušenost jsem si ale teď přivezl ze Slovenska. V Nízkých Tatrách jsem si pořídil GOPASS. Žádný vstupní poplatek, přitom jsem každý den ušetřil aspoň stovku.

Když chcete jet například lanovkou na hřeben Nízkých Tater, můžete si koupit lístek na místě za dvacet euro v kamenné prodejně. S Gopassem však můžete jít rovnou k platebnímu terminálu, předběhnout frontu a lístek si koupit za eur sedmnáct. Pokud plánujete dopředu, tedy více než tři dny, lze si koupit lístek přes mobilní aplikaci nebo z počítače a ušetříte ještě jedno euro. Gopass se dá objednat dopředu a přijde vám poštou ještě před dovolenou. Daleko jednodušší je vyzvednout si ho přímo na místě. My konkrétně u liptovskomikulášského aquaparku Tatralandia. Aquaparky v Mikuláši a Bešeňové jsou dalšími místy, kde se s Gopassem ušetří.

Jdete si koupit pivo, drink – ať už u lanovky nebo v aquaparku, servírka vás překvapí dotazem, jestli máte Gopass a šup, pivo je o půl eura levnější.

Připomínám, že nic se neplatí předem za registraci, nikde žádné povinnosti. Kromě registrace. Jen slevy a rychlejší odbavení. Gopass platí nejen v Nízkých Tatrách, ale i Vysokých. Partnery jsou dokonce i český Špindlerův Mlýn nebo polský Szczyrk.

Ale samozřejmě nejvíce ušetříte, když se na hřebeny v Tatrách vydáte pěšky a koupat se budete v přírodních rybnících.


B
Bob 12.08.2018 – 16:05

Gopass platí v polsku v zábavním parku LEGENDIA https://www.legendia.pl/cs/ je to polská varianta Legolendu , hodně atrakcí je podobných

Odpovědět

A
Adam 29.01.2020 – 08:58

Gopass je jedna velká past. Ceny jsou přemrštěny, ukázkou je skipas ve Špindlu. Ceny chaoticky lezou na horu a ušetřit se opravdu nedá. Za denní skipas 1100,- Kč kdy stojíte 3 hod ve frontě, svah neupravený...

Odpovědět

J
Jana 06.10.2020 – 10:17

Tatralandia paráda. Ovšem nevyplatí se kupovat lístky např. na lanovku ve Špindlu předem. Hlavně za nestabilního počasí. Storno poplatek 150,- překvapí dokonale. :(

Odpovědět

M
Milan 26.06.2022 – 10:30

Byl jsem GOPASSEM nemile překvapen. Dobil jsem si kredit samozřejmě naší měnou. V Nízkých Tatrách jsem chtěl kreditem uhradit lanovku a po velkých a dlouhých peripetiích nám bylo sděleno, že v našich korunách lanovka uhradit nejde. Předpokládali jsme, že vzhledem k tomu, že se GOPASS tváří jako středoevropská platforma turismu, měla by být určitě schopná převádět měny platným kurzem.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás