Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

Lenka Chládková
Publikováno 21. července 2018

Nedávno v Módní hlídce vyšlo 10 tipů na trendy letní šaty, nyní jsme si dali za úkol pořídit letní šaty do 499 Kč. Vzhledem k tomu, že téměř všude probíhají výprodeje, bylo z čeho vybírat. A některé kousky koupíte dokonce do stokoruny.

Trendy nejsou v případě letních šatů nijak limitující. Letos vede pestrost, barvy, květinové potisky, vzory s exotickým ovocem, zvířecí motivy a jiné originální prvky. Neměli bychom zapomenout ani na šaty s krajkou. Střihům vévodí odhalená ramena, prostřihy a volány. Délka šatů nehraje roli, nosí se krátké, midi nebo dlouhé letní šaty. Prakticky s žádným modelem nemůžete sáhnout vedle.

  1. Letní šaty podle typu postavy

    Vybrat správný střih letních šatů není nic jednoduchého. Šaty by měly být z příjemného materiálu, měly by také zdůrazňovat přednosti postavy, trošku maskovat případné nedostatky a především by měly být pohodlné. Naštěstí existuje několik osvědčených rad, díky kterým lze odhadnout správný střih, který bude zaručeně slušet.

    • Dámy se širokými bokysilnějšími stehny mohou vsadit na klasické šaty áčkového střihu s délkou nad kolena, v horní části mohou být šaty upnutější. Pokud jsou šaty volnější, je vhodným doplňkem pásek. Šaty mohou mít výraznější dekolt nebo odhalená ramena. Určitě se nehodí šaty nabírané kolem boků nebo volány.
    • Větší bříškoširší pas schovají volnější splývavé šaty s projmutím na bocích. Hluboký výstřih do véčka pomůže postavu opticky zeštíhlit. Určitě se nehodí projmutí přímo pod prsy nebo rovné těsné střihy.
    • Plnoštíhlé dámy opticky zeštíhlí zavinovací šaty nebo klasické pouzdrovky s délkou těsně pod kolena. Osvědčené jsou i šaty áčkového střihu. Silnější ruce spolehlivě zakryjí tříčtvrteční rukávy.
    • Dámám s chlapeckou postavou sluší košilové šaty nebo upnuté minišaty do půli stehen.
    • Ženské tvary jsou in, ideální je upnutější střih a zvýrazněný dekolt. Důležité je vybrat správnou velikost, pokud budou šaty příliš upnuté, zbytečně přidají kila navíc.
    • Štíhlé, vysoké ženy si mohou dovolit téměř vše, od přiléhavých modelů přes asymetrické kousky až po maxi šaty.
    • Menší dámy by neměly nosit midi ani dlouhé šaty. Délka nad kolena a projmutí těsně pod prsy opticky prodlouží nohy a celé tělo.

10 tipů na levné letní šaty

  1. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    UrbanStore: Letní šaty Terranova

    Na UrbanStore.cz právě probíhají masivní výprodeje se slevami až 80 %. Z nabídky nás zaujalo hned několik stylových a pohodlných šatů od italské značky Terranova za atraktivní cenu 98 Kč. Většina šatů je ze 100% bavlny, na výběr je hned z několika střihů a barev. Vede růžová, modrá, oranžová, bílá a černá.

    Najdete zde šaty se tříčtvrtečními rukávy s délkou nad kolena, jednoduché maxi šaty s délkou až ke kotníkům, šaty se širokými ramínky s projmutím v pase nebo upnuté šaty s krátkými rukávy, ramínky či sexy bandeau kousky bez ramínek a jemným řasením na hrudníku

    Zdroj fotky: UrbanStore.cz

  2. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    BigBrands: Výprodej letních šatů

    V nákupním klubu BigBrands nám padly do oka 3 modely od mladé anglické značky Iska London. Iska London se zaměřuje výhradně na stylovou módu pro dámy podle nejnovějších trendů.

    Vybrané šaty mají typicky ženský střih s decentní délkou nad kolena a jsou ozdobeny stuhou v pase. Zatímco modely s potiskem ptáčků jsou přesně podle poslední módy, kostkované šaty působí velmi elegantně a nadčasově. Na BigBrands se točí slevy prakticky neustále, nicméně tyhle kousky je možné pořídit s opravdu luxusní slevou.

    • Cena: od 329 Kč
    • Zobrazit na BigBrands

    Zdroj fotky: BigBrands.cz

  3. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Bonprix: Dvoje krátké letní šaty

    Hned dvoje šaty v jednom balení za jednu cenu 398 Kč najdete v nabídce e-shopu Bonprix. Šaty jsou ze 100% bavlny a je možné vybírat z několika barevných kombinací a květinových potisků. Podle recenzí jsou šaty velmi pohodlné, z příjemného materiálu a jsou ideální k vodě nebo na zahradu.

    Před nákupem doporučuji zkontrolovat, zda není možné využít slevový kupon Bonprix. Například je k dispozici sleva 150 Kč na první nákup, pokud se přihlásíte k odběru newsletteru. Podmínkou je nákup alespoň za 600 Kč.

    Zdroj fotky: Bonprix.cz

  4. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Modino: Letní šaty s krajkou

    E-shop Modino.cz prodává nejnovější módní kousky z Francie a Španělska. Z opravdu pestré nabídky dámských letních šatů jsme vybrali model z dílny španělské značky Venca. Aktuální kolekce oblečení a doplňků od značky Venca nabízí elegantní, stylové a trendy kousky pro každou příležitost.

    Vzdušné šaty volného střihu působí na první dojem romanticky a velmi žensky. Odhalená ramena dávají vyniknout šíji a klíčním kostem, to vše podtrhuje jemné zdobení krajkou. Šaty mají úzká ramínka a krátké raglánové rukávy s příjemnou délkou těsně nad kolena.

    Zdroj fotky: Modino.cz

  5. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Answear: Letní midi šaty Medicine

    O značce Medicine jsme v Módní hlídce již psali. Jde o poměrně novou polskou značku, která se zaměřuje na mladou generaci. Návrháři značky Medicine díky svému kreativnímu přístupu posouvají nejnovější módní trendy ještě o něco dále. Chcete-li se oblékat stylově, podle nejnovější módy a zároveň se neztratit v davu, pak je na čase navštívit Answear a poohlédnout se po nějakém originálním kousku z aktuální kolekce Medicine.

    Do našeho výběru jsme zahrnuli letní midi šaty s délkou lehce pod kolena. Šaty jsou ze 100% viskózy a jsou dostupné hned ve třech barevných provedeních – ve žluté, červené a černé, vždy s květinovým potiskem. Šaty jsou áčkového střihu, zapínání je na zip a v pase je dekorativní pásek. Díky letnímu výprodeji jsou šaty zlevněné z původní ceny 699 Kč na 439 Kč.

    Zdroj fotky: Answear.cz

  6. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Tchibo: Žerzejové šaty s volánem

    Žerzej neboli jersey je úplet z různých přírodních a syntetických vláken. Žerzejových látek je několik druhů a všechny jsou více, nebo méně elastické. Proužkované šaty, které prodává Tchibo, jsou z jednolícního žerzeje s 35% podílem Lenzing viskózy. Při výrobě těchto celulózových vláken z ryze rostlinných surovin jsou dodržovány přísné kvalitativní a ekologické požadavky.

    Šaty jsou na těle příjemné a pohodlné. Materiál je měkký a splývavý, střih je volnější. V horní části je přidán dekorativní volán, šaty se dají nosit buď s odhalenými rameny nebo s lodičkovým výstřihem. V obou případech šaty působí velmi žensky a elegantně. Jen je třeba pamatovat, že volán opticky přidá na objemu, z tohoto důvodu nejsou šaty příliš vhodné pro dámy s velkým poprsím.

    Zdroj fotky: Tchibo.cz

  7. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Blancheporte: Francouzské letní šaty

    Elegance, ženský šarm, vytříbený vkus a rafinované střihy, to vše charakterizuje francouzskou módu. Pokud máte slabost pro svůdné a šik modely, rozhodně byste se měli poohlédnout v internetovém obchodě Blancheporte.cz.

    Kromě výrazných slev nás na Blancheporte.cz zaujaly svůdné červené šaty s volány. Šaty jsou volné se širokými ramínky a kulatým výstřihem se sklady. Díky volánům šaty působí roztančeně a lehce. Bez povšimnutí nemůžeme nechat ani šaty s květinovým potiskem kombinované s krajkou. Tento kousek využijete pro každou příležitost. Výstřih je překřížený, v ramenou a v pase je krajková vsadka. Zapínání je na postranní zip.

    Zdroj fotky: Blancheporte.cz

  8. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Petrklíč: Letní šaty pro plnoštíhlé

    Kypré tvary v poslední době hýbají módním světem. Příkladem za všechny může být vnadná britská modelka Kelly Brook nebo slavná americká boubelka Ashley Graham. Šaty ve větších velikostech nabízí internetový obchod Petrklíč. Z poměrně bohaté nabídky různých střihů, materiálů a provedení, jsme zvolili pohodlné šaty z bambusového materiálu Jeans.

    Bambus vykazuje antibakteriální vlastnosti a výborně odvádí vlhkost. Šaty mají krátký rukáv, kulatý výstřih a příjemnou délku nad kolena. V pase jsou mírně projmuté. Šaty jsou ideální ke každodennímu nošení. Dostupné jsou ve dvou provedeních – v černé a modré, přičemž modré šaty jsou ze 100% bavlny.

    Zdroj fotky: Petrklíč.cz

  9. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    OTTO: Letní šaty k moři

    Plážové šaty se stylovým zvířecím potiskem najdete na stránkách e-shopu OTTO. Šaty jsou na úzká ramínka, v oblasti boků na stranách mají nařasený pás. Délka je lehce nad kolena. Materiál je 100% viskóza, jde tedy o lehký, příjemný a nepříliš mačkavý materiál.

    Podle uživatelských recenzí se hodí nejenom na pláž, ale třeba i do města. Před nákupem nezapomeňte zkontrolovat, zda nevyužijete slevový kupon OTTO. K dispozici je například sleva 400 Kč na nákup alespoň za 1 600 Kč. Stačí se zaregistrovat k odběru novinek.

    • Cena: 499 Kč
    • Zobrazit na OTTO

    Zdroj fotky: Otto-Shop.cz

  10. Módní hlídka: 10 tipů na letní šaty do 499 Kč

    Lascana: Letní šaty na ramínka

    Zajímavý a neokoukaný střih letních šatů nabízí plážové šaty s dvouvrstvým vzhledem v e-shopu Lascana-shop.cz. Na první pohled šaty vypadají jako tílko a sukně. Na výběr je několik kombinací barev nebo jednobarevné černé provedení.

    Materiál je 100% viskóza, šaty jsou lehounké. Vzhledem k tomu, že Lascana je jednou ze značek společnosti OTTO Central Europe GmbH, je při nákupu alespoň za 1 600 Kč možné využít slevy ve výši 400 Kč, pokud se zaregistrujete k odběru newsletteru.

    Zdroj fotky: Lascana-Shop.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Módní hlídka


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás