Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

Lukáš Vávra
Publikováno 31. ledna 2022

Univerzální odpověď na otázku “Jaká je nejlepší předplacená SIM karta?” neexistuje. Některé předplacenky jsou výhodnější na neomezené volání a jiné nabízí hodně dat za málo peněz. Největší výhoda jiných předplacenek spočívá zase v tom, že jsou zdarma.

V článku tak rozebíráme pět různých situací, kdy najde předplacená karta uplatnění. Pro každou z nich jsme vybrali tři nejlepší dostupné předplacenky.

  1. Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

    Předplacená karta zdarma

    Ať už nechcete v inzerátu uvádět své hlavní číslo, potřebujete se registrovat do internetové služby nebo jen oddělit komunikaci – mít druhou SIM kartu se samostatným telefonním číslem se hodí. Whatsapp lze používat i bez kreditu, a tak je zbytečné za SIM kartu platit.

    Hned tři operátoři nabízí bezplatné objednání SIM karty, kdy neplatíte ani za poštovné. Sice platí limit jedné SIM karty na jednu objednávku, ale víte jak. Jednou je to Lukáš Vávra, podruhé Luděk Vávra – a doručovací adresa je pořád stejná.

    🥇 SIM karta zdarma od MOBIL.cz

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyMOBIL.cz nabízí zdarma včetně poštovného plnohodnotnou SIM kartu s kreditem 10 Kč.

    K prvnímu dobití získáte několik bonusů: 50 Kč kreditu extra, data na 30 dní zdarma, nebo volné minuty. Objem dat se odvíjí od výše dobitého kreditu, každých 200-299 Kč dobíjené částky odpovídá 200 MB. Při dobití od 300 Kč výše si můžete zvolit odměnu v podobě 50 volných minut, neomezené volání v síti MOBIL.cz, nebo 1 GB internetu na 30 dní.

    Po vyčerpání balíčku dat bude internet fungovat dál, ovšem s rychlostí omezenou na 32 kbps download / 16 kbps upload.

    🥈 Oskarta

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyOskarta je předplacená karta Vodafonu, navenek působí trochu jako nechtěné dítě. Objednat si ji můžete buď zdarma s kreditem 10 Kč, nebo na dobírku se stokorunovým kreditem za 100 Kč. Platí omezení 1 ks SIM karty na jednu objednávku.

    Cena za minutu volání do všech sítí jsou 2 Kč a odeslaná SMS zpráva je zpoplatněna 1,50 Kč. Volitelně si lze dokoupit balíček 1 GB internetu za 77 Kč měsíčně.

    🥉 SIMzdarma.cz od O2

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyZ webu SIMzdarma.cz není během prvních pár sekund po načtení patrné, že patří O2. Nicméně je tomu tak.

    Bezplatně si na něm můžete objednat 1 SIM kartu, která je bez počátečního kreditu. Po nabití si můžete používat balíček v ceně 25 Kč, který pro daný den zahrnuje neomezené volání do všech sítí a 300 MB dat. Nijak se neaktivuje, stačí se připojit k internetu nebo někomu zavolat. SMS zprávu pošlete za 1,90 Kč.

    Předplacená SIM karta od O2 vám dá přístup ke slevám z programu O2Výhody.cz.

  2. Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

    Nejlepší datová předplacená karta

    Předplacená datová SIM karta je dobré řešení pro situace, kde se více lidí potřebuje připojit k internetu v místech, kde by byl pevný internet zbytečně drahý. Na nonstop sledování Netflixu to spíše nebude, ale pro běžné surfování nebo poslech Spotify stačí. Modem můžete levně udělat ze staršího telefonu, stačí ho trvale připojit do zásuvky a zapnout mobilní hotspot.

    🥇 Datamánie 100 GB za 300 Kč

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyBezkonkurenčně nejlepší nabídku má O2, které nabízí 100 GB dat každý měsíc za 300 Kč měsíčně. S takovým limitem není ani pravidelné sledování Netflixu problém. Aby se balíček každý měsíc aktivoval, je nutné mít na SIM kartě kredit v dostatečné výši. Předplacenka jako bonus obsahuje neomezené volání a neomezené SMS do všech sítí za 15 Kč na den.

    Zní to příliš skvěle na to, aby to byla pravda? Máte pravdu.

    Předplacenku Datamánie 100 GB za 300 Kč měsíčně lze koupit pouze v rámci limitovaných akcí. O2 ji sice opakovalo, ale v době psaní článku (leden 2022) není SIM karta k dispozici. Koupit se dá od překupníků na Aukru od 500 Kč do 1 500 Kč.

    V nabídce O2 je nyní pouze osekanější (a o poznání méně atraktivní) varianta 7 GB dat za 299 Kč měsíčně. Za její aktivaci získáte bonus 50 Kč kreditu zdarma a máte přístup ke slevám z programu O2 Výhody.

    🥈 Datová karta 30 GB od Vodafone

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyV rámci limitované nabídky Vodafone nabízí 30 GB dat měsíčně na 3 měsíce za jednorázový poplatek 599 Kč, nebo na 6 měsíců za 999 Kč.

    Nehledejte kalkulačky, spočítám to za vás. U varianty na 3 měsíce vás tak 30 GB bude stát 200 Kč měsíčně, při pořízení karty na půl roku za 30 GB dat zaplatíte v přepočtu 166,50 Kč měsíčně. Datový limit se obnovuje vždy první den v měsíci. Pokud ho v daný měsíc vyčerpáte, Vodafone vám bude šmejdíkovsky strhávat 49 Kč za každých započatých 250 MB. Tuto “funkci” lze deaktivovat v Samoobsluze.

    SIM karta je bez počátečního kreditu. Pokud z ní chcete volat a posílat SMS zprávy, musíte si ho dobít. Za minutu hovoru zaplatíte 3,50 Kč a za odeslanou SMS zprávu 1,90 Kč.

    🥉 Internet v mobilu na rok od T-Mobile

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyDatovou předplacenku T-Mobile lze charakterizovat slovy “málo dat za málo peněz”. Za jednorázový paušální poplatek 998 Kč si lze aktivovat balíček 1 GB dat na každý z 12 následujících měsíců. Data se obnoví automaticky po 30 dnech.

    1 GB vás tak každý měsíc bude stát 83 Kč, balíček lze aktivovat k libovolné předplacené kartě Twist.

    Do 31. ledna 2022 T-Mobile nabízel tento tarif za 499 Kč ročně (tedy 42 Kč měsíčně). Je možné, že se tato nabídka bude v průběhu roku opakovat.

  3. Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

    Předplacená karta na neomezené volání

    Neomezené volání na předplacené kartě se obzvláště hodí ve chvílích, kdy potřebujete realizovat velké množství dlouhých hovorů v pár dnech. Navíc snadno předejdete obtěžujícím hovorům v budoucnu tím, že použijete novou SIM kartu s jiným číslem. Taková karta navíc přijde vhod, když potřebujete najednou poslat velké množství SMS zpráv.

    🥇 Předplacená karta 30 od Vodafone

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyS Předplacenou kartou 30 nezaplatíte více než 30 Kč za den. Můžete neomezeně telefonovat, posílat SMS zprávy bez omezení a během dne přenést až 300 MB dat.

    Formálně je u předplacenky stanovena cena 3 Kč za minutu hovoru, 3 Kč za odeslanou SMS zprávu a 3 Kč za 10 MB přenesených dat. S ohledem na třicetikorunový strop se jedná o formalitu.

    Cena SIM karty je 200 Kč, počáteční kredit má stejnou výši.

    🥈 Předplacenka GO Neomezeně od O2

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyGO Neomezeně zahrnuje neomezené volání do všech sítí a 300 MB dat za 25 Kč na den. Platí se jen za dny, kdy se telefon připojí k internetu (stačí vypínat mobilní data) nebo když se realizuje odchozí hovor.

    Za každou odeslanou SMS zprávu se platí 1,90 Kč, v ceně není zahrnuta ani jedna. Cena SIM karty je 150 Kč a stejná výše kreditu je již přednabita.

    Drobnou radůstkou je přístup do programu O2 Výhody. Nabídka slev sice není tak pestrá jako v minulosti, přesto lze získat slevový kupón Tescoma nebo levnější oblečení Adidas.

    🥉 Twist neomezeně síť nesíť

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyT-Mobile nabízí u předplacené karty neomezené volání do všech sítí v balíčku Twist neomezeně síť nesíť.

    Cena balíčku je 139 Kč týdně, předplatné se každých 7 dní automaticky obnovuje. V případě potřeba ho tak je nutné deaktivovat. SMS zprávy ani data nejsou v tomto případě zahrnuta.

    Twist neomezeně síť nesíť lze aktivovat na kteroukoliv předplacenku od T-Mobile.

  4. Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

    Nejlepší předplacená SIM karta pro občasné volání

    Hlavně nezávazně – bez nevýhodných balíčků, tarifů či jiných úvazků. Nejlepší předplacenka pro občasné volání je určena třeba seniorům, kteří na telefon nesáhnou, co je týden dlouhý. Ovšem pak chtějí zavolat vnoučatům a neprovolat důchod.

    🥇 Předplacená karta 30 od Vodafone

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyTuto předplacenou kartu od Vodafone v článku zmiňujeme hned několikrát. V konečném důsledku je výhodná – nelze s ní utratit více než 30 Kč denně, ať již uživatel telefonuje nebo posílá zprávy o sto šest. Plus je každý den k dispozici 300 MB dat. Limit se vynuluje vždy o půlnoci.

    Minuta hovoru stojí 3 Kč, odeslaná SMS zpráva také 3 Kč a každých 10 MB přenesených dat rovněž 30 Kč. SIM karta je tak velmi výhodná pro uživatele, kteří mají ve zvyku třeba jednou týdně obvolávat příbuzné.

    Cena nové SIM karty je 200 Kč, zahrnut je kredit ve stejné výši. Objednat předplacenku si můžete přes internet, nebo vyzvednout k kterékoliv prodejně Vodafone.

    🥈 Oskarta

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyStránky to na první pohled nepřiznají, a tak kdo má krátkou paměť, Oskartu si se skutečným provozovatelem asi nespojí. Je jím Vodafone. Oskarta byla předplacená karta ještě v době, kdy byl Vodafone Oskarem.

    Minuta volání do všech sítí stojí 2 Kč, odeslaná SMS zpráva 1,50 Kč a balíček 1 GB internetu na měsíc je za 77 Kč.

    SIM kartu si lze objednat zdarma s extra kreditem 10 Kč. Druhou možností je varianta s extra kreditem 100 Kč na dobírku celkem za 100 Kč. Zakoupit předplacenku můžete na pobočkách České pošty, ve vybraných stáncích nebo čerpacích stanicích.

    🥉 Předplacená SIM karta TESCO mobile

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyStandardní cena volání s TESCO mobile je 2,50 Kč za minutu, každá odeslaná SMS stojí 1,50 Kč.

    Jakmile se SIM karta dobije kreditem ve výši alespoň 300 Kč, ceny jsou nižší. Za minutu volání se platí 1,50 Kč, hovory do Tesco Mobile jsou zcela zdarma a odeslaná SMS zpráva je za 1 Kč.

    Za 279 Kč si lze zakoupit balíček 7,5 GB dat, který je však nutné vyčerpat během následujících 30 dní. TESCO mobile nabízí i několik dalších balíčků, z nichž nás výrazněji žádný nezaujal.

    SIM kartu si lze objednat přes internet s přednabitým kreditem 150 Kč. Standardní cena je 200 Kč, v rámci probíhající kampaně je snížena na 69 Kč.

  5. Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazky

    SIM karta s dlouhou platností kreditu

    SIM karty z poslední skupiny jsou vhodné pro případy, kdy si potřebujete levně držet druhé telefonní číslo. Neutrácet peníze za dobíjení kreditu, ale současně se nestrachovat, že operátor SIM kartu deaktivuje. Životnost následujících SIM karet je vždy alespoň 1 rok, poté je nutné kredit dobít.

    🥇 SIMka s kreditem od Kaktusu

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyŽivotnost kreditu na SIM kartě Kaktus je 12 měsíců, minimální částka dobití je 50 Kč. Novou kartu si lze objednat na webu za 100 Kč, v ceně je zahrnut kredit na volání ve výši 100 Kč, půl giga dat a dalšího půl giga na sociální sítě.

    Cena za minutu volání je 2,50 Kč, SMS pošlete za 1,50 Kč a za 1 přenesený MB nad rámec balíčku se strhne 1 Kč. Nad rámec toho si lze aktivovat balíčky, jejichž přehled najdete na webu Kaktusu.

    🥈 Předplacenka Twist 50 a 50 od T-Mobile

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyCena předplacenky Twist 50 a 50 je 150 Kč, zahrnut je počáteční kredit 100 Kč. Platnost kreditu je 12 měsíců od aktivace, poté je nutné kartu dobít alespoň 200 Kč.

    První měsíc můžete čerpat bonus, podle kterého nese předplacenka svůj název. Automaticky získáte 50 minut a 50 SMS do všech sítí, první den použití navíc 100 MB dat. Cena za minutu volání do všech sítí je 3,90 Kč, za každou odeslanou SMS se z kreditu strhne 1,90 Kč.

    🥉 Předplacená karta 30 od Vodafone

    Nejlepší předplacená karta 2022: Neomezené volání, 100 GB dat a žádné závazkyPořizovací cena Předplacené karty 30 je 200 Kč, přičemž rovnou získáváte kredit ve stejné výši. Platnost kreditu je 13 měsíců, poté musíte SIM kartu dobít částkou alespoň 300 Kč.

    Předplacená karta má velmi jednoduchý ceník, když minuta volání, odeslaná SMS zpráva i 10 MB přenesených dat stojí vždy 3 Kč. Maximální denní útrata je přitom zastropována 30 Kč, poté můžete volat a posílat zprávy bez omezení. Datový limit na den je 300 MB.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás