Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

Klára Hrnčířská
Publikováno 5. srpna 2021

Nové věci do kuchyně udělají radost každé hospodyňce. Praktické vychytávky potěší, ušetří čas a pomůžou vnést do vaření nového kreativního ducha. Vybrala jsem pro vás několik praktických vychytávek, o kterých většina z nás ani neví, že vůbec existují. K tomu jsem přihodila pár klasických věcí, jen tak pro radost. Tak pojďme na to.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Lis na česnek

    Určitě znáte klasický pákový lis na česnek. Nejen, že se špatně umývá, ale drobná vnitřní část se většinou ztratí a lis je nepoužitelný. Proto jsem byla příjemně překvapena, když jsem narazila na tuhle praktickou vychytávku. Stačí prkýnko, na které položíte česnek, promáčknete přes lis a nalisovaný česnek pohodlně přendáte kamkoli potřebujete. Třeba do hrnce s vařící polévkou.

    Lis má plastovou rukojeť a jeho celkové rozměry jsou 10,8 x 6,7 x 5 cm. Součástí nabídky je i druhá varianta, která funguje spíše jako klasické struhadlo na zelí.

  2. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Oddělovač žloutku od bílků

    Pravidelně se vám nedaří oddělit žloutek od bílku? Zpravidla čím více bílků už v míse tím, tím spíš mi tam spadne kousek žloutku. Proto jsem uvítala možnost pořídit si oddělovač na žloutky. Navíc mi zůstanou vždy čisté ruce, takže mohu dělat víc věcí najednou, například vařit dvě jídla, míchat něco v hrnci a podobně.

    Plastová vychytávka je velká 14 x 6,5 cm a váží 20 g. Praktický zobáček umožňuje zapřít ji o okraj misky. Rukojeť je průběžná, takže ji lze pohodlně umístit na jakoukoli nádobu s průměrem do 12 cm.

  3. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Domácí sushi

    Na výrobu domácího sushi se chystám už věčnost. Stále jsem si na to netroufala, dokud jsem nenarazila na AliExpressu na praktickou pomůcku ve tvaru trojúhelníku se zaoblenými rohy. Je to vlastně taková malá mistička, která pomůže vytvarovat rýži. Tu pak stačí pouze obalit řasou, sezamem, přidat kousek ryby nebo další příchutě.

    Součástí balení jsou 2 formy ve dvou velikostech. Velikost malé formy je přibližně 5,5 cm a velikost velké formy je 7 cm. Obě jsou vysoké 3 cm. Každá z nich se skládá ze základní formy a „víčka“, které pomůže rýži upěchovat. Spodní část formy je prolomitelná, takže rýži snadno vyndáte.

  4. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Váha ve tvaru lžíce

    Určitě to znáte – vaříte dvě jídla, do toho umýváte nádobí a ještě hlídáte malé dítě nebo vám někdo volá. V tom kalupu a nedostatku prostoru není vždy prostor pro váhu, na kterou byste postavili nádobu na vážení. Navíc si tím přiděláváte další nádobí. Některé věcí navíc můžete potřebovat navážit v malém množství a klasická váha není dostatečně jemná. Proto jsem pro vás vybrala praktickou váhu ve tvaru lžíce.

    K dispozici je 5 barevných provedení. Váha váží do hmotnosti 500 g. Její velikost je 23 x 5,6 x 3 cm a má digitální displej. Její váha je 46 g. Součástí balení je 1 knoflíková baterie.

  5. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Krájedlo na avokádo

    Krájedlo lze využít nejen na avokádo, ale přesto mne zaujalo především v souvislosti s tímto ovocem. Zralé avokádo je mazlavé a krájí se špatně. Praktické krájedlo vybere dužinu ze slupky a navíc ji nakrájí na nudličky. Rukojeť je v podobě nože s krytkou.

    Rozměr produktu je 18 x 6 x 2 cm. Vyroben je z plastu.

  6. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Formičky na sušenky

    Teď už k té klasice. Vybrala jsem formičky na sušenky ve tvaru dinosaurů, protože mne zaujaly kosti, které se do těsta otisknou. Tyhle sušenky jistě ocení nejen děti, Můžou se stát tematickým doplňkem ke sledování filmu o dinosaurech nebo dárkem pro partnera do práce na svačinu.

    Každá formička sestává ze dvou částí – základního tvaru dinosaura a razítka s kostmi. Velikost formiček je 7 x 14 cm, 8 x 13 cm a 8 x 13 cm. Součástí nabídky jsou další dvě verze formiček ve tvaru dinosaurů.

  7. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Kostkované utěrky

    Klasické kostkované utěrky jako po babičce. Tahle klasika se hodí do každé kuchyně. Jednoduché barevné proužky utvářející vzor kosteček na bílém pozadí se sladí s každým designem.

    Součástí balení je 1 utěrka. Vybírat můžete z 6 barevných variant. Velikost utěrky je 15,7 x 40 cm a váží 32 g. Rozměr je menší, takže se hodí například na zabalení pečiva nebo přikrytí kynoucího těsta.

  8. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Čokoládové pralinky

    Forma na domácí čokoládové pralinky. Nevěřili byste, jak je jejich výroba jednoduchá. Jsou během chvilky hotové a navíc si sami vytvoříte příchuť, jakou si přejete. Vybrala jsem pro vás variant se širokou škálou motivů.

    Vybírat můžete z 28 motivů. Forma je vyrobena ze silikonu a její rozměr je 21 x 10,5 x 1,5 cm. Pralinky jdou ze silikonu krásně vyloupnout.

  9. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Skládací trychtýř

    Trychtýř je něco, co použiju v kuchyni jednou za čas. Takže mi akorát zabírá místo. Proto jsem byla nadšena z praktického skládacího silikonového trychtýře s uchem, které má v sobě navíc dírku, takže na trychtýř můžu přidělat provázek a zavěsit ho na vnitřní stranu dvířek.

    Vybírat můžete ze tří pastelových barev. Průměr výrobku je 7,5 x 7,5 cm. Materiál snese teplotu od -20°C do 220°C, takže jej lze využít například na horké sirupy či marmelády.

  10. Tipy z AliExpressu: 10 tipů na drobnosti do kuchyně

    Zdobítko na kávu

    Káva jako od profesionála. Viděli jste někdy pracovat baristu? Párkrát zavlní zápěstím a v kávě se ukryje labuť nebo srdíčko. S tímhle vám sice neporadím, ale vybrala jsem pro vás zdobítko na kávu s několika motivy, s kterým dosáhnete stejně zajímavých efektů.

    Zdobítko sestává z 8-mi motivů spojených dohromady, takže se nepoztrácí. Vždy jen vytočíte jeden motiv, který chcete použít a ostatní poslouží jako rukojeť. Průměr jednoho kotouče je 8,5 cm.

Nahlásit chybu v článku

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás