Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

Klára Hrnčířská
Publikováno 28. října 2021

Jóga je zázrakem nejen pro tělo, ale také pro psychiku. Pomůže nám zklidnit mysl po náročném dni, připraví nás brzy ráno do nadcházejícího pracovního tlaku a zároveň nám pomůže vyčistit hlavu od nežádoucích myšlenek. Je také výborným pomocníkem pro narovnání zad při sedavém zaměstnání, udržení přirozené pružnosti těla a dosažení krásné postavy. Teprve až se pustíme do jógy, zjistíme, kde všude je tělo ztuhlé a co je v něm v nepořádku. Tak pojďte cvičit! Vybrala jsem pro vás několik pomůcek, které vám to zpříjemní.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Jógamatka

    Základem pro pohodlnou jógu je kvalitní podložka neboli jógamatka, jak zní název, který u nás zdomácněl. Kvalitní podložka zajistí, že vám nebude nikde nic klouzat, nebudete muset řešit nepříjemný povrch, nebude vás škrábat koberec ani vám nebudou ujíždět nohy na kachličkách. Navíc pokud si vyberete krásný vzor, bude pro vás každodenní radostí se k józe vracet.

    Proto jsem pro vás vybrala krásné mandalové vzory. Vybírat můžete z 13 designových variant. Rozměr každé z nich je 183 x 63 cm. Síla je pouhé 2 mm, ale nemusíte mít obavy, že by to bylo příliš tenké. Klasická silná karimatka by byla nepohodlná – jógamatka je koncipovaná na cvičení a je důležité, abyste se do ní zbytečně nebořili.

  2. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Dámské legíny

    Aby se vám pohodlně cvičilo, důležité je také oblečení. Základem jsou legíny – někdo volí krátké, jiný dává přednost dlouhým. Osobně se mi osvědčily dlouhé. Lze v nich cvičit v zimě nebo brzy ráno na zahradě během letních dnů. Pokud není opravdu horko a necvičím během dne, sahám spíše po delších variantách.

    Tyhle legíny jsou k dispozici ve dvou barevných variantách. Vybírat můžete z černé barvy, která je designově ozdobena bílým stromem nebo z inverzní verze, tedy bílých legín s černým stromem. V nabídce je velikost S. M, L a XL. S výběrem konkrétní velikosti vám pomůže praktická tabulka s rozměry v centimetrech.

  3. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Krátké legíny

    Vedle těch dlouhých se přece jen podívejme také na krátkou verzi legín. Přesněji na delší kraťasy. Pokud se chystáte cvičit během horkých letních dnů na zahradě nebo chcete vycestovat k moři a vzít si sebou jógamatka, určitě je oceníte.

    K dispozici je 10 barevných variant v sytých jednobarevných tónech. Jsou ozdobeny pouze odlišných materiálovými prvky v téže barvě a několika výraznými švy. K dostání jsou ve velikosti S, M a L. S výběrem vhodné velikosti vám pomůže tabulka s rozměry v centimetrech.

  4. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Jóga blok

    Ke cvičení vám vedle jógamatka může výborně posloužit také praktický blok, určený na některé asány neboli pozice v józe. Pomůže vám především v začátcích, kdy pro vás může být například obtížné dosáhnout v některých pozicích na zem a tak se namísto o zem opřete o tuto pomůcku.

    Blok je k dostání v 10 barevných variantách. Jeho velikost je 23 x 15 x 7,5 cm. Vyroben je z pevné pěny, přesněji z materiálu EVA.

  5. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Praktická guma

    Další pomůckou je praktická guma, která vám stejně jako předchozí pomůcka pomůže s některými cviky. Cvičení s gumou je navíc velice oblíbené a řadí se mezi moderní jógu. Je zábavné a vnáší do klasické jógy, ke které potřebujete pouze karimatku, další zajímavé prvky.

    Vybírat můžete ze 3 barevných provedení – modrá, červená a růžová. Guma je rovná a dvojitá, je prošita v pravidelných rozestupech a tím jsou na ní vytvořeny smyčky, které lze navléct na nohu nebo na ruku. Výborně se hodí také do začátků, kdy ještě nezvládnete základní jógové cviky, ale přesto chcete začít cvičit.

  6. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Láhev na vodu

    Pitný režim je důležitou součástí každého sportu. Voda pomáhá obnovit energii v těle, je nositelem informace a regeneruje fyzickou stránku těla. Doma máme vody dostatek, ale pokud se chystáte cvičit venku nebo docházíte na lekce jógy, může se láhev na vodu hodit, bez ohledu na to, zda je zima nebo horké léto. Láhev je pohodlná, i pokud cvičíte na zahradě – nemusíte opatrovat skleničku s vodou.
    Praktickou dvoulitrovou láhev můžete koupit v 12 barvách. Je průsvitná, takže snadno poznáte, kolik vody vám zbývá. Součástí je praktický uzávěr s víčkem, které je k němu připojeno, takže se neztratí. Materiál neobsahuje BPA. Výrobek má FDA certifikaci. Na boku láhve jsou risky, které vám pomohou určit množství zbývající vody.

  7. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Sportovní podprsenka

    Sama nemám ráda na jógu příliš upnuté podprsenky, podobné těm na běhání. Většinou mi vyhovují spíše klasické braletky, které jsou volnější. Během jógy potřebuji dýchat a dostatečně se uvolnit. Pokud máte menší prsa, vystačíte si i s upnutým tílkem, ale pro větší poprsí je pohodlnější cvičit v podprsence. Proto jsem vybrala praktickou sportovní pružnou podprsenku, která je jednobarevná, takže se hodí i k barevnějším legínám.

    Vybírat můžete z 8 barev. Velikost je univerzální a sedí na košíčky A a B. Vyrobena je z nylonu, bavlny a polyesteru. Podprsenka má úzká ramínka a vyjímatelné vycpávky, takže je můžete snadno vyndat a nosit ji bez nich.

  8. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Set na jógu

    Teď se podívejme na celý set, tedy legíny se sportovní podprsenkou. Pokud k sobě tyto dvě věci ladí, je to vždy krásný pohled a navíc se budete cítit mnohem příjemněji. Vybrala jsem jednoduchou podprsenku s širšími ramínky, plným výstřihem a vykrojenými rameny. K tomu ladící dlouhé legíny v příjemném květinovém vzoru.

    Set je k dispozici ve velikostech S, M a L. Vybírat můžete ze 4 barevných variant. S výběrem konkrétní velikosti vám pomůže praktická tabulka s rozměry v centimetrech.

  9. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Meditace jako součást jógy

    Jóga není pouze o protažení. Je to především práce s vnitřní energií, můžeme ji nazvat například kundalini, která nám proudí v těle. Součástí samotné jógy je i meditace, tedy ponoření se do sebe. Pokud chcete pouze meditovat a zrovna necvičíte, budou se vám hodit volné kalhoty, které nikde neškrtí a dají vám dostatek volnosti pro práci s vnitřním světem. Pomohou vám odpoutat se od těla.

    K dispozici jsou v 7 krásných orientálních vzorech. Velikost je univerzální, přesto je součástí stránky produktu přehledná tabulka s rozměry, která vám pomůže odhadnout přibližnou velikost vzhledem k vaší postavě.

  10. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro jógu

    Legínové kraťasy

    Na závěr jsem zvolila krátké legíny, které se mohou přece jen hodit do horkých letních dnů. Využijete je i v případě kožních problémů, kdy potřebujete nechat pokožku dýchat. Krátké kra´tasy jsou vysoké do pasu, ale lze je podle potřeby v pase nařasit nebo ohnout a tím pádem pas snížit. Látka je velice tenká.

    K dispozici je 15 barev a všechny můžete koupit ve velikostech pro S a M, M a L nebo L a XL. Tabulka s přesnými rozměry vám pomůže s výběrem.

Nahlásit chybu v článku

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás