Letiště Porto (OPO)

Portugalsko Porto, Portugalsko
Aktuální čas Aktuální čas: 14:38
IATA kód OPO

Letiště Porto (OPO) | © Joyfull | Dreamstime.com

Doprava z letiště Porto

Nejlepší varianta:

Nejlepším způsobem dopravy do centra města je metro. Fialová linka E vás sveze do centra, na vlakové či autobusové nádraží každých 20-30 minut. Jízdenka vás vyjde na 48 Kč€2.

Pokud plánujete v Portu hodně využívat metro, doporučujeme zakoupit kartu Andante za 14,28 Kč€0.60. Na kartu poté můžete dokupovat další jízdenky se slevou.

Alternativní varianta:

Další možností je využít letištní kyvadlovou dopravu provozovanou společností 100rumos. Cena je 286 Kč€12 za osobu, s vyšším počtem osob cena klesá. Objednat lze předem na 100rumos.com.

Uber z letiště

Pokud se rozhodnete využít služeb Uber, počítejte s cenou od 476 Kč€20.

Terminály letiště Porto

Letiště Porto je tvořeno moderním, tříposchoďovým terminálem. Kromě zmiňovaných dopravců TAP Portugal a nízkonákladovek Ryanair, easyJet a Wizz Air využívá letiště pro své pravidelné linky také Vueling, Air Transat nebo Lufthansa.

Přestup na letišti Porto

Ačkoliv je terminál poměrně rozlehlý, orientace není složitá. Na přestup by vám tak mělo stačit 40 minut.

Spaní na letišti Porto

Co čekat

Portské letiště je otevřeno 24 hodin denně. Jedná se o nepříliš velké letiště, které je v noci spíše klidné. Zdejší personál je zvyklý na nocující pasažéry.

Kde spát

Nejlepším místem pro přespání je horní patro letiště. O půlnoci se zde zhasínají světla, patro je velmi tiché. Mnoho cestujících také doporučuje prostory kaváren Costa Coffee a Café Central, kde naleznete pohodlné sedačky.

Většina laviček na letišti má opěrky, nejsou tudíž příliš vhodné k přespání. Doporučujeme teplejší oblečení nebo přikrývku, v noci zde bývá chladno.

Služby na letišti Porto

Wifi zdarma

Letiště má bezplatnou wifi síť. Připojte se na “VINCI Airports wifi”. Připomínáme, že v EU můžete čerpat data ze svého mobilního tarifu za stejných podmínek jako v ČR.

Na letišti také naleznete 12 počítačů s volným přístupem k internetu.

Jídlo a pití

Na portském letišti funguje mnoho restaurací a kaváren. Naleznete zde rychlé občerstvení (např. Burger King), portugalskou i italskou kuchyni nebo také kavárnu Costa Coffee.

Otevírací doba se různí, žádný podnik nemá otevřeno 24 hodin denně. Na letišti se nenachází žádný supermarket, ale naleznete zde stanice s pitnou vodou, kde si můžete zdarma naplnit svou láhev.

Úschovna zavazadel

Úschovnu zavazadel naleznete na 3. poschodí u informací. Otevírací doba je 5-23 hodin. Cena úschovy závisí na hmotnosti zavazadla – do 10 kg 57 Kč€2.41, do 30 kg 87 Kč€3.66 a nad 30 kg 173 Kč€7.27.

Uzamykatelné skříňky jsou také k dispozici. Nachází se v přízemí ve veřejné části letiště. Cena úschovy závisí na velikosti zavazadla, pohybuje se od 36 Kč€1.50 do 60 Kč€2.50.

Směnárny a bankomaty

Na letišti se nachází několik bankomatů různých bank. Naleznete je ve veřejné části letiště i za bezpečnostní kontrolou.

Směnárna Nova Câmbios nabízí své služby na přízemí (otevírací doba 7-12 hodin) a ve 3. poschodí (otevírací doba 5-21:30 hodin).

Letištní salonky

Na letišti se nachází salonek ANA Lounge. Otevřen je denně od 5 do 23 hodin. Vstupovat lze pomocí Priority Pass nebo za jednorázové vstupné 585 Kč€24.59. Salonek je klimatizován, je vybaven TV, wifi, telefonem a faxem. K dispozici je denní tisk a časopisy a také alkoholické a nealkoholické nápoje.

Sprchy

Sprchy zdarma naleznete v blízkosti odletových bran.

Akční letenky na Letiště Porto (OPO)

Další letiště v zemi Portugalsko


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.