SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na špagety s rajčaty a bazalkou

Pátek, 21. listopad 2014, Skrblík.cz

Špagety s rajčaty a bazalkou jsou chutnou klasikou, kterou zvládne uvařit i kuchař amatér. Cherry rajčata můžete v receptu nahradit ještě levnější variantou – tomaty z vlastní zahrádky.

  • Cena za 1 porci: 26,50 Kč
  • Cena za 2 porce: 52,90 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na špagety s rajčaty a bazalkou

Suroviny a rozpočet

Množství Surovina Cena
250 g Špagety 8 Kč
250 g Cherry rajčata 19,90 Kč
6 stroužků Česnek 2 Kč
Čerstvá bazalka 7 Kč
Olivový olej 5 Kč
20 g Sýr Gran Moravia 10 Kč
Chilli 1 Kč
Pepř
Sůl
Celkem 52,90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si dejte vařit vodu na špagety. Než se voda uvaří, nakrájejte si česnek na plátky a cherry rajčata překrojte na půlky.
  2. Až se vám začne vařit voda, tak ji osolte a dejte vařit špagety.
  3. Na olivovém oleji opečte česnek dozlatova a přidejte rajčata, sůl a špetku chilli. Lehce poduste, dokud rajčata nezměknou a nepustí trochu vody.
  4. Přidejte uvařené špagety, pepř a nasekanou bazalku. Promíchejte a můžete podávat.
  5. Na talíři už jen stačí posypat sýrem Gran Moravia (nebo parmezánem) a ozdobit lístkem bazalky.

Jak recept vylepšit

Pravý parmezán není cenově vhodný pro skrblíky, vhodnejší je použít „náhražku“ od značky Gran Moravia, který vyjde na 50 Kč za 100 gramů a máte ho navíc už nastrouhaný.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře