Pavelkovo skrblení 32: Vánoční dárky na Aukro.cz

Michal Pavelka
Publikováno 27. listopadu 2014

Když jsem byl sedmiletej, tak skoro nebyly … a teď jsou furt. Myslím Vánoce. Jdu hledat inspiraci na Aukro, od minulých Vánoc jsem tam nebyl.

Aukrování mi vždy neúměrně prodražovala doprava, takže hned na úvod mě zaujala informace, že když zaplatím kartou Visa, dostanu zpět peníze za dopravu do výše 200 Kč. Ale jen v listopadu. Tak to jsem skoro prokaučoval (píšu čtyřiadvacátého). Jdu se rychle podívat na další výhody a nabídky.

Začneme hodinkami, ty chce starší syn. Nechápu teda přesně k čemu, když furt zírá na mobil, ale Vánoce jsou k tomu, aby člověk aspoň jednou ročně koupil bližním něco, co nepotřebují. No, tak to není právě povedená hláška, nepotřebných věcí získaných díky Vánocům máme v domácnosti docela dost.

Pánských hodinek je k dispozici 5 098, z toho 4 771 nových.

Trochu jsem zúžil výběr na ty mezi jedním a třemi tisíci (to jsem se teda rozjel) a seřadil si je od nejlevnějších k nejdražším. Teď doufám, že ty, co mi naznačoval, najdu v první polovině.

Tak ano, jsou tam. Tři kusy po 1 830 korun nabízí polský prodejce. Jiný by opovrhnul, ale Poláci jsou zkrátka podnikavější, nemám vůči nim žádné předsudky. Navíc už jsem v minulých letech dvakrát od polských prodejců nakupoval a problém nebyl. Spíše mě teď zajímá, jestli se nedají někde pořídit levněji.

Napsal jsem svému kamarádovi – hodináři. Ten se mi vysmál. Vůbec Casia nedělá. Nedokáže je sehnat levněji, než za kolik se prodávají na internetu.

Na hodinkach.cz jsou za 2 790. Tak to ani náhodou. Tisícovka rozdíl je dost a situaci nezachraňuje ani doprava zdarma. Srovnávač cen je našel nejlevněji za 1 990 Kč, rovněž s dopravou zdarma. Pro zajímavost – nejdráže jsou za 3 834, to už je teda mazec.

Nakonec se ukazuje jako zásadní problém, že prodejce chce zaplatit převodem přes účet nebo paypalem, a to pak nemůžu využít slevu za dopravu. Hodinky mě tak vyjdou o 150 korun dráž. Stejně jsem ale deset korun v plusu proti nejlevnějšímu obchodu v Čechách. Kontroluji serióznost prodejce. Na aukru uskutečnil přes 1 300 prodejů a nemá jediný negativní komentář, pozitivní logy tvoří 98,6 %. Proč jít do českého internetového prodejce, který zdaleka tak dobře hodnocený není? Problém s prvním dárkem vyřešen.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás