Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

Lucie Schmidtová
Publikováno 25. února 2021

    AliExpress je čínské internetové tržiště, kde různí prodejci nabízí své produkty za nižší ceny, než za které je koupíte v České republice. Některé kuchyňské pomůcky vám mohou usnadnit vaření, pečení i jakoukoli jinou přípravu potravin. Skrblík pro vás vybrat pár nezbytností do kuchyně v ceně maximálně 3 dolarů.

    Pokud o AliExpressu slyšíte poprvé, pomůže vám s nákupem náš návod na AliExpress.

    Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

    Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

    Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

    PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

    Zaregistrovat se do Tipli

    1. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Multifunkční škrabka 3v1

      Multifunkční škrabka v šedé, oranžové nebo černé barvě dokáže ovoce či zeleninu oloupat i nakrájet na tenčí nebo tlustší proužky, a to díky třem různým čepelím, které změníte pouhým otočením kolečka.

      Plastová rukojeť má očko na zavěšení a čepel je vyrobena z nerezové oceli. Škrabka obsahuje také plastový hrot na odstraňování hlubších nečistot. V popisu produktu najdete názorné obrázky k jednotlivým částem škrabky.

    2. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Vykrajovač jadřinců z ovoce i zeleniny

      Tato nerezová vychytávka se hodí na odstraňování jadřinců jablek, hrušek i například paprik. Zatlačte na stopku jádra ovoce či zeleniny a otočením ji vyjměte.

      Vykrajovač má černou plastovou rukojeť a ostrou čepel z nerezové oceli o průměru 2 cm. Jednoduše a rychle tak bez velké námahy vykrojíte jádra ovoce i zeleniny.

    3. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Oddělovač žloutků a bílků

      Díky praktickému oddělovači vajec snadno a rychle oddělíte žloutky od bílků. Tato nezbytnost do kuchyně využívající se často při pečení je lehká a malá, proto ji snadno odvezete například i na chalupu.

      Oddělovač je vyroben z plastu, má bílou barvu a velikost 14 x 6,5 cm. Snadno se uchytí i na podobně veliký hrneček či misku a vy tak máte volné ruce na rozklepnutí vajec.

    4. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Tvořítka na vejce

      Díky tvořítkům na vejce vytvoříte zajímavou a hravou snídani nejen pro děti. Vyberete si z tvarů srdce, hvězda, kolečko, kytička a myš, kdy každá forma vyrobená z nerezové oceli stojí okolo 30 Kč.

      Při přípravě volských ok je dobré okraje forem potřít máslem nebo olejem, poté tvořítka libovolně položte na pánev a po dostatečném rozehřátí přidejte vejce. Po usmažení vajec formy díky držátku jednoduše odstraníte.

    5. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Nůž na vyřezávání ovoce i podávání zmrzliny

      Oboustranný víceúčelový nůž poslouží k vyřezávání ovoce i servírování zmrzliny. Z ovoce lze pomocí ostré strany vytvořit i umělecké dílo a díky lžíci vykrojíte meloun, dračí ovoce, a také naberete zmrzlinu.

      Nerezová ocel zaručuje snadnou údržbu a dlouhou životnost. Nůž dlouhý 18,5 centimetru je k dostání s oranžovou, žlutou, nebo růžovou plastovou rukojetí.

    6. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Držák na krájení cibule

      Krájením cibule s využitím tohoto držáku dosáhnete stejných plátků a cibule se vám nebude rozpadat – hroty z nerezové oceli vám totiž umožňují držet a krájet cibuli bez použití rukou. Plastovou rukojeť držíte a krájíte.

      Produkt o velikosti 10,7 x 8 centimetrů zakoupíte v bílé, oranžové, modré, zelené, růžové i žluté barvě. Držák lze mýt i v myčce.

    7. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Chránič prstů při krájení

      Chránič prstů brání pořezání při krájení ovoce, zeleniny i masa. Vychytávku z nerezové oceli jednoduše nasadíte na prst a krájíte. Chránič prstů může být vhodnou kuchyňskou nezbytností pro nešikovné kuchaře a kuchařky.

      Prodejce nabízí 2 varianty – chránič na jeden prst (prostředníček), nebo na dva prsty. Výrobek se dá mýt i v myčce.

    8. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Klipy na uzavírání sáčků potravin

      Univerzální plastové klipy jsou ideální na utěsnění sáčku od brambůrků, bonbonů, ovesných vloček i jiných sypkých potravin a dají se opakovatelně použít.

      Vyberete si z malých (12 x 8 x 2 cm), nebo velkých (16 x 8 x 2 cm) klipů ve světle růžové, modré či zelené barvě. V balení je 5 kusů těchto potravinářských uzávěrů.

    9. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Silikonová nálevka na hrnec

      Nálevka o velikosti 12 x 4,5 x 3 centimetry slouží k jednoduššímu přelévání obsahu hrnce do jiné nádoby. Je vyrobena ze silikonu, díky kterému se snadno přichytí na jakýkoliv hrnec.

      Po použití výrobek omývejte teplou vodou s mycím prostředkem, mytí v myčce není vhodné. Cena se pohybuje okolo 20 Kč za kus, ale námi vybraný prodejce požaduje navíc 25 Kč za poštovné. I tak vás vyjde produkt na velice málo.

    10. Tipy z AliExpressu: Nezbytnosti do kuchyně do 3 dolarů

      Lis na česnek

      Kuchyňský přístroj na drcení česneku má příjemnou protiskluzovou rukojeť a čepel z nerezové oceli. Ostré hrany lisu zaručují, že se česnek nerozdrtí, ale nařeže, čehož dosáhnete houpavým pohybem. Lis je skladný, neboť na délku měří pouze 10 cm, lze ho dát i do myčky a má černou rukojeť.


V
Viky 28.02.2021 – 12:38

Bože to je zbytečných věcí. A takový vykrajovač jadřinců z ovoce i zeleniny se dělal už před revolucí a současně se dal používat i jako škrabka.

Odpovědět

I
Irča 02.03.2021 – 10:20

Myslím, Viky, že váš komentář je daleko zbytečnější.....

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás