Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

Redakce
Publikováno 6. února 2020

Člověk si rád usnadňuje práci a pokud patříte mezi milovníky kulinářského umění, tak jistě nepohrdnete tímto přehledem. Při vaření se cení nejen chuť, ale i nápad a vzhled a tyto nástroje, které prodávají na Aliexpressu, vám mohou k originalitě pomoct. Usnadní nejen práci, ale některé produkty přidají i něco navíc – pěkný vzhled potravin nebo nápad, jak docílit pěkného výsledku.

S nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Silikonový pytlík na ozdoby

    Pokud rádi zdobíte např. dorty, pak je ideální produkt tento zdobící pytlík z Aliexpressu, který obsahuje celkem 24 různých násadek pro správný tvar ozdoby. Pytlík je silikonový a snadno omývatelný a násadky z nerezové oceli.

    Vykouzlit tak lze opravdu zajímavé ozdoby a využití v kuchyni tak bude jen na vaší fantazii. K dispozici tento prodejce z Aliexpressu nabízí jak růžovou, tak modrou variantu produktu.

  2. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Silikonová podložka

    Tato podložka v kuchyni jistě najde své využití při mnoha pracích u přípravy pokrmů. Hlavně tedy při pečení, kdy se např. válí těsto. Těsto se k tomuto materiálu tolik nelepí a dobře se s ním pracuje.

    Navíc si můžete pomoci přiloženými měřítky, které jsou šikovně zakomponované přímo jako motiv jednotlivých podložek. Můžete tak udělat přesně několik pizz, které budou stejně veliké. Nebo uválet rozměrově přesně takové těsto, jak to návod udává. K dispozici jsou tři rozměry dle toho, který v kuchyni využijete. Vybírat tak můžete od nejmenšího 26×29 cm až po největší 40×60 cm.

  3. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Rotační stojan

    Hlavně ti, co často pečou a zdobí dorty, jistě přivítají to, že si mohou nakoupit tento rotační stojan. Díky němu se totiž zdobení dortů stává o mnoho jednodušší. Nemusíte totiž pohybovat zdobícím nástrojem, ale stačí pouze otáčet podnosem a dortem, a zároveň tak vytvářet krásné ozdoby, které budete tvořit snadněji.

    Průměr podnosu je 27,5 cm a pokryje tak mnoho velikostí připravovaných dortů. Prodejce nabízí i různé barevná provedení, ale u tohoto výrobku to zase nehraje tak důležitou roli.

  4. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Lis na česnek

    Milovníci česneku mají další variantu, jak tento pokrm připravit pro další využití v kuchyni. Klasický pákový lis na česnek asi mnozí z nás znají. Je jednoduchý, ale hůře se umývá.

    Tento lis na česnek na to jde trochu jinak. Musíte sice využít více síly, ale poté je jeho omývání snadnější. I designově vypadá lépe s tím, že si navíc můžete vybrat i svou oblíbenou barvu. Kdo hledá alternativy, pak se zde jedna nabízí.

  5. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Škrabka na zeleninu a brambory

    Tato škrabka na zeleninu nebo brambory je vícefunkční a můžete krájet podle toho, jak se vám to bude hodit. Někdy je totiž potřeba zeleninu na přílohu nakrájet trochu “slavnostněji”, a tato škrabka toto dokáže.

    Je vyrobena z nerezové oceli a lze ji umývat v myčce na nádobí. Dle přiloženého videa k produktu bude chtít krájení asi trochu grif, ale po pár dnes seznamování s touto šrabkou to zvládne asi každý.

  6. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Papír na pečení

    Na pečení se hodí pečící papír a když v domácnosti dojde, musí se zajít koupit nový. Ne však s tímto pečícím papírem z Aliexpressu. Tento můžete používat opakovaně a nemusíte tedy kupovat nové a utrácet další peníze.

    Materiál je jakési skelné vlákno s teflonem, který odolá teplotě od -70 do 280 °C. Počet a rozměry nabízí tento prodejce povícero stejně tak, jako různé sety s dalšími pomůckami do kuchyně a tak je výběr pouze na vás čemu dáte přednost.

  7. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Silikonová vařečka

    Nejeden z nás má ještě v kuchyni v šuplíku dřevěnou vařečku, která nese známky jistého opotřebení. Odborníky je doporučováno i kvůli hygieně tyto dřevěné nástroje z kuchyně vyřadit. Ať už se jedná o krájecí desky nebo právě vařečky.

    Tato vařečka z Aliexpressu je zcela silikonová a je dlouhá 21 cm. Prodejce nabízí pěkné barevné varianty. Ještě dodáme, že vařečka vydrží teploty od -40 do 230 °C.

  8. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Silikonový štětec s nádobkou na olej

    Výborná vychytávka za málo peněz – tak by se dal shrnout tento štětec s nádobkou na olej. Naplníte nádobku a máte na nějaký čas vystaráno. Štetcem pak můžete potírat pečící se maso nebo pánvičku před smažením např. palačinek.

    Materiál opět silikonový a kromě několika barev pak tento prodejce z Aliexpressu nabízí i další kuchyňské vychytávky, takže se podívejte zda si něco výhodně nepřikoupit.

  9. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Váleček na těsto

    Zde se nejedná o klasický váleček jak jej známe, ale o jakýsi tvarovací váleček, který je schopen z vyváleného těsta vytvořit zajímavé tvary. Kdo se v kuchyni pohybuje již nějaký ten pátek, jistě najde využití pro tento kuchyňský nástroj z Aliexpressu.

    Nemusíte jej využít jen na plněné taštičky, jak naznačuje fotografie u produktu. Každopádně strávníci si jistě budou lámat hlavu s tím, jak jste takového výsledku docílili.

  10. Tipy z Aliexpressu: Nejlepší pomocníci do kuchyně od 4 Kč

    Mlýnek

    Dost lidi zaujal na Aliexpressu i tento jednoduchý, ale vícefunkční mlýnek. Z obrázků je patrné, že je určen hlavně na zeleninu či ovoce. Pohon je čistě manuální, ale nikterak složitou obsluhou vytvoříte zajímavé tvary nakrájené zeleniny.

    Mlýnek je velký 24 cm a nabízí se k němu několik výměnných válců s různým ostřím. Sedm barev k výběru a solidní cena přesvědčili nejednoho zákazníka k nákupu.


P
Pavel 09.02.2020 – 06:43

To, že mne Aliexpress může šikovně okrást a udělat ze mne lumpa, již vím. Koupil jsem si tam například baterii do mobilu, která zde nešla sehnat, ale přišla mi jiná nepoužitelná. Vše jsem nafotil, včetně rozměrů a poslal jim. Prodejce o vrácení ceny z důvodu jeho chyby nechtěl ani slyšet. Když jsem se příliš bral za svá práva, dal mne na blacklist svého obchodu. Vše mám samozřejmě zdokumentováno. Další případ byl s magnetem. Prodávající sice ochotně zboží nabízel a platbu ceny přijal, ovšem hned potom mi opakovaně napsal, že mi zboží do ČR nemůže dodat. Zboží ale začal vykazovat jako odeslané a později dokonce jako doručené. Samozřejmě jsem své peníze chtěl vrátit zpět, soud Aliexpress to odmítl. Zjistil jsem a mám potvrzeno, že v Zásilkovně, kam měli zboží podivuhodně poslat namísto dané doručovací adresy trvalého bydliště, o zásilce zatím nic nevědí. Mezitím mi Aliexpress jako slušnému kupujícímu neoprávněně zablokoval účet. Opět lze vše prokázat. Toto jsou ty skutečné čínské metody, dost odlišné od proklamovaných práv zákazníka Aliexpress. Po zkušenostech, které se opakovaly, jsem také nabyl podezření, že mnohé zaplacené zásilky vůbec neodejdou. To se pak zřejmě inkasuje čistý zisk, pokud se zákazník nebere o svá práva a věřím, že mnozí kupující to neudělají. Mě nedošly hned asi 4 zásilky jen z minulého 11.11. Většinou také rádi nekompromisně požadují navrácení jimi špatně poslaného zboží bez viny kupujícího zpět do Číny na podivnou adresu a to se vám jistě vyplatí. Mrkněte i na to, jak je rating hodnocení mnohých čínských obchodů v postupujícím čase stále nižší. Ale pueblatští indiáni, dál nabízejte Aliexpress, víte jistě proč a lidi nakupujte tam. Já jsem ale přesvědčen, že je to o Alíbabovi, ale ne o 40-ti, ale tisících loupežníků.

Odpovědět

Z
Zdeněk694 09.02.2020 – 09:45

mám přesně opačné zkušenosti než Pvael /9.února,06,43/ 3 x nedoáno zboží, peníze mi vždy vrátili a s omluvou. I když se zboží prokazatelně ztratilo až po příchodu do ČR. Všechny 3. případy v době před vánoci. Takže naopak, já se setkal jen se solidním jednáním.

Odpovědět

J
Jitka 09.02.2020 – 20:06

Já si také v zásadě stěžovat nemůžu, i když se mi stalo, že jsem např. dostala méně kusů než bylo objednáno. Většinou kupující vrátil peníze nebo část, pokud ne, hlídám si každopádně termín pro udělení hodnocení a prostě napíšu špatné (což prodejcům - většinou... - vadí, někteří dopředu žádají o 5 hvězd). Zásadně čtu recenze a sleduji fotky nakupujících. Nekupuji drahé věci, např. nabíječka k mobilu za pěknou cenu, vypadala dobře - udělila jsem kladné hodnocení, ale po měsíci v ní něco bouchlo/zkratovalo, vyhodilo pojistky a bylo po nabíječce, vracení zboží je nesmysl (balík za 200). Silikonové pouzdro k mobilu, které se zde nedalo sehnat - zasláno jiné k jinému typu, dohadovala jsem se - vráceny peníze. Po zkušenostech z předloňska už neobjednávám v období říjen - prosinec, protože to jednak většinou do Vánoc nedojde a navíc u drobných věcí hrozí ztráta v množství balíků pro celou Evropu... takže naposledy září.

Odpovědět

J
Jura 12.02.2020 – 19:58

Nechápu zkušenosti zde popsané. Mám na Ali již hodně přes 100 objednávek u nejrůznějších prodejců a nikdy mě nikdo neobral. Jednou se stalo, že poslali kryt na jiný mobil, což jsem jim napsal a za dva týdny jsem měl zadarmo správný kryt doma a původně špatně poslán jako bonus. Takže nakupujipořád i pro kolegy a zatím jen dobrá zkušenost.

Odpovědět

J
Jiří 26.07.2020 – 07:30

Bohužel dávám za pravdu většině. Poslední rok jsem také řešil nedodání několika objednávek. Zatím vždy přes spor vrátili peníze. To samé platí o Wish. Už to není, co to bývalo. Dodací lhůty až na výjimky dva i více měsíců. Naposledy jsem kupoval dotykové autorádio. Mělo být plně kompatibilní s vozem, včetně ovládání z volantu - není(clo+polatek pošty + 480Kč). Pozor na oblečení kvalita odpovídá ceně až na výjimky. Úplně jsem nezanevřel, ale již se více rozhoduji zda koupím, či ne. Určitě sledujte hodnocení obchodu, jak zde již bylo řečeno, ale ani to není záruka. Opatrně s platbami, u Wish jsem již upustil úplně. Začali mi odcházet platby bez toho, že bych cokoli nakupoval= nevýhoda registrace platební karty. Vyřešeno na pobočce banky a peníze vráceny. Pro tyto účely se rozhodně vyplatí extra platební karta, kterou vám banka zajistí. Touto kartou platíte s tím, že peníze na ní jsou banky, takže v případě napadení nepřijdete o své peníze a banka je snadněji vymůže zpět. Je to podobné, jako se zadáváním tel. čísla do objednávek, kdy vám po sléze volají cizí spol. s různými nabídkami. Atd. Atd. ;)

Odpovědět

M
Minduton 26.07.2020 – 08:06

Z aliexpressu již desítky, možná i stovky objednávek a až na výjimky vše došlo. Takže nechápu toho exota s úvodním komentářem. Možná je potřeba objednávat zboží od relevantních prodejců a ne od někoho, kdo má v reálu (0) recenzí a minimum prodejů. Na aliexpressu je potřeba umět hledat, prosívat a řadit obchody podle ceny/rizika. Ano, něco málo věcí (podíl asi pod 2-4%) nedošlo, ale to bylo spíše zaviněním České pošty, která se zrovna 3x nepřetrhne. Mám podezření, že zásilky kolikrát 4-6 týdnů leží někde ve skladu v Praze, aniž by se cokoliv dělo. Nezřídka zásilku doručí omylem i na cizí adresu (došly mi např. nějaké krajky, které byly pro cizí lidi). A u toho, co nedošlo včas nebo vůbec, a vypršela garanční ochranná lhůta, tak mi prodejci vrátili peníze (sice bylo kolem toho breku, ale vrátili), i když poté věc dodatečně ještě došla. Spokojenost.

Odpovědět

I
Irucha 27.07.2020 – 09:11

Naprosto souhlasím s tím, co píše Menduton :-)

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás