Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

Redakce
Publikováno 12. dubna 2018

Každý z nás má v domácnosti nějaké měřiče všeho možného i nemožného, některé z nich využíváme takřka denně a některé skoro vůbec. Podobně na tom bude i náš výběr z Aliexpressu, který obsahuje používané měřiče v domácnosti. Některé z nich nám pomůžou ušetřit finance díky přehledu za spotřebovanou elektrickou energii. Další nám pomůže odhalit rozvody elektrického vedení při rekonstrukci nebo nám jen jednoduše změří teplotu, když se cítíme nemocní či nám rovnou zachrání život v případě detektoru oxidu uhelnatého.

Budeme rádi, když se s námi podělíte o případné zkušenosti s těmito výrobky nebo doplníte další, které v našem výběru chybí a taky by stály za koupi.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Jednoduchý digitální teploměr

    Začneme s nepříliš složitým zařízením, jako je obyčejný digitální teploměr. Tento je sice původně určen do mrazniček a ledniček, ale jeho použití je širší než se může zdát. Rozmezí teplot, které tento teploměr změří, je od -50 °C až po + 70 °C.

    Teplotní čidlo je na konci metrového kabelu, který je připojen k čitelnému LCD displeji, kde se zobrazuje aktuální teplota. Můžete tak měřit teplotu vzduchu za oknem či v pokoji, teplotu vody ve sklenici atd. Záleží jen na Vás, jak tento teploměr využijete, přičemž Vás může hřát jeho nízká cena.

  2. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Elektronický digitální teploměr na maso

    A když už jsme u těch teploměrů – další, který se dá využít v domácnosti, je teploměr na maso. V kulinářském umění se asi nejčastěji používá na přípravu steaků, kde rozhoduje stupeň propečenosti masa. Nemusíte tak pouze odhadovat teplotu uvnitř masa, ale lze ji snadno změřit díky teplotnímu čidlu ve tvaru jehly, kterou zabodnete do masa.

    Teploměrem ale snadno změříte i teplotu nápojů. Rozsah teplot je více než dostatečný – od minus 50 °C až po plus 300 °C. Cenovka pod dva dolary svádí k nákupu tohoto užitečného pomocníka do Vaší kuchyně.

  3. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Infračervený teploměr

    Tento teploměr je založen na bezkontaktním měření teploty díky infračervenému záření vysílaném ze zaměřeného povrchu. Přístroj je vybaven i laserem k lepšímu zaměření a zacílení na požadovaný měřený povrch – funguje jako takové laserové ukazovátko.

    Rozsah měření je pro domácí užití naprosto dostačující s hodnotami od -50 ° C až 380 ° C. Teploměr je napájen pomocí dvou AAA baterií, které nejsou součástí balení. Ale jedná se o běžný typ baterií, takže nebude problém je doplnit. V našich končinách je tento přístroj prodáván za cenu nad 500 Kč, zde jej máte za cenu kolem 145 Kč.

  4. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Meteostanice Digoo s dotykovým displejem

    Velmi oblíbený produkt je tato meteostanice z Aliexpressu. Více než tři tisícovky objednávek a velmi dobré hodnocení naznačuje, že tento výrobek za necelých 16 dolarů je dobrý tip ke koupi a není divu. Ukazuje totiž vše podstatné.

    Na přehledném displeji se dozvíte teplotu venku včetně procentního podílu vlhkosti stejně tak jako uvnitř Vašeho bytu. Grafická ikonka počasí Vám pak předpoví, jak by mělo být – zda jasno, oblačno, zataženo či deštivo. Další údaje se týkají aktuálního času a data. Balení obsahuje samotnou stanici s dotykovým LCD displejem, bezdrátové venkovní čidlo na měření teploty venku, návod.

    Připravte si pět AAA tužkových baterií, které nejsou součástí balení. Tři potřebujete na meteostanici a dvě na venkovní čidlo. Díky tomu, že podsvícení LCD displeje zhasíná a šetří tak baterii, je výdrž opravdu dobrá. Pokud byste se chtěli v noci, kdy na displej neuvidíte, podívat na aktuální změřené veličiny či pouze na čas, zmáčknete tlačítko, které je nahoře na stanici a na 20 vteřin se vám displej podsvítí.

  5. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Detektor oxidu uhelnatého

    CO – Oxid uhelnatý je jedovatý plyn, často nazývaný jako tichý zabiják – bez zápachu, chutě nebo barvy, vznikající nedokonalým spalováním fosilních paliv.

    Jedovatý je CO již od nízkých koncentrací – na rozdíl od ohrožující koncentrace CO2 oxidu uhličitého (8-10%) u oxidu uhelnatého CO stačí koncentrace 0,6 %, aby nastala taková situace, která by mohla nenávratně poškodit Vaše zdraví. Proto je zde tento výrobek, který doslova může zachránit životy.

    Detektor oxidu uhelnatého má vysokou citlivost a jeho výhoda spočívá i v tom, že na displeji vidíte koncentraci CO v okolí. Stačí zmáčknout testovací tlačítko a úroveň CO se zobrazí. Samozřejmostí je zvukový alarm v podobě 85 decibelové sirény pro upozornění na koncentraci CO. Jednoduchá instalace a hlavně záruka toho, že se Vy a Vaše rodina neotrávíte.

    V našich e-shopech je tento produkt nabízen za cenu kolem 300 Kč, zde ani ne za polovinu.

  6. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Detektor kabelů ve zdi

    Tenhle praktický přístroj se může hodit zejména při rekonstrukcích anebo klidně při kdejakém domácím vrtání. Přece jen je jistější vrtat tam, kde je jistota, že nenarazíme na nějaký kabel a nepřerušíme třeba elektrické vedení. Je to elegantnější a levnější řešení nejen pro Vaší kapsu, ale mnohdy i pro Vaše zdraví.

    Umí detekovat dřevo, kov a kabely pod napětím až do hloubky 50 mm. Uděláte si tak názornou představu, co se pod Vaší zdí skrývá a kde lze pak použít vrtačku či jiné nástroje, aniž byste narazili na něco nepředvídaného.

  7. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Zásuvkový měřič – elektroměr

    Zamysleli jste se někdy, který spotřebič ve Vaší domácnosti “žere” nejvíce elektrickou energii a kolik to stojí např. za jeden den provozu? Zřejmě to vyhraje lednička, která je zapnutá neustále. Nebude od věci si díky tomuto produktu zjistit, jak jsou na tom ostatní spotřebiče a dle toho se poté zařídit. Přístroj měří výkon, napětí i proud a na základě vstupních hodnot z Vašeho tarifu za elektřinu pak spočítá náklady.

    Vše přehledně vidíte na LCD displeji tohoto elektroměru, který jednoduše zapojíte do zásuvky a měřený přístroj pak do tohoto elektroměru. Jednoduchá obsluha a pro Vás pak mnohdy překvapující zjištění za co vlastně Vaše domácnost za elektřinu vlastně utrácí.

  8. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Laserový dálkoměr LOMVUM

    Tento laserový měřič je ideální pomocník pro kutily, živnostníky a jiné pracovníky, kteří potřebují znát přesné rozměry v exteriéru či interiéru. K měření se používá laser a tím pádem je měření opravdu přesné. Měřit můžete až do vzdálenosti 100 metrů. Uložit si můžete až 20 údajů, které změříte pro jejich následné další využití.

    Kompaktní přístroj obsahuje i bubliny zvyšující přesnost měření. Měřič je odolnější proti prachu i vodě a umí i další funkce, které usnadňují používání jako např. kontinuální měření, hlasovou kontrolu, výpočet objemu i obsahu atd.

    Přístroj je napájen dvěma AAA bateriemi, které nejsou součástí balení a na tyto baterie uskutečníte až 5 000 měření.

  9. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Digitální teploměr tělesné teploty

    Tohoto domácího pomocníka jsem nemohl vynechat, protože kdo má doma děti, ví o tom své. Neustálé hledání teploměru, když se Vám dítka zdají nemocné nebo pokud již nemocné jsou. Proto jistě nebude od věci si udělat malou zásobu teploměrů z Aliexpressu.

    Tato verze je určena pro děti a má ohebnou špičku teploměru. Teploměr funguje jak má, odchylka měření je 0,1 °C a je možno si uložit poslední měření. Rozsah teploměru je standardních 32–42 °C, k dispozici je modrá a bílá barva. Samozřejmě Aliexpress nabízí hned několik obdobných typů takových teploměrů a je jen na Vás jaký si vyberete.

    Tento teploměr patří mezi oblíbené s cenovkou více než příznivou.

  10. Tipy z Aliexpressu: Detektory, měřiče a teploměry do domácnosti

    Alkoholtester

    Přesnější název by měl být přenosný digitální analyzátor alkoholu v dechu.

    Samozřejmě se nejedná o homologovaný přístroj typu Dräger, který používají i bezpečnostní složky, ale to co má změřit, tak změří. Když si tedy někdy po oslavě nebudete jisti, zda usednout za volant s ohledem na zbytkový alkohol, můžete využít tento výrobek a zjistit, zda už nejste ovlivněni alkoholem. I když se jedná o orientační naměřenou hodnotu, tak i tak Vám přístroj může hodně napovědět a ušetřit nejen finance za případnou pokutu, ale hlavně nepříjemnosti s důsledky řízení motorového vozidla s alkoholem v krvi. A to za cenu ani ne sta korun rozhodně stojí.


Y
Yco 16.04.2018 – 14:54

https://www.aliexpress.com/item/Digoo-DG-TH8380-Wireless-Thermometer-Hygrometer-Touch-Screen-Weather-Station-Thermometer-Outdoor-Forecast-Sensor-Clock/32816265031.html stojí € 28,96. :(

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás