Tipy z Aliexpressu: 9 tipů, jak si levně usnadnit život

Lenka Rutteová
Publikováno 12. ledna 2018

Elektronika dokáže mnohé. A neskutečně nám usnadňuje život. Takže proč nevyužít jejích služeb, když je k dostání za minimální peníz? Přinášíme vám deset tipů na drobnosti, které vám mohou usnadnit spoustu věcí doma, v autě, ale třeba i venku.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Wi-Fi zásuvka s časovačem

    Klasické spínací hodiny čili salutérky známe všichni. Přestože jsou neustále v elektrické síti, spínají se pouze tehdy, když si to přejeme my. Díky tomu nám jedou spotřebiče pouze na noční proud, případně se pravidelně spíná filtrace v akváriu. Možnosti využití jsou přímo nepřeberné. Ale bez Wi-Fi to stále ještě není ono.

    U obyčejných spínacích hodin bez Wi-Fi totiž musíme vše načasovat, naplánovat. Pokud si však pořídíme model vybavený Wi-Fi, můžeme spínací hodiny ovládat chytrým zařízením (tablet, telefon, hodinky) dokonce odkudkoliv na světě. Pomocí aplikace si můžeme přednastavit program spínacích hodin anebo je ovládat v reálném čase. Počet Wi-Fi zásuvek, které můžeme ovládat jedním chytrým zařízením, není nijak omezen.

    Tento model je kompatibilní s iOS i Androidem a je vybaven i USB konektorem, abyste k němu mohli připojit USB kabel a použít spínací hodiny i jako nabíječku. Nepodporuje však režim rychlého nabíjení.  Tato zásuvka funguje na WiFi 2.4GHz 802.11b/g/n, ale i na 2G, 3G a 4G. Dosah signálu Wi-Fi je 15 metrů. Komunikace je obousměrná. Výrobce klade důraz na jednoduchost systému, takže jde o produkt se snadnou instalací i použitím. Spolupracuje s Amazon Echo.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Bluetooth čepice se sluchátky a mikrofonem

    Chodíte běhat anebo na svižné procházky i v chladných dnech? Pracujete často venku? Rádi si k běhání, chůzi i k práci pustíte muziku, ale bezdrátová sluchátka v uších vás znervózňují? Řešením může být čepice se sluchátky. Samozřejmě, že sluchátka jsou vyjímatelná, abyste mohli čepici bezpečně vyprat.

    Čepice má kapsičky, ve kterých jsou sluchátka připevněna. Ale to není vše! Přímo na kapsičkách jsou vyšita ovládací tlačítka, která slouží k běžnému ovládání hudby, jak jsme zvyklí. A aby toho nebylo málo, je systém vybaven i mikrofonem, takže přímo pomocí čepice můžete i vyřídit telefonní hovor.

    Sluchátka se nabíjejí přes mikro USB a jde to i bez jejich vyndání z čepice. Jedno nabíjení zabere asi 2 hodiny. Výdrž baterie na jedno nabití je 6 – 8 hodin provozu, tedy přehrávání hudby. Bluetooth má dosah 10 metrů.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    FM vysílač do aut, která nemají Bluetooth

    Vaše auto sice nemá Bluetooth, ale vy byste přesto chtěli využít telefonování s hlasitým odposlechem. Tedy technologie, kdy je hovor importován do reproduktorů v autě, takže volaného můžete dobře slyšet. A díky vestavěným mikrofonům může volaný dobře slyšet i vás. Možností, jak toho dosáhnout je několik. Jednou z nich je koupě nového auta. Pokud si nové auto nemůžete dovolit, stačí si pořídit FM vysílač za pár korun.

    K čemu bude? Tento vysílač má v sobě Bluetooth, takže se spáruje s vaším telefonem. Signál z vašeho telefonu převede na FM vysílání. A je hotovo, váš telefon je v autorádiu. Ještě tedy musíte navolit FM frekvenci, na které budete vysílání provozovat. Vysílač má svůj vlastní mikrofon.

    Jakmile nasednete do auta (se zapnutým Bluetooth na telefonu), telefon se na vysílač automaticky napojí a je hotovo. Můžete nejen telefonovat, ale i přehrávat hudbu z telefonu. Anebo si hudbu uložit ve formátu MP3 na paměťovou kartu – vysílač je vybaven slotem na paměťovou kartu. Přímo na vysílači jsou i všechna potřebná ovládací tlačítka. Napájení vysílače je přes USB kabel.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Bezpečnostní kamera s nočním viděním a Wi-Fi

    Ať potřebujete pohlídat cokoliv, tahle kamera se o to postará i v noci. Má spoustu vychytávek, které jistě oceníte. Tu první už jsme zmínili: noční vidění. Díky snadné instalaci a malým rozměrům vám může pohlídat nejen dům, ale i ratolest. Je vybavena detekcí pohybu, při jeho zjištění aktivuje alarm. Umí obousměrnou komunikaci, má mikrofon i reproduktor.

    Kamera dokonce i sama pořídí videozáznam. Má totiž slot na paměťovou kartu s maximální kapacitou 128 GB. Díky Wi-Fi umožní až čtyřem hostům (IP adresám) sledovat záznam v live režimu. Rozsah snímaného prostoru je 355 stupňů horizontálně a 120 stupňů vertikálně. Je tedy otočná a ovládat ji můžete právě přes Wi-Fi.

    Spárování s telefonem či tabletem je snadné, aplikaci k ovládání najdete díky QR kódu. Pomocí aplikace napojíte kameru na váš Wi-Fi router a je hotovo. Snímaný obraz je v HD kvalitě, ale díky kompresi H. 264 je obraz datově relativně malý. Vysoká kvalita snímků je i z nočního vidění. Komprimován je také zvuk.

    Kamera je vysoká pouhých 11 cm a široká 8,5 cm. Napájení je pomocí mikro USB kabelu. Kameru využijete v domácnosti, když si dítě například hraje v části domu či zahrady, kam právě nevidíte. Ale hodí se i pro účely hlídání prostor ve firmě, v obchodě, prostě kdekoliv, kde zrovna chcete mít přehled o dění.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Podložka na udržování teploty kávy

    Uvaříte si kávu a sednete k počítači, případně od něj musíte někam odběhnout. Jenže než se ke kávě zvládnete vrátit, je už zcela studená. A to je k vzteku. Aby se tento scénář již neopakoval, můžete si pořídit USB ohřívací podložku ve tvaru kolečka a ve velikosti akorát pod hrníček, ale třeba i pod menší talíř. Vše, co budete konzumovat, vydrží stále teplé.

    Nejlepších výsledků dosáhnete s keramickým či skleněným hrníčkem. Podložka se zahřívá vždy, když je připojená. Takže pokud ji zrovna nepoužíváte, odpojte ji od počítače. Nebezpečí požáru sice nehrozí, protože podložka je pouze teplá, ale neustálým připojením zkracujete její životnost.

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Chytrá vodovodní baterie

    Bydlíte v domě, kde je zdroj horké vody daleko od kohoutku? Máte kotel nebo bojler v suterénu a dotáhnout horkou vodu do patra do kuchyně nebo do koupelny zabere hromadu času a ještě větší hromadu odteklé vody? Řešení může být velmi jednoduché. Stačí vyměnit baterii.

    Tato baterie má v sobě zabudovaný ohřívač vody. A dokonce i LCD displej jednak s údaji o teplotě vody, ale také s možností jejího nastavení. Kohoutek je možné volně otáčet v úhlu 120 stupňů. Takže je dostatečně variabilní na to, aby šel použít jak v kuchyni, tak v koupelně, či na WC.

    Kohoutek je vybaven pojistkou, která pohlídá, aby neohříval na sucho, pokud by byla přerušena dodávka vody. Ohřívací tělesa jsou dostatečně dlouhá na to, aby zvládla vodu ohřát téměř hned. Takže už žádné plýtvání vodou a vašimi penězi.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Wi-fi termostat pro klimatizace

    Že můžeme mít doma Wi-Fi termostat pro ovládání vytápění domácnosti, na to už jsme si docela zvykli. Ovšem o Wi-Fi termostatu pro klimatizace zatím tak obecné povědomí nemáme. Jde v podstatě o stejný systém. Takže během léta si můžeme odkudkoliv na světě nastavit pro naši domácnost požadovanou teplotu. A až přijedeme domů, opravdu tu bude.

    Využití je v podstatě stejné jako u vtápění. Termostat můžete ovládat ručně, ale i pomocí aplikace v mobilu či tabletu. LCD displej je podsvícený, takže je dobře čitelný při všech světelných podmínkách.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Robotický vysavač

    Pamatujete na první robotické vysavače, které u nás byly uvedeny na trh? A vzpomenete si na jejich ceny? Dnes, zejména u Aliexpress jsou již méně než desetinové. Takže pokud chcete mít domácnost stále bez prachu, drobečků, vlasů či zvířecích chlupů na podlaze, stačí menší investice a je to.

    Robotický vysavač disponuje baterií o 1500 mAh, velkým mopem a inteligentním plánováním. Navíc je velmi tenký (jen 7,5 cm), takže se dostane i pod některý nábytek. Sání vysavače je překvapivě silné. Přitom je přístroj ale docela tichý. Vysavač navíc zvládne dvě fáze úklidu najednou. Jednak vysaje, a také hned vytře. Díky předchozímu vysátí je výsledek úklidu opravdu vynikající.

    Zespodu je vybaven super absorpčním materiálem, který zajistí, že podlaha nezůstane příliš mokrá. Plocha vytírání je široká 18 cm. A můžete ji i nastříkat čističem. Nádobka na sebraný prach a ostatní nečistoty je dobře viditelná, není nutno vysavač otevírat, abyste zjistili, zda už je plná. Nechybí ani účinný filtr vzduchu.

    Jak se vysavač uvede do provozu? Pouze zmáčknutím tlačítka „ON“. Vysavač zvládne tři typy povrchu – koberec, dlažbu a plovoucí podlahu. Máte-li v domácnosti patro, rozhodně se nemusíte bát, že by vysavač spadl. Je dostatečně vybaven senzory. A dovede dokonce i stoupat do kopce, který má až 15 stupňů. Pokud tedy máte doma například nájezd pro invalidní vozík, bude robot vysávat i zde.

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů, jak si levně usnadnit život

    Čistič vzduchu

    Pokud žijete a pohybujete se v oblasti, kde je znečištění vzduchu vyšší, než by bylo záhodno, anebo nemůžete dostatečně větrat, můžete si i tak čistý vzduch dopřát. Díky elektrické čističce a ionizátoru vzduchu budete mít čisté prostředí vždy připraveno. Čistička vzduch jednak ionizuje a jednak desinfikuje. Dokáže totiž přefiltrovat i mikroorganismy. Dokáže jich zachytit více než 90 %.

    Jedna čistička stačí pro místnost o 21 – 30 metrech čtverečních.  Za hodinu zvládne přepumpovat do 50 kubíků vzduchu. Hlučnost se pohybuje do 30 decibelů. A na toto všechno potřebuje jen 7 W příkonu.

    Mimo bakterie a jiné mikroorganismy odstraní čistička i 99 % formaldehydových sloučenin a také 99,9 % benzenových sloučenin. Při své činnosti generuje ozon. V provozu může být až 12 hodin v kuse, lze nastavit i pravidelné spínání a další programy. Pomocí rozkladu oxidu uhličitého vytváří molekuly kyslíku a drží množství kyslíku v místnosti na vyšší úrovni.

    A jak víme, kde je více kyslíku, tam se lépe žije kardiakům, lidem s chorobami plic, lidem trpícím chronickou únavou. Kyslík urychluje metabolismus a usnadňuje mozku práci. Díky této čističce budete výkonnější i spokojenější.


T
Titvik 30.06.2018 – 21:55

Ten USB podšálek mám doma a je na prd. Sám sice hřeje, ale na ohřátí nebo na udržení teploty hrnečku to nestačí :)

Odpovědět

FJ
Fikejs Jindřich 23.07.2018 – 18:01

Chtěl informaci o příspěvku na elektrický invalidní vozík,mám po amputaci obou noh ve stehně. Dík. Případný postup žádosti.

Odpovědět

TR
Tomáš Rippl 23.04.2019 – 07:04

Dobrý den, domnívám se, že u "4Bezpečnostní kamera s nočním viděním a Wi-Fi" máte špatný link, odkazuje na kameru s horším vlastnostmi za cca $15. Tomáš Rippl

Odpovědět

D
Daniel 24.04.2019 – 12:35

Tú kameru by som radšej zvolil "Xiaomi Mi Home Security Camera 360°". Podľa popisu podobné vlastnosti, mám ju a som spokojný, cena cca 1000 Kč na lokálnych eshopoch takže nemusíte riešiť Aliexpress...

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás